kérdezte: Anonim 1 éve

Normális, ha a pszichoterápia befejeztével ürességet érzek?

Tisztelt Szakértő!

1 éven keresztül jártam pszichoterápiára depressziós tünetek miatt. 2 hónapja volt az utolsó terápiás alkalmam, meggyógyultam.
Azóta viszont ürességet érzek, mintha elveszett volna valami az életemből. Amíg jártam, addig csak egy feladatnak éreztem a terápiát, amit le kell tudnom, és egyszer majd csak vége lesz, de most, hogy vége van nagyon hiányzik a pszichiáterem és a terápia is. Mondjuk az is elképzelhető, hogy nem maga a pszichiáterem, mint személy hiányzik, hanem az odafigyelése és megértése.

Azt szeretném kérdezni, hogy ezek az érzések normálisnak számítanak?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Lili

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Keresztes Attila

  1 Keresztes Attila Jó válaszadó mondta 1 éve


  Kedves Lili!

  Hogy mit tekinthetünk normálisnak és mit nem, azon sokat lehetne vitatkozni (a nyugati pszichológia tele van egymással ellentmondó elméletekkel).

  Talán a legjobb, ha inkább arra figyelünk, hogy mi természetes... Egy tárgyvesztés hozhat ürességet az életünkbe. De ki az, aki ezt az ürességet érzi és ki az, aki depressziós volt? Ezen van a hangsúly és nem pedig a folyton változó érzéseken, gondolatokon, hangulatokon, amiknek próbálunk több, kevesebb sikerrel megfelelni.

  Csak a folyamat állandó... https://www.keresztesattila.hu/blog2/a-valosag-koltemenye/csak-a-folyamat-allando-spiritualis-vers/

  Keleti-nyugati orvoslás integrálása
  www.keresztesattila.hu


Új válasz