kérdezte: edete 4 éve

Miket ehetek ha magas a koleszterinem?

Egy kivizsgáláskor szólt az orvossom, hogy magas a koleszterinem, meg a vérkeringésem sem jó és erős a vitaminhiány is, továbbá nagyon alacsony a vérnyomásom. Mindegy, akkor kaptam rá tablettát, de elmondták, táplálkozási szokásaimat sürgősen meg kell változtatni, fiatal vagyok még ilyen problémákhoz. Meg is tettem, pluszban ismerős javaslatára elkezdtem fogyasztani naponta olivaolajat + hajolajat. 100%osan bevált. Reggel eszem egy kiskanállal az előzőből, aztán délben beveszem ebéd közben a halolajat. Még a bőröm is sokkal szebb lett és megszűnt az állandó fáradtság érzésem. Viszont a barátom szerint nem normális olajat fogyasztani naponta, ettől elhíznak az Mberek: Valóban így van?? Mit kéne szednem, hogy ne hízzak el én is?? Marcsi

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • 2 ban_mariann Jó válaszadó mondta 4 éve

  !

  Kedves Kérdező,
  a panaszát a szénhidrátok és a helytelen táplálkozási szokások okozzák. Hagyja el a gabonát, a pékárukat, növényi olajokat..... A hüvelyes növények sem tesznek jót. A növényi olajok közül inkább csak a len-, kókusz olajat, esetleg az olivát használja. Bővebben tájékozódhat a paleolit táplálkozással foglalkozó oldalakon (Szendi, Mezei). Hízás ellen megfelelő életmód (benne a táplálkozás) szükséges, nem tápkiegészítők. A halolaj napi fogyasztása rendben van. (amennyiben nem viszi be természetes forrásból)
  Üdvözlettel, Mariann

 • Antalné Putnik Judit

  0 Antalné Putnik Judit Jó válaszadó mondta 4 éve


  Kedves Marcsi! Nem, nem a hidegen préselt olajoktól híznak el az emberek!Nagyon okosan teszi, fogyassza továbbra is. Az étkezésre figyeljen inkább, ha hízásra hajlamos, kevesebb szénhidrátot egyen. Jó még, ha étkezés előtt megiszik 2 teáskanálnyi almaecetet feloldva 2 dl vízben.


Új válasz