kérdezte: Anonim 10 hónapja

Mitől lehet ez a lábfájdalom? Örülnék a segítségnek!

Pár napja elkezdett fájni a bal térdhajlatom, pici tűszurkálás-szerű, feszülő fájdalom, ma viszont már a jobb térdhajlatom is fájt. Ha be vannak hajlítva akkor olyan, mintha égne. Nincsenek feldagadva, nem zsibbad, nincsenek elszíneződve. Lábfej feszítésre nem fáj jobban, járásra sem fáj jobban, de álló/talpaló helyzetben megvan ez a feszülő érzés.
Reggel, amikor felkelek pihenés után nem fáj, csak amikor elkezdem a napi teendőimet.
Munkahelyen 8 órán keresztül nem tudom mit jelent az, hogy ülni, lehet, hogy túl van erőltetve? Ezt csinálom 1 éve, illetve az utóbbi 5 napban viszonylag elég sokat tudtam pihenni.
Vérvételen múlthéten voltam, tegnapelőtt kaptam eredményt és tökéletes.
Az aggodalmam oka az a fogamzásgátló, amit 3 hete szedek, van-e esélyem arra, hogy ez trombózis jele? 3 éve azt mondták nem vagyok hajlamos rá, családban nem volt trombózis, viszont dohányzom még napi 4-5 szál. Szeretném letenni.
Az utóbbi 2 hét orvosi körutazás volt konkrétan. Ezt a panaszt nem említettem, de nem szeretném, hogy azt higgye az orvosom csak beképzelem a panaszaimat.
Önök szerint mi lehet? Ha trombózis az egyiknek kell fájnia, vagy fájhat mindkettő? (Vádli nem fáj)
Köszönöm előre is!

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • Dr. Bán Marianna

  2 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 7 hónapja


  Kedves Kérdező,
  érdemes felkeresni egy érsebészeti szakrendelést, ahol vizsgálat után fény derül a vénák állapotára. 1 hetes fogamzásgátló- szedés önmagában nem okoz trombózist.
  Rendszeres mozgás, az alsó végtagizmok dinamikus terhelése (ha egy helyben áll/ül nap közben , óránként mozogjon pár percet, masszírozza át a lábát) segíti a vénás pangás elkerülését. Használhat gyógynövény-krémeket, piócakivonatot tartalmazó krémet, stb a kellemetlenség enyhítésére. Terápiás ajánláshoz diagnózis és az alkati jegyek ismerete, konzultáció szükséges.
  üdvözlettel Mariann


 • 1 A kérdező mondta 10 hónapja

  !

  23 éves nő vagyok.

Új válasz