kérdezte: Anonim 9 hónapja

Aurával járó migrén, fejfájás nélküli oka mi lehet?

T. Címzett, Dr.Nő/Úr!
Több mint egy éve szenvedek alhasi görcsökkel, puffadással, hasmenéssel járó panaszokkal. Kb. 3 hete derült ki, hogy tej és tojásérzékeny vagyok. A Tejet és tejet tartalmazó ételeket, a tojást elhagytam és azóta minden nap, úgy 2 hete elkap az aurával jelentkező migrén. Kb. 15 percig tart és elmúlik, fejfájás nem kíséri. ( Ilyen nálam szokott lenni vagy 25 év óta, de egy évben kétszer és akkor nagyon durva erős fejfájás szokta kísérni. Ezzel kapcsolatban vizsgáltak is. MRI stb. Nem találtak eltérést. Ez öt éve volt)
Nagyon furcsa és ijesztő, hogy napi szinten jelentkezik. Reggel vagy este, munkahelyen, buszon....
Neurológiára november közepére kaptam időpontot. Addig is kérném segítségét. Van-e összefüggés a diétámmal kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy pont jobban kellene érezni magam. Jelenleg vitamin komplex tablettát, probikum kapszulát szedek. 46 éves nő vagyok, rendezett, nyugodt családi, munkahelyi háttérrel.
Válaszát előre is köszönöm.
B. Tünde

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

  • Dr. Bán Marianna

    1 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 9 hónapja


    Kedves Tünde,
    ha nyitott a komplementer orvoslásra, konzultációt javaslok. Erre a megközelítésre jellemző, hogy a panasz nagyon részletes, egyénre jellemző minőségei mellett figyelemmel van a testi- lelki alkati jellegzetességekre, biográfiára, családi hajlamokra, életvezetésre, stb. Ezek alapján állít fel terápiás javaslatot ( táplálkozás, aktivitás, külső- belső kezelések,stb), mely orvos és páciens együttműködése nyomán fokozatosan vezet el egy egészségesebb állapothoz.
    Üdvözlettel, Mariann


Új válasz