kérdezte: Anonim Jó kérdező 3 éve

Mihez kezdjek az életemmel?

Kedves Válaszoló!
25 éves nő vagyok. Általános iskolában végig kitűnő, dicséretes diák voltam, sok minden érdekelt, zeneiskolás voltam 18 éves koromig, otthon novellákat irkáltam, rajzoltam, kutakodtam minden után ami érdekelt. De sokszor éreztem úgy, hogy a szüleim nem ismernek igazán, nem azt nézték amit én szeretnék hanem amit ők kitaláltak hogy jó lesz nekem. Pl zeneiskolában mindennél jobban gitározni vagy zongorázni szerettem volna, ők klarinétra irattak be mert a másik kettö nem tetszik nekik. Gimnáziumot se választhattam egyedül, sem szakot, és összességében véve semmit. Sosem voltam kényszeritve konkrétan, mégis úgy éreztem hogy azt kell tennem amit ök akarnak különben csalódottak lesznek. A mai napig ezt érzem. Túl sokat várnak el tölem, olyan dolgokat amiket én nem akarok csinálni, ha ezt felhozom másokkal példálóznak vagy azzal hogy mennyi pénzt öltek belém és úgy érzem nem vagyok elég jó. Álmaimrol is szépen lebeszéltek, bár nem álltak az utamba de folyamatosan azt hallgattam hogy nem fogok megélni kreativ szakmából igy elbizonytalanodtam. Egyetemre is azért jelentkeztem hogy ők büszkék legyenek, két helyre is felvettek, egyiket sem csináltam tovább egy évnél mert nem érdekel és nem bírtam bent ülni, olyan dolgokat magolva amik hidegen hagynak. Szüleim nem értik mi a bajom, lustának tartanak és azt mondják hogy engem semmi nem érdekel. Igazából eljutottam oda hogy már valóban nem érdekel semmi, nem írok, nem rajzolok, belémnevelték hogy felesleges haszonzalan dolgok ezek amikkel kár foglalkozni. Dolgozom, de a munkámat sem szeretem, közben szorongok és rettegek a jövőtől mert nem tudom mihez kezdjek. Merre forduljak, mit tegyek? Kétségbe vagyok esve mert az évek csak telnek és egyre rosszabbul érzem magam.

1 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • Keresztes Attila

  3 Keresztes Attila Jó válaszadó mondta 3 éve


  Kedves Érdeklődő!

  Szakemberre van szükség és így megtalálja a megfelelő megoldást, módszert az érzelmek, gondolatok kezelésére és az önismeret fejlesztése mindig segít abban, hogy megtaláljuk mi adna örömöt az életünk során, mi a hivatásunk…

  Pályaválasztás: https://www.keresztesattila.hu/blog/beilleszkedesi-zavarok-palyavalasztas-kamaszkori-problemak-magatartaszavarok-gyermekneveles/


  Újfajta medicina, gyógyítás
  www.keresztesattila.hu


 • 2 Petúnia Jó válaszadó mondta 3 éve

  !

  Tisztelt Kérdező!

  Amelyik útról le tudták beszélni, abban nem volt biztos, és amiben nem, nem lett volna sikeres, boldog, elégedett. Csak tévutainkról akarnak lebeszélni, arról eltéríteni, akár emberek, akár egy szélvihar stb.
  Nem azért érzi rosszul magát, mert hagyta, hogy lebeszéljék, és ezért önmagát elveszítette, hanem azért, mert makacs, az feszíti meg az embert, görcsös akarás, attól érzi magát rosszul. A szeretet, ami az igaz, jó, stabil, valóban erős, és nem erőlködő út jelzője, tud elengedni.

 • Dr. Bán Marianna

  1 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 3 éve


  Kedves Kérdező,
  a személyiségfejlődés megtorpanása oldható, az önismeret, a saját akarat cselekvésbe fordítása támogatható. Ehhez érdemes segítséget keresni, akár pszichológus, akár integratív orvosi eszközök, terápiák (antropozófus orvosi és -művészeti-, homeopátiás orvosi módszerek) segítenek a folyamatban. Idejében "ébredt", ez mindenképpen biztató.
  http://www.banmarianna.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=87
  Üdvözlettel, Mariann


Új válasz