kérdezte: Anonim 3 éve

Nyugtatókat szedtem. Mennyi idő kell ahhoz, hogy kiürüljön a szervezetemből?

Tisztelt Doktornő!
Úgy érzem nagy hibát követtem el, kénytelen voltam nyugtatókat szedni, mivel ki voltam borulva teljesen idegileg. Munkahelyi stressz, és családi gondok. Fél éve szedem napi rendszerességgel, és per pillanat próbálom letenni, úgy hogy csökkentem az adagot. Szerepelt frontin és xanax is. Mennyi idő kell ahhoz,hogy kiürüljön a szervezetemből? Hány hónapig nem kell szednem,hogy egészséges magzat foganjon meg, ne legyen semmi baja se? Köszönöm előre a válaszát!

0 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • 3 A kérdező mondta 3 éve

  !

  Köszönöm a gyors válaszokat!!

 • Dr. Bán Marianna

  2 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 3 éve


  Kedves Kérdező,
  a leállást a felíró orvossal kell egyeztetni. Ha jól értem, még mindig szedi, így azt gondolom, a probléma, ami miatt gyógyszerelték, még fenn áll. ( ha nem változtatunk azon, amin kell, hiába a gyógyszer, elhagyásakor súlyosbodhatnak a tünetek, és a cél is az, hogy legyen megküzdési mechanizmusunk. Azt javaslom, amíg nem tesz szert megfelelő stresszkezelő technikára, amíg nem dolgozza fel az elmúlt időszakot, amíg nem tud életmódot váltani, ne foganjon meg, hisz nem csak a biológiai/ kémiai környezet, de a pszichés környezet is nagy hatást gyakorol a gyermek fejlődésére, későbbi pszichés státuszára. (Nem csak a testi jegyeket örökítjük...)Tehát nem egyszerű gyógyszerelhagyás szükséges, de szerteágazó feladatok várnak Önre a testi- lelki egészség helyreállításában, ha felelősen szeretne gyermeket vállalni. Személyes konzultáció javasolt.
  http://www.banmarianna.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=149
  http://www.banmarianna.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=144
  http://www.banmarianna.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=92
  Üdvözlettel, MAriann


 • 1 putnik_judit Jó válaszadó mondta 3 éve

  !

  Kedves Kérdező!
  Több embernél volt hasonló probléma, amit úgy oldottak meg, hogy először 2/3, majd 1/2 , aztán 1/4 gyógyszert vettek be, majd semmit. Általában egy-két hét volt a csökkentés, egy egy adagnál, tehát kb. 1 hónap volt az az idő, amíg véglegesen leálltak, ez idő alatt folyamatosan szedték a Silencium gyógynövény tablettát ( borsikavlevele.hu ) és sok folyadékot ittak.
  üdvözlettel: Jutka

Új válasz