kérdezte: Anonim 9 hónapja

magas vérnyomás diéta

Tisztelt Szakértők!

43 évesen elért a magas vérnyomásos betegség, egy másik probléma következményeként.

Szeretnék elmélyülni aabban, mit hogyan és mikor étkezzek, hogy ezzel csökkenjen a vérnyomás.
azt mondják a fokhagyma jót tesz, de többet nagyon nem tudok. általában normálisan étkezem sok zöldség kevés tészta és hús.
a húst szeretem abból melyiket kell inkább fogyasztani és melyiket kell kerülni.

0 ember szerint jó kérdés

5 Válasz

 • 5 A kérdező mondta 7 hónapja

  !

  köszönöm a válaszokat

 • 4 A kérdező mondta 8 hónapja

  !

  köszönöm a válaszokat. Az ok eléggé valószínű a túlsúly, ami az utóbbi időben kialakult bélproblémák, anyagcsere problémák miatt. Más ok, szív vagy bármi más okot nem látok.

 • 3 ban_mariann Jó válaszadó mondta 9 hónapja

  !

  Kedves Kérdező,
  Leitem doktornőhöz kapcsolódva: a magas vérnyomás besorolásától (ez is több szempontból osztályozható) függ a terápia, ami nem kevésbé komplex, mint maga a betegség. Elsőként, ha túlsúly áll fenn, az anyagcserén, táplálkozáson, ha a stressz a fő ok, annak kezelésén, ha ingadozó, úgy a ritmusokon kell változtatni elsősorban. (az életmód mindenképp meghatározó) Ehhez jön a megfelelő belsőleges terápia (hagyományos és/vagy alternatív gyógyszerek). Az örökletes hajlammal kombinált betegségek esetén különösen fontos a mielőbbi oki terápia, mint másodlagos és harmadlagos prevenció.
  A terápia része lehet pl. a kis télizöld meténg- , citromfű- és a fagyöngy tea, az omega3-, Q10-, D-vitamin-,szerves magnézium és kálcium bevitel emelése.
  http://www.banmarianna.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=124
  üdvözlettel, Mariann

 • Oczelláné Kis R. Márta

  2 Oczelláné Kis R. Márta Jó válaszadó mondta 9 hónapja


  Kedves Kérdező!

  Könnyen emészthető,rendszeres /napi 5x/, ...zsír - fűszerszegény , sószegény étrendet javaslok, ...napi min. 2 l folyadék, /vérnyomáscsökkentő/ gyógytea fogyasztás mellett.

  Jobbulást kívánok!márta


 • Dr. Leitem Ágnes

  1 Dr. Leitem Ágnes Jó válaszadó mondta 9 hónapja


  Kedves Kérdező!
  A magas vérnyomást számtalan tényező okozhatja (külső, belső stressz, pajzsmirigy megbetegedés, vércukor probléma, túlsúly, egyéb hormon eltérések, stb) Így, általánosságban nehéz tanácsot adni, mert elsősorban az okoz kell megkeresni és megszüntetni. Törekedjen az ok kiderítésére, laboratóriumi vizsgálattal, de addig is fogyasszon kevés szénhidrátot, és napi rendszerességgel mozogjon intenzíven fél-egy órát. Üdvözlettel, Ágnes drnő


Új válasz