kérdezte: mmagdo8 3 hónapja

Epilepsziás vagyok esetleg?

Tisztelt Doktornő!
2016 ban éjjel álmomban remegni kezdtem,nehezen ébresztett édesapám.Jomagam nem emlékeztem semmire.Akkor készitettek eeg-t ami ezt irta le:Hullámgazdag alfaritmus.Kóros elektromos tünet nem jelent meg.Koponya MR angio is negativ volt.Egy honap mulva napközben massage után estem össze,állitolag beszéltem is.Aztán jol lettem.Semmire sem emlékeztem.Akkor is készült eeg:hullámgazdag szabályos alfaritmus.Hiperventillácio közben,enyhe epizodikus alfa amplitudo labilitás,inkább bal oldalon.Határozott epil.tünet nem jelent meg.2019 februárjában éjjel megint volt ilyen jelenség.Álmomban hangot adtam ki.Egész testre ható remegés.Aztán nehezen ébreszthetöség.Reggel nyelvharapások nyoma.ezután is rögtön eeg készült:Enyhén amplitudó labilis hullámgazdag alfa ritmus.Jobb oldalon nagyon enyhe ritka epizodokban megjelenö fokozottabb amplitudo és frekvencia instabilitás.A lelet alapján jobb féltekei epileptogén focus gyanuja áll fenn.
Nagyon lelombozodtam.Bár mondta a neurologus,hogy ez nagyon enyhe,és egyáltalán nem biztos,csak egy pici gyanu van epire.Most nem küldtek el Mr re még hanem 24 orás Holter Eeg re.Ez kezelhető?Köszönöm válaszát!47éves nő

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Dr. Varga Éva

  1 Dr. Varga Éva Jó válaszadó mondta 2 hónapja


  Kedves Kérdező!
  A rosszullétek, amelyekről ír valóban epilepsziára utalnak, de az EEG leletben egyértelmű epilepsziiás jel nincs. Ezért kértek 24 órán át tartó elektromos működés megfigyelésére alkalmas (holter EEG)vizsgálatot. Az MR erre alkalmatlan, ezért nem ismételték meg.
  Rosszullétei ritkák, így egyetértek a kezelőorvosával, ha epilepszia is, nem súlyos fokú. Az EEG lelettől függ, hogy kell-e egyáltalán kezelni.
  Üdv. V.É.


Új válasz