kérdezte: anito2 Jó kérdező 5 éve

Miből áll egy góckutatás a fogászaton?

5 ember szerint jó kérdés

4 Válasz

 • Dr. Győrfi Adrienne

  4 Dr. Győrfi Adrienne Jó válaszadó mondta 5 éve


  Kedves Kérdező!
  A röntgenvizsgálat elengedhetetlen része a gócvizsgálatnak. Ha a fogorvos nagy fogtömést, elszíneződést, letört fogat talál, akkor vitalitásvizsgálatot is végez.. A gócvizsgálatról részletesebben olvashat a http://fehergyongy.hu/szajsebeszet#gocvizsgalat_gocfertozes oldalon. Bővebb információért és időpont egyeztetésért, kérem, hogy hívja a 06/20-2434175-ös telefonszámot.
  Üdvözlettel:
  Dr.Győrfi Adrienne
  www.fehergyongy.hu
  www.altatasos-fogaszat.hu
  www.fajdalommentes-fogaszati-erzestelenites.hu
  www.fogaszatportal.hu
  www.fajdalommentes-fogfeherites.hu
  www.fogkoeltavolitas.com


 • Dr. Bán Marianna

  3 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 5 éve | válasz erre: 2


  Kedves Kérdező,
  amennyiben nincs fájdalmas foga, semmilyen fájdalomtól nem kell tartania. Megtekintés, tapintás, kopogtatás, esetleg hőinger alkalmazása, fogágybetegség gyanúja esetén a vélt ínytasak szondázása a rutin eljárás. Ha szükségesnek ítéli az orvos, röntgent készít... (előző válaszadó kimerítően leírta)
  Üdvözlettel, Mariann


 • 2 anito2 Jó kérdező mondta 5 éve | válasz erre: 1

  !

  Köszönöm a választ!
  Akkor a góckutatás része ügye teljesen fájdalommentes? Sajnos nagyon félek a fájdalomtól és a fogorvostól:(

 • 1 frufrumccoy mondta 5 éve

  !

  A fogorvos a góckutatás alkalmával alapos szájüregi vizsgálatot végez. Megnézi a fogak, a fogíny, az állcsontok, a nyálmirigyek és a nyelv állapotát. Szükség esetén röntgen felvételt is elrendelhet. Ez a kiegészítő vizsgálati mód akkor szükséges, ha olyan fogat talál, amelynek az állapota szemmel nem egyértelműen megállapítható (nagy méretű tömés, korona, gyökértömés, elszíneződés, letört fog, kiterjedt szuvasodás). Készülhet egyesével a kérdéses fogakról kicsi röntgenfelvétel, vagy panorámaröntgen az összes fogról és mindkét állcsont fogmedernyúlványáról.
  Amennyiben a fogorvos nem talál olyan elváltozást, ami góc lehet, akkor erről kiállt egy igazolást, és a gócbetegség (hajhullás, bőrbetegség, szembetegség, szívbetegség...) okát máshol kell keresni (fül-orr-gégészet, nőgyógyászat...)
  Ha viszont lehetséges gócot talál, akkor azt el kell látni, mert enélkül nem gyógyul meg a gócbetegség.

Új válasz