kérdezte: Anonim 11 hónapja

A szénhidrát megvonása

.Diétázom és sportolok.Próbáltam hogy nem eszek szénhidrátot vagy csak nagyon keveset.A szénhidrát megvonása okozhat nekem tüneteket?Ill szeretném megvonni a szénhidrátot ,de nem tudom mert leesik a cukrom,most nem értem akkor lehet enni szénhidrátot vagy nem?

0 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • 1 ban_mariann Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  Kedves Kérdező,
  az ésszerűtlen, szélsőséges diéta ártalmas. Nem ír a diéta okáról (betegség, túlsúly, divat). Normál esetben nem diétázunk, hanem egészséges összetételű táplálékot fogyasztunk a megfelelő mennyiségben. Lehet enni szénhidrátot, lévén az egyik fő tápanyag a fehérje és a zsír mellett. A testünk is úgy alakult ki, hogy van szénhidrátbontó kapacitása, mi több szükség is van rá. A kiegyensúlyozott étrend része a szénhidrát is- aminek persze számos képviselője van. A táplálkozás mellett a mozgás és a harmonikus lelki élet ugyanolyan fontos az egészség megőrzéséhez.
  Üdvözlettel, Mariann

 • Dr. Leitem Ágnes

  2 Dr. Leitem Ágnes Jó válaszadó mondta 11 hónapja


  Kedves Kérdező!
  A zöldségek, gyümölcsök, magvak mind tartalmaznak szénhidrátot, írja le miről szeretne lemondani és miért?
  Üdv, Ágnes drnő


 • Nagy Eszter Anna

  3 Nagy Eszter Anna Jó válaszadó mondta 11 hónapja


  Kedves Kérdező!

  Igen, a szénhidrát megvonása komoly tüneteket produkálhat. Ilyen a szédülés, a hányinger, a migrén, a kellemetlen közérzet, stb... Okosan és alaposan átgondolt diétába kezdjen, ami alkalmas az Ön testének is!
  Üdv: Eszter


Új válasz