kérdezte: Anonim Jó válaszadó Jó kérdező 9 éve

Milyen könyvet lenne érdemes elolvasnom, hogy leszokjak erről a "függőségről"?

Üdv! Az a problémám, hogy lassan 3 évehogy megcsalt a férjem,és a volt szeretőt napi szinten nézegetem.(közösségi oldalakon)Azelőtt sok problémát okozott, üzengetett, szemétkedett, kavart ,de csak a neten, mivel nem egy városban élünk.Ezért szemmel tartottam,miben mesterkedik...
De ma már csak kíváncsiságból nézegetem,tudom,a férjem nem kezdené újból vele.A nőnek pedig újabb gyereke született azóta az akkori élettársától.
Mi rendbehoztuk azóta a házasságunkat,azzal most minden rendben.Csak félek, valami függőéget okoz nálam, és mindig a gondolataimba lesz ezátal.

Abban kérnék segítséget, hogyan szokhatnék le erről?Pszich.-hoz se módom, se lehetőségem nincs járni.Viszont imádok olvasni.Köszönöm, ha valaki segít.

0 ember szerint jó kérdés

10 Válasz

 • 10 A kérdező mondta 8 éve | válasz erre: 9

  !

  Köszönöm a kedves válaszát!A helyzet nem változott.Kíváncsiságból néha ránézek.De nyilvánosan nem oszt meg sokat.Inkább az élettársa az.akinél látok képeket,történéseket.Érdekel, mi van velük,de csak úgy ,mint egy ismerős...valahol érthető is, hiszen 3,5 éve fontos szerepet játszottak életünkben.Valószínűleg nem fogom eltüntetni nyomtalanul az életemből,mintha mi sem történt volna.De talán nem is baj ez.

 • Dr. Bagi Éva Eszter

  9 Dr. Bagi Éva Eszter Jó válaszadó mondta 8 éve


  Kedves Anonim!

  Úgy látom, 9 hónapja tette fel a kérdését, sajnos most jutott el hozzám. Érdekelne, hogy azóta mi történt, hogy érzi magát, változott-e a helyzet?
  Ha nem vagy csak enyhült, a következő gondolataimat osztanám meg Önnel:

  Valamiért nézegeti vagy inkább úgy fogalmaznék, a zöld szörny nézetteti Önnel a másik nő lépéseit. Talán vannak olyan tulajdonságok, amit "csodál", irigyel, utál, nézeget benne. Induljon ki ebből és készítsen egy leltárt, hogy mi az, ami a férjét akkor őhozzá vezette. (Ön szerint mi az...)

  Elképzelhető, hogy van Önben valami, ami afelé húzza, hogy változzon a kívánt tulajdonság irányába, csak nem tudja, hogyan. Mindent írjon le, akár beszélje meg a férjével. Ahogy látom, érdemes és értő ő, ha ilyen régóta együtt vannak és kitartanak még viharokon is át.

  Egy tv-műsorban hallottam egy lelkésztől, hogy a biztos alapokat egy szőke ciklon nem söpri el ;-))

  Legyenek őszinték egymáshoz, legyen őszinte önmagához. És kezdjen el olvasgatni -nem feltétlenül könyvekben, most inkább a saját vágyaiban, kívánságaiban.

  Érdemes nagyon pontosan, szinte képileg megfogalmazni, hogy mit is szeretne. És akkor annak lépéseit kidolgozhatja (akár mailen keresztül is segítővel). Van egy kiváló NLP-módszer. Nyolc lépéses célmeghatározás. Ezt csak hozzáértő, kérdezni tudó szakemberrel lehetséges kidolgozni, kb. 4-5 órát vesz igénybe, de a végén lesz egy kristálytiszta kép, merre tovább. El a negatív spirálból, kifelé, mosolyogva, fittyet hányva a ciklonokra! ;-) (Lehet, hogy ő is figyeli Önt, hogyan tudtak megmaradni együtt, egymásnak 26 éven át. Ezt a csatát megjegyzem, Ön nyerte. Valószínűleg, mert remek asszony!)

  Keressen bátran és minden jót kívánok szeretettel:
  Dr. Bagi Éva Eszter


 • Hrubiák Anett

  8 Hrubiák Anett Jó válaszadó mondta 9 éve


  Ráadásul Louise Hay trénerképzőjét is elvégeztem, látom ajánlják neked a könyvét.


 • Hrubiák Anett

  7 Hrubiák Anett Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Anonim,

  Nemrégiben jelent meg a könyvem: "Engedd el a múltat!" címmel. Tudom ajánlani, tele gyakorlatokkal, hátha te is találsz benne valamit, ami segít a továbblépésben és a helyzeted átértékelésében.

  Szeretettel, Anett
  http://ahrubiak.wix.com/noiteljesseg


 • 6 A kérdező mondta 9 éve | válasz erre: 5

  !

  Szia! Szerintem Te félreértettél valamit. A férjemmel nagyon jól megvagyunk, most lesz a 26. házassági évfordulónk.Nem akarok mást keresni:)
  A megcsalásnak már majdnem 3 éve, azóta bebizonyította ,hogy érdemes volt megbocsátanom.
  A volt szerető nézegetéséről akarok leszokni.

 • 5 lilla123 Jó válaszadó Jó kérdező mondta 9 éve

  !

  Kezdj el ismerkedni, hogy túllépj rajta! Ha találsz magadnak valakit, már nem fog érdekelni! Max félévente eszedbe jut, megnézed, de lényeg, hogy továbblépj!

 • Dr. C. Molnár Emma

  4 Dr. C. Molnár Emma Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Ismeretlen!
  Bármilyen paradoxon, ha olyan könyvet olvas, amely erről a gondolatról segítene leszokni, ismét csak egyre mélyültebben evvel a problémával foglalkozik, azaz nem kikeveredik a bajból, hanem új és új belépési pontokat alakít ki.- Szerintem jól érzi, hogy mással, pl.olvasással kellene töltenie az idejét, de én szépirodalmat ajánlanék, melyben örömét leli és új és új élményeket adna, melyekről gondolkodhat.
  Üdvözlettel Dr. C. Molnár Emma


 • 3 A kérdező mondta 9 éve

  !

  Köszönöm szépen a válaszokat! Az "éld az életed"c. könyv nagy kedvencem.Megvan,olvastam, többször is! Ez a könyv akkor segített, amikor még friss volt a megcsalás,és azokat a napokat próbáltam túlélni....

 • Kálmán Hedvig

  2 Kálmán Hedvig Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Levélíró!

  Én úgy szoktam választani, hogy "belekóstolok" a "jelöltekbe". Nekem ez rendkívül hatékonynak bizonyult. Ha elmegyek pl. egy könyvesboltba, akkor megfogdosom a szimpatikus könyveket, belelapozok, beleolvasok, és egyértelművé válik a számomra, hogy kell vagy nem kell. Ha van lehetősége személyesen választani, akkor kapacitálom, próbálja ki, jó kaland.

  A levele olvastán egyébként elsőre nekem a "Szeresd önmagad, és mindegy kivel élsz" című könyv jutott eszembe - aminek a címében megfogalmazott kijelentésével egyáltalán nem azonosulok, de ez a tartalma szempontjából mindegy. http://www.libri.hu/konyv/szeresd-onmagad-es-mindegy-kivel-elsz.html

  Kálmán Hédi
  http://anyulurege.hu


 • Sebestyén Erzsébet Tara

  1 Sebestyén Erzsébet Tara Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Kérdező!
  Azt gondolom, önmagával kell rendbejönnie, hogy megoldja ezt a kérdést. Nagy szeretettel ajánlom Louis L. Hay: Éld az életed című könyvét. Remek gyakorlatok vannak benne egy rendkívül hiteles segítőtől. A másik , ami eszembe jutott annak a címe: Ne szenvedj, szeress, Werner Ablass könyve.
  Sok sikert,
  Szeretettel,
  Tara


Új válasz