kérdezte: Anonim 6 hónapja

Valóban jó antidepi helyett a Triptofán?

Olvastam egy fórumon, hogy valakinek a pszichés problémákra (pánik, szorongás, depresszió) nagyon hatékonynak bizonyult a triptofán. Én erről a "szerről" most hallottam először.. ez nem gyógyszer ugye? Önök ezt javasolják, tényleg jó lehet stressz kezelésre? Nemrég álltam le az antidepresszánsról, mert nagyon híztam tőle, és érdekelne, hogy ez hogy hat, hízlal e, vagy van e valami mellékhatása? Köszönöm.

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • Keresztes Attila

  2 Keresztes Attila Jó válaszadó mondta 2 hónapja


  Üdv!

  100 éve sem volt antidepresszáns, és voltak akkor is egészséges emberek. Most egyre kevesebb van belőlük… Persze nyilván fejlődik a technika és az orvostudomány.

  De továbbra is a legjobb megtalálni az okot a tünetkezelés helyett és megoldani a problémáinkat.

  Tényleg csak egy „kémiai hús-csont kombo” lennénk? És mi a helyzet a lélekkel, szellemünkkel? Mindenki megérdemli, hogy ne szenvedjen és megtalálja a belső szabadságot! Persze ez csak az én véleményem, sok sikert!

  Depresszió nélkül

  https://www.keresztesattila.hu/blog/depresszio/miert-vagyunk-szomoruak-depresszio-tunetei-kezelese-depresszio-ellen-es-gyogyitasa/  Keleti-nyugati szemléletű (online) pszichológusok, orvosok magánrendelése
  www.keresztesattila.hu


 • Dr. Bán Marianna

  1 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 6 hónapja


  Kedves Kérdező,
  nem javaslom, hogy önálló kísérlettel próbáljon leállni az eddig szedett gyógyszerekkel. A triptofán egy esszenciális aminosav, amit a leghasznosabb táplálékkal felvenni. A stresszkezelés, szorongásoldás, stb. összetett folyamat, első körben és súlyosságtól függően életmódbeli- (táplálkozás, emésztés, mozgás, önismeret, stresszfeldolgozás, kiegyensúlyozott terhelés-pihenés= "életvitel"...), másodsorban szelíd gyógymódok, és ha indokolt szakorvosi ellátást igényel. Hogy Önnek mi lenne a leghasznosabb, pár sor alapján nem lehet megítélni. Pótlását lehetőleg táplálékkal oldjuk meg. A triptofán a csokin kívül pl. a csicseriborsóban, banánban, halakban, pulykában, tojásban, stb. található meg- s ezek nem csak az aminosavat, de egy sor olyan anyagot is tartalmaznak, ami segítségével még hasznosulni is jobban tud a vegyület.)
  Üdvözlettel, Mariann


Új válasz