kérdezte: Anonim Jó kérdező 5 éve

Szinte már betegesen félek a fogorvostól, mit tegyek?

Sokszor kértem már időpontot el is mentem de mielőtt elkezd dolgozni a számban érzem hogy ver a szívem és rosszul vagyok,rám tör a pánik.
Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

5 ember szerint jó kérdés

5 Válasz

 • 5 RVilma mondta 4 éve

  !

  Kedves Anonim!
  Vegyél be egy Valerianát kb. egy órával a fogorvoshoz menés előtt, de én amióta mindig kérek injekciót az orvostól, azóta nem félek. Azt a kis szúrást meg el lehet viselni, de most már a szúrást is elérzéstelenítik valamit oda spriccelnek. És akkor nyugodtan dolgozhat a doki, nem érzek semmit.

 • Kálmán Hedvig

  4 Kálmán Hedvig Jó válaszadó mondta 5 éve


  Kedves Anonim,

  a kérdésére, hogy mit lehet tenni ilyen helyzetben, két válasz jutott az eszembe.

  Az egyik, hogy az adott helyzetre felkészül. Valamilyen oldó technikával. A technika alatt értem a lazító előkészítő gyakorlatokat és a különböző szereket is. A szerekről és a stresszoldó gyakorlatokról is írtak előttem a szakértők.

  A másik út, hogy a félelem, szorongás okát találja meg és semlegesíti, illetve tanulja meg másként kezelni. Az ok megtalálására is sokféle módszer elérhető, én a kineziológiát, a pszichodrámát és a családfelállítást emelem ki és javaslom.

  A két utat párhuzamosan is járhatónak tartom.

  Üdvözlettel
  Kálmán Hédi
  http://anyulurege.hu


 • Turánszky Edina

  3 Turánszky Edina Jó válaszadó mondta 5 éve


  Kedves Anonim!
  A problémát lehet gyógyszerrel kezelni, de a kiváltó okot az nem szünteti meg, csak akkor és ott, tünetileg segít. Vajon mi okozza Önnél ezt az erős félelmet a fogorvostól? Voltak gyerekkorában, vagy bármikor negatív, fájdalmas élményei vele kapcsolatban? Ha voltak, akkor valószínűleg az a probléma oka, amin dolgozni kell. Ha nem volt ilyen élménye, akkor valószínűleg valami más, kellemetlen élmény tevődött át a fogorvosra - ebben az esetben azt kell megtalálni és kezelni.
  A félelem többféle módon oldható, pl. stresszoldási, relaxációs technikákkal - ezek hosszú távon jelentenek megoldást. Az okok feltárásában és kezelésében pszichológus tud Önnek segítséget nyújtani. Ha úgy gondolja, én is szívesen segítek személyesen is.
  Üdvözlettel:
  Turánszky Edina
  www.faro.eoldal.hu


 • Dr. Bán Marianna

  2 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 5 éve


  Kedves Kérdező,
  Sedatif PC homeopátiás gyógyszert javaslok, a beavatkozás előtti este 1, aznap reggel 2, és a beavatkozás előtti órában 10-15 percenként 1 . Mielőtt a székbe ülne, 10 tabletta Magnesium phosphoricum Schüssler D6 tabletta meleg vízben oldva további segítséget nyújt. Bach- virágok közül a Rock rose- esszencia pár cseppje egy pohár vízben elkortyolva szintén javasolható.
  http://www.banmarianna.hu/images/tanacsok_homeopatias_szerekhez.pdf
  http://www.banmarianna.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=87
  Üdvözlettel, Mariann


 • Dr. Varga Éva

  1 Dr. Varga Éva Jó válaszadó mondta 5 éve


  Kedves Kérdező!
  A leírt tünetek a szorongás testi jeleinek felelnek meg, amelyet a fogorvostól való félelem vált ki. Azt javaslom, hogy kérje meg a háziorvosát, hogy írjon fel Önnek egy enyhe feszültségcsökkentő (nyugtató) szert, amit a beavatkozás előtt be tud venni.
  Üdv. V.É:


Új válasz