kérdezte: Anonim 2 hónapja

DHEA vélemény

Kedves doktor úr!

Szeretném véleményét kérni az alábbiakban.
43 éves vagyok, két sikertelen lombikkal a hátam mögött. Mindkettő esetében jól reagált a szervezetem a stimulációra, az elsőnél 13 tüszőben 7 embrió, a másodikban 9 tüszőben 5 embrió lett. Az első esetben 2 jutott el az 5. napig, akik beültetésre is kerültek, sajnos nem tapadtak meg, a második esetében az 5. napon 2 embrió még fejletlen volt, 6. napra meg is álltak a fejlődésben. Most indulnánk neki a 3. lombiknak, de a romló eredmények miatt is elbizonytalanodtam, ezért szeretnék véleményt kérni mástól is.
Az eredményeim az alábbiak voltak legutóbb:

FSH 5,21 mlU/ml (referencia 3 --20 mlU/ml)
LH 13,84 mlU/ml (kisebb mint 7mlU/ml)
Estradiol (E2)151,3pmol/l azaz 41pg/ml (25 --75pg/ml)
Prol 374,1 ulU/ml azaz 17 ng/ml (kisebb mint 24ng/ml)
TSH 3,03ulU/ml (0,4 -4 ulU/ml)
AMH 3,49 ng/ml (1 - 3,5ng/ml)

Az orvosom DHEA szedését javasolta 3*25 mg vagy 1*100 mg mértékben. Utána olvastam és különböző lombikos fórumokon is negatív véleménnyel voltak róla. Volt akinek túlműködött majd később kimerült a petefészke. Szeretném az Ön véleményét kérni, hogy javasolt-e ilyen értékek mellett a szedése vagy van-e egyéb, amit javasolna?

Nagyon köszönöm előre is a szakvéleményét.
Üdvözlettel, Gabi

0 ember szerint jó kérdés

Új válasz