kérdezte: Anonim 9 hónapja

Szedhetek rá valamit?

Kedves Doktornő!

8 hetes terhes vagyok és azt hiszem eddig egész jól viselem. Szerencsére nem hánytam , viszont egész napos hányingerem van. Közepes erősségűnek mondanám, alkalmanként rámtör egy öklendezés. Tudok enni is, de nem mindent. Azt szeretném kérdezni, hogy émelygésre, hányingerre lehet szedni a Schüssler Calcium Phosphoricum D6 tablettáját?
Illetve van egy olyan problémám, hogy kb. fél óránként éhes leszek. Ilyenkor persze erősödik a gyomor problémám is. Normális, hogy ennyire hamar megéhezem? Próbálok ilyenkor gyümölcsöt és sós rágcsát enni. De elég ijesztő ez számomra. Ráadásul majdnem mindentől meg is fájdul a gyomrom.
Terhesvitamint szedek két naponta, de ha elfogy szeretném felváltani külön magnézium, vas és calcium tablettára. Tudna ajánlani olyat amiben ez mind megvan, vagy külön külön lehet csak kapni? Folsavat a doktor szerint csak a 8 hétig ajánlott szedni, de más szerint meg 8. hónapig. Ön szerint meddig javasolt? Köszönöm szépen a válaszokat előre is. A.

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

  • Dr. Bán Marianna

    1 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 9 hónapja


    Kedves Kérdező,
    A várandósok émelygésére javasolt a Calcium phosphorium Schüssler D6, 4-6x1/nap, elszopogatva, vagy vízben oldva. Ha nem elég, alaposabb tünetkikérdezés szükséges. A vércukrot érdemes ellenőriztetni!!! Egyebet- tekintettel a kevés, és általános infóra- nem javaslok. Ehhez alaposabb tájékozódás, akár konzultáció szükséges. (mégis csak gyermeket vár, nem mindegy) A gyümölcs és "sósság"nem szerencsés választás, inkább zöldséget rágcsáljon- ha már muszáj. A vitamin nem egyenlő a vassal, kalciummal, magnéziummal- ezek ásványok, nem vitaminok. A helyes táplálkozásra érdemes fókuszálni. Szóval nem általánosítanék- ahogyan a panasz egyéni, úgy a terápia is.
    üdvözlettel, Mariann


Új válasz