kérdezte: Anonim 2 éve

Mi a megoldás a problémámra?

Kedves Tünde!

33 éves nő vagyok, diplomás, munkahelyemen megbízható munkakörben, viszonylag jó fizetéssel.
A munkahelyemen egy éve dolgozom, meg vagyok elégedve vele, de nem ebben a szakmában szerettem volna dolgozni. Előtte sokáig közfoglalkoztatottként dolgoztam és nagyon megörültem ennek a lehetőségnek. Szeptember óta nagyon kedvetlennek érzem magam, nehezen kelek fel hétfőnként - mintha péntek lenne és már ötödik napja dolgoznék, korábbi tevékenységeimben nem találok örömöt. Nyáron elkezdtem új nyelvet tanulni, sportolok mellette, olvasok, sok programra járok. De az utóbbi időben érzem, hogy csak aludni szeretnék, egyedül lenni, nem lenni sehol. Fáradt vagyok lelkileg. A szeretteim nem igazán értik a problémámat. Nehezen kezdek bele az általam szeretett tevékenységekbe is, habár mindig cselekszem, tanulok, elmegyek sportolni, de nem jó kedvvel.
Tudom, hogy nem vagyok a helyemen, érzem, hogy ez nem az én utam, ezért is tanulok nyelveket, ha adódna új lehetőség próbálkozhassak. Habár nem vagyok biztos benne, hogy jobb lenne máshol. A munkahelyem nagyon jól indult, csodálkoztam, hogy miért is engem választottak, azután jöttek néha olyan megjegyzések, amelyek nagyon mélyen megérintettek lelkileg, és nem tudtam túllépni rajtuk. Ezt a munkatársaim is látták rajtam, csak én nem tudtam túltenni rajta magam. Továbbra is meg vannak elégedve a munkámmal. Zavar, hogy állandó pletykálás és pénzéhség uralkodik a légkörben. Legszívesebben elbújnék, amikor ilyeneket tapasztalatok.
Próbálok segíteni a magam keretei között, adakozok, segítek másoknak. Nagyon hálás vagyok az életemért. Csak nem értem miért érzem így magamat.
Önismereti könyveket olvasok, tréningekre járok, mégis úgy érzem szétesem, hogy nincs tovább. Nem szeretnék antidepresszánsokat, gyógyszereket szedni, de a megtanult technikák sem segítenek.
Nem érzem magam a helyemen, nagyon sokszor lelki életre vágyom.
Ön szerint hol gyökerezhet a problémám, merre tovább? Milyen technikát vagy terápiát ajánlana?

Előre is köszönöm válaszát!

0 ember szerint jó kérdés

Új válasz