kérdezte: BAndrea 2 hete

Mit tegyek ekcéma esetén?

Tisztelt Doktornő!

31 éves nő vagyok, kb. 22 éves koromban derült ki, hogy a szám két sarkában ekcémás a bőröm. A bőrgyógyász szerint a fogkrémben lévő fluorid okozhatja. Próbálkoztam mindenféle fluorid mentes fogkrémmel illetve fogporokkal, talán enyhültek a tünetek, de azért piros maradt a bőröm. Teljesen megszűntetni a problémát csak pár napokra tudtam, úgy, hogy szteroidos krémet kentem rá, aztán újból jött a kipirosodás. Per pillanat szódabikarbónával mosok fogat, de hiába...

Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint lehetséges-e, hogy valami más válthatja ki az ekcémámat? Ill. most, hogy babát várok, és nem merek szteroidos krémet használni, valami mást ajánlana-e esetleg?

Köszönöm szépen a válaszát,

Andrea

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

  • Dr. Bán Marianna

    1 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 12 napja


    Kedves Andrea,
    a szódabikarbónás fogmosást nem javaslom! Használjon Hauschka Med Sóvizes fogkrémet. Átmeneti megoldásként külsőleg a Ferrum phosphoricum és Natrium chloratum Schüssler krém. A Hauschka Med bőrgyógyászati készítmények kifejezetten a gyulladásra, ekcémára hajlamos bőrre lettek fejlesztve: Dr. Hauschka Med Potentilla krém és Jeges kristályvirág bőrápoló- család. Azonban fontos tudni, hogy az ekcémák nagy része ún. endogén folyamat (ha nincs kontaktallergia a háttérben), így a külső kezelés csak a terápia egy része. Szülés után érdemes lenne komolyabb, személyre szabott terápiát összeállítani..
    Üdvözlettel, Mariann


Új válasz