kérdezte: Anonim 8 hónapja

Mit tehetnék a hangulatingadozás ellen?

Tisztelt Szakértő!

22 éves lány vagyok. Olyan problémám van, hogy nagyon változó a hangulatom. Az egyik percben úgy érzem, hogy most vagyok a legboldogabb az eddigi életemben, a következőben pedig nagyon lehangolt vagyok. Ilyenkor nem értem, hogy miért van élet, sokkal jobb lenne, ha senki sem létezne és nem kellene senkinek sem szenvednie (nekem sem). Az utóbbi időben úgy érzem, hogy egyre többször vagyok lehangolt.
17-18 évesen kevert szorongásos depresszióval kezeltek, ezért kicsit aggódom, hogy esetleg visszaesek és újra depressziós leszek.
Rendezett családi hátterem van, jó tanuló, jó sportoló vagyok, semmi okom nem lenne a lehangoltságra, nem értem, hogy mi okozza. Igaz, hogy még mindig eléggé perfekcionista vagyok, de ez már sokat javult az elmúlt 2-3 évben.
Tudna valamilyen tanácsot adni, hogy mit tehetnék a hangulatingadozásaim ellen? Hogy hogyan tudnám kezelni azt, amikor nagyon, már majdnem túl boldognak érzem magam és amikor lehangolt vagyok?

Válaszát előre is köszönöm!

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • Keresztes Attila

  2 Keresztes Attila Jó válaszadó mondta 2 hónapja  Üdv!

  A hangulata mindenkinek ingadozik. Duális világban élünk: a jó és a rossz folyton egymással játszik. Ismerje meg az elméjét és tanulja meg kezelni. Ne a gondolataival, hangulataival, érzéseivel azonosuljon, mert az folyton változik. Találja meg ki van ennek tudatában. Mert ez a fontos a tapasztaló és nem a tapszatlat.


  Nem kell, hogy az elménk maradjon az irányítónk – „vagyok, aki vagyok”, félelem nélküli, elme, ego

  https://www.keresztesattila.hu/blog/advaita-leggyorsabb-ut/nem-kell-hogy-az-elmenk-maradjon-az-iranyitonk-vagyok-aki-vagyok-felelem-nelkuli-elme-ego/

  Keleti-nyugati szemléletű (online) pszichológusok, orvosok magánrendelése
  www.keresztesattila.hu


 • Dr. Bán Marianna

  1 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 8 hónapja


  Kedves Kérdező,
  ezen a fórumon nem lehet korrekt tanácsot adni. Az Ön jellegzetességeinek ismerete nélkül oldalakat töltenének meg a javaslatok. Keresse fel ismét a kezelőorvosát, aki, ha szükségét látja, gyógyszeres és egyéb terápiát, rendszeres kontrollt javasol majd. Ezzel párhuzamosan lehet és érdemes megnézni az életviteléből, körülményeiből fakadó rizikófaktorokat, meghozni a döntéseket, elindítani a változtatásokat (napi ritmus, táplálkozás, önismeret, életvezetés, életút- feldolgozás, konfliktuskezelés...).
  Üdvözlettel, Mariann


Új válasz