kérdezte: Kutyafolt 1 éve

Mi lehet az arcban ez a csomó?

Tisztelt válaszoló(k),

Jobb oldalon az arcomon, a két fogsor között, a bölcsességfogak felé az arccsont alatt kitapintható egy csomó ami másik oldalt nincs. Csak akkor tudom kitapintani, ha össze van csukva a szám akkor egy illetve két újjal érezhető. Látni nem látható, se kívűl se belül. Egy kicsit mozgatható is. Hosszúkás alakú. Tapintásra körülbelül olyan, mint a nyaknál lévő nyirokmirigy. Nem is túl kemény de nem is annyira puha. Ha megnyomom kívülről fájdalmat okoz. Van valami hasonló a bal oldalon is a csont fele de az összekapcsolódik a csonttal és nem mozog. (Gondolom az az izom). Ez meg olyan, mintha az lenne, csak "leválva onnan, mintha rossz helyre került volna" vagy valami hasonló. Ha kinyitom a számat akkor feljebb csúszik a csont fele és úgy érezhető, mintha kívülről eltűnt volna. Néha belül is ki lehet tapogatni, de az nehezebb.

Alapból is szokott fájin. Néha előjön néha nem. Néha jobb, néha rosszabb. De mindennap érzem egy ideig. Ez körülbelül 3 hete áll fent a probléma, de ezt a csomót csak mostanában tapogattam ki. Voltam fogászat már többször is. Olyan érzés a fájdalom is, mintha a fogaim fájnának és oda sugárzik ki, de nem a fogaimmal van baj. Csináltak panoráma röntgent is. És az egyik fogamat újra is tömte, azzal az indokkal, hogy hátha az okozza a problémát, hogy nem jól illeszkedik. De nem javult a helyzet. Főleg a felső fogsorra azon belül is a hátsókra sugárzik ki.

Nem tudom mi lehet ez, illetve azt sem, hogy kihez forduljak ezzel. Már meguntam azt, hogy hetek óta fájdalomcsillapítókat kell szedni, ami amúgy sem tesz jót, de mást nagyon nem tudok kezdeni vele.

Csatoltam egy képet, hogy körülbelül hol lehet.

Válaszát/ukat előre is köszönöm.

  • Csatolt kép
0 ember szerint jó kérdés

4 Válasz

Új válasz