kérdezte: Kriszta82 9 éve

Hogyan gyógyítható a metatarsalgia

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr

Már kb. 4 hónapja vannak fájdalmaim a jobb lábamban a 2. és 3. lábujjam tövében és fentebb, ( duzzadt is) a fájdalom mostmár tovább terjedt a talpamba végig. Ha megpihen a lábam, utána alig bírok rálépni. Az ortopédus azt írta a papíromra a diagnózisnál, hogy metatarsalgia. A röntgen felvétel nem mutat eltérést. A Doktornő még ezt írta a papírra: Jobb láb II-III mtp izület nyom.érz ugyanott terhelési fájdalom, hyperceratotis a talpi felszínen. pes trplanus.
A talpamon van még bőrkeményedés, ami valószínűnek tartom hogy nem tyúkszem. ( de azért holnap elmegyek a bőrgyógyászatra is) Mindkét talpamon van, de csak a jobb lábam fáj.
10 X 10 perc lézeres kezelést írt fel a doktornő, ami le is telt, és mondhatom jobban fáj, mint előtte.Nekem rosszabb a kezelés után. Kb. 1 hónapja fáj a jobb vesém tájékán a derekam,( mondhatni egy időbe jelentkezett a fájdalom azzal, hogy nehéz bútort emelgettem)- lehet hogy nincs összefüggés, de ezt is leírom.) és a hátam is a 2 lapockám közötti területen a gerincemnél. De nem állandóan, csak bizonyos mozdulatokra. Nem tudom köze van-e a lábamhoz, vagy esetleg valami más állhat a háttérben. Jövő héten megyek vissza a szakrendelésre. Eléggé el vagyok keseredve. Használok számítógépes talpbetétet is, de nem érzek javulást. Hogyan tovább? Milyen lehetőségeim vannak?
Köszönöm előre is a válaszát.
Krisztina

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

  • Ráthonyi Gábor

    1 Ráthonyi Gábor Jó válaszadó mondta 9 éve


    Kedves Krisztina.A kezelés ki kellene egészíteni egy gyulladás csökkentő kezeléssel, továbbá fel kell mérni a betét "illeszkedését", vmint keresni kell az esetleges fáradásos csonttörés jeleit. Nem szabad elkeseredni. Megoldás van, csak aktívan kell keresni. Ha felkeres készséggel megvizsgálom, és az előbbi szempontok szerint másodvélemény-vizsgálat keretében áttekintjük a lehetsőségeket. Időpontot Hattinger Erika nővér tud adni a 06704507763 számon, a vizit díja 12eft. Az Oktogonnál rendelek. Szép napot, Dr. Ráthonyi Gábor www.izulet.hu


Új válasz