kérdezte: Anonim 8 éve

Mivel lehet megszüntetni a fejbőrön lévő gombát?

Kedves doktornő,

Kérdezni szeretném, hogy fejgombáról lehet-e szó, kb.két három hete a fül mögötti részen, a haj alatt kis foltok jelentek meg, ami porszerű anyag hámlott, eleinte azt hittem korpáról van szó, víz hatására hámlott, száraz fejbőr esetén por jött le belőle. kis var képződött. De nem gennyes, nem véres, csak néha viszketett, még a tetű is felmerült bennem.. Mivel nem múlt el, ezért elkezdtem Nidoflorral kenni, két napja.
Most már az ujjammal is jól kitapintható hogy púpos lett és elég rendesen viszket is. Főleg ha mondjuk reggel bekentem késő délutánra már viszket is, ha újból bekenem, a viszketés megszűnik.
Naponta mosok hajat, nem tudom, ettől is lehet, de mivel minden reggel zsíros volt, annyira megszokta a hajam h.nem tudtam elindulni reggel munkába, gyerekekkel foglalkozom, akik hátrányos helyzetűek és előfordulhat onnan szedtem fel valamit. Sajnos bőrgyógyászhoz nincs lehetőségem elmenni, csak kb. egy két héten belül, mivel ahol lakom nincs állandó rendelés , egy másik városból jár át orvos, addig kenhetem a Nidoflorral vagy más szerrel? u.i.mivel nehezen igazodom ki ebben az új rendszerben, másodszor is elküldöm.Bejelentkeztem fogorvosi és bőrgyógyászati vizsgálatra, de csak a jővő héten kedden ill. szerdára kaptam időpontot. Mit tehetnék, hogy addig is ne fertőzzek, páromnak alig van haja, nem lenne jó ha elkpná ugyanis igen látható lenne és szeretnék megtenni minden óvintézkedést, köszönöm válaszát, Lia

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

  • Dr. Asbót Júlia

    1 Dr. Asbót Júlia Jó válaszadó mondta 8 éve


    Kedves Lia!

    A naponta történő hajmosást nem tartom jó dolognak. A krémet nem ismertem eddig, Magyarországon nincs forgalomban, van benne gombásodás elleni összetevő+ gyulladáscsökkentő is. Korpásodással járó fejbőrgyulladása lehet a panaszok alapján. Ennek kiváltásában szerepelhet egy élesztőgomba féleség, de ezzel mást nem tud megfertőzni. Nizoral samponnal mosson fejet, híg!!!! ecetes vizes öblítést alkalmazzon és 4-5 napnál gyakrabban ne mosson hajat. ( 1 evőkanál 10 % os ecetet tegyen 2-3 dl vizbe) Viszketés ellen Calcium pezsgő tbl-t ihat. Remélem enyhülnek a panaszok!
    Dr. Asbót Júlia


Új válasz