kérdezte: BAndrea 3 hónapja

Mi legyen a barátnőmmel?

Kedves Szakértő!

30 éves nő vagyok. Barátnőmmel 10 éve vagyunk barátok, habár egy jó ideje csak skype-on tartjuk a kapcsolatot mivel külföldre költöztem. Kezdek rájönni, hogy nem igazán passzolunk: jómagam egy komoly, szavahihető, mély érzésű, keményen dolgozó, céltudatos nő vagyok.
Ő pedig lusta, gyerekes, könnyen dobálózik a szavakkal, álmodozik, de nem tesz semmit a cél érdekében.
Egyszer a lelkemre kötötte, hogy találkozzunk, mielőtt kijövök külföldre, és én ott vártam rá a buszpályán fél órát, és utána derült ki, hogy ő már rég elment a busszal. Persze utána ő volt megsértődve, hogy meg mertem rá haragudni.
Nemrégiben a lustasága az anyagi csőd szélére sodorta, mivel évekig rest volt elmenni dolgozni, és könyörgött hogy keressek neki melót külföldön, a főnököm fel is vette volna, csak hogy a csaj utána eltűnt. Nem válaszolt se az én, se a főnököm leveleire. Jól égett a fejem a főnököm előtt persze. Azt se tudtam hogy jön-e vagy sem, vagy hogy haragszik-e rám vmiért, majd egy hét múlva ír hogy meggondolta magát, mivel rájött hogy Mo-n is ugyanannyit lehet keresni (állítólag most egy nyári táborban pár óra munkával annyit keres mint itt külföldön :D ) . Persze most is én voltam a rossz hogy megharagudtam rá, nem érzi semminek sem a súlyát, meg bocsánatkérés helyett csak előadta megint a világmegváltó terveit, ahogy eddig is tette. De másban sem szavahihető, ha délelőtt 10-re beszéljük meg a skypeot akkor este 8-kor jelentkezik, az esküvőmre felajánlotta hogy megcsinálja a hajam, sminkem, majd a végén el sem jött, sőt, elvárta hogy majd én látogassam meg őt. Most nem beszélek vele, nem tudom mi legyen, hiányzik, mert ő az utolsó bnőm, meg anno jókat beszélgettünk, de úgy érzem többet nem bízok már benne. Ön szerint mit tegyek? Köszönettel Andrea

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Dr. Bán Marianna

  1 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 3 hónapja


  Kedves Andrea,
  érdemes azon elgondolkodni, miért ragaszkodik olyan emberhez, aki becsapja, nem tiszteli, aki miatt Önt vonhatják felelősségre... Milyen mintát követ ez a kapcsolat a múltjából? Kinek a viselkedésére hasonlít ennek a lánynak a viselkedése? Miért nem alakít ki kölcsönösségen alapuló barátságot?
  Ha ezeket megválaszolja, valószínűleg tudni fogja, mit tegyen.
  Üdvözlettel, Mariann • A kérdés lezárult! A kérdező megkapta a választ kérdésére.