kérdezte: Anonim 3 éve

Meg akarok halni, mit tehetnék?

Az életemnek 2 értelme van: anyukám, nagymamám.
Egyébként még kiskorú vagyok..
Nemrég halt meg a dédnagymamám, ő is nagyon hiányzik :( Rossz látni, hogy a családom gyászol, és engem elkeserít.
Nem szeretnék élni, barátaim sincsenek, csak addig voltak, amíg el nem vették tőlem őket. Lehet, hogy most egy önmagát sajnáltató lüke kis tininek tűnök, de nekem ezek komoly problémák. A koromhoz képest úgy viselkedek mint egy óvodás kb. Úgy értem iskolába sem akarok menni, főleg nem gyász idején, nem akarok elszakadni anyukámtól az iskola idejéig sem.
Gondoltam arra, hogy a gyász okozza mindezt. De anyukámékkal sem merek erről beszélni, ezért kérem egyben pszichológus segítségét is. Igazából megölni nem merem magamat, inkább gyógyszertúladagolást forgattam a fejemben. Hátha attól legalább kórházba kerülök. Tudom, tudom, nagy butaság, de én nekem már mindegy.. élni csak úgy akarnék, ha mindenki élne akit szeretek és a fránya iskolába sem kéne járnom.

Előre is köszönöm a segítséget!

0 ember szerint jó kérdés

5 Válasz

 • Keresztes Attila

  5 Keresztes Attila Jó válaszadó mondta 3 éve  Kedves Ismeretlen ismerős!

  Mindenre van megoldás, keressétek fel a háziorvost ő biztosan tud segíteni, de addig is figyelj ide. Sokszor van nehéz élethelyzet az életben, de ettől még nem szabad feladnunk a dolgokat. Te nem akarsz meghalni, csak a szenvedést szeretnéd eldobni és ez természetes. Miért kellene ehhez meghalnod?

  A halállal semmi nem oldódik meg. És rá se ránts, mindannyian viselkedünk úgy, mint egy óvodás. Ez vele jár… Na és? Tényleg egy kórházban akarsz feküdni? Van másik iskola is, és talán lehetsz magántanuló…

  Ha a szenvedést megtanulod kezelni, akkor egy nagyon boldog élet vár Rád. És a rossz érzés egyre halványabb lesz és végül eltűnik…

  https://www.keresztesattila.hu/blog/szenvedest-tapasztalunk-vagy-szenvedesnek-eljuk-meg-a-tapasztalatainkat-a-szabadsag-erzes-tudatossag-eberseg-es-a-letezes-ertelme/


  Keleti pszichológia, naturopátia és mechanoterápia
  www.keresztesattila.hu


 • Dr. Bán Marianna

  4 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 3 éve


  Kedves Tinilány,
  mielőbb keressétek fel édesanyáddal a gyermekpszichológust (ebben a házi gyermekorvos segít). Érzékeny életkorban ért komoly trauma, ezt nem öngyilkossággal, hanem szaksegítséggel kell orvosolni. Minden esélyed megvan egy boldog, tartalmas életre, miután a gyászt feldolgoztad. Ebben nem vagy egyedül, természetes, hogy az embert megviseli, ha elveszíti a szeretett személyt, családtagot, de jól is néznénk ki, ha ezért eldobnánk az életet. Beszélgessetek, mondd el a fájdalmadat a családodnak, hisz érzik, hogy nem vagy jól, de így nem tudnak segíteni.
  Mariann


 • 3 Chana mondta 3 éve

  !

  Szia Kedves Kérdező!

  Nekem is voltak ilyen mély periódusaim, de sikerült felállni egy jó pszichológus segítségével. Érdemes, hidd el :)
  Nálam a szorongást egy gyerekkori trauma váltotta ki, nehezen dolgoztam fel a gyászt.

  Ha adhatok egy magán jellegű tanácsot: írj blogot. Írd ki magadban az érzéseidet. Nagyon sokat segít, elvonja a figyelmet a világ nehéz dolgairól. Minden nap fogalmazz meg pár gondolatot, keresd meg, aznap mi volt a szép :) Így, tételesen.
  Az ember élete nem csak a szép dolgokról szól, de ha meglátjuk a virágokat, a napsütést, meghalljuk a madarakat, mindenképp kinyílik a szívünk. :)

  Nagyon fiatal vagy még, előtted a világ és az élet. Fel a fejjel! Innen jön a jó! (Higgy nekem, én közel vagyok a negyvenhez.)

  Chana

 • 2 pasztor_klara Jó válaszadó mondta 3 éve

  !


  Kedves Kérdező!


  Ön egy értékes ember. Közvetlen szakértői témámtól eltér a problémája, de az együttérzés rávett, hogy pár sorban válaszoljak.

  Az emberek életükben többször veszítenek el szeretett embereket, az emberi élet ilyen.

  Nagyon jó gondolat, hogy egy pszichológussal megbeszélje a mostani gondolatait, mostani nézőpontját.

  Távolból ez nem megy, az a jó, ha személyes megbeszélésre és személyes foglalkozásra kér időpontot, a közelében dolgozó pszichológustól.

  Szívesen látjuk minden más, szakterületemhez tartozó gonddal irodánkban, ha a 06-305-992-842 ügyfélszámon bejelentkezik!

  Pásztor Klára
  Házasságvédő permegelőzés - Vagyoni jogvita rendezés
  Válás -Válóper- Vagyonmegosztás jogvitái
  Követelések jogvitái házastársak között, rokonok között

  https://vagyonmegosztas.wordpress.com


  ----------- Nők szakmai partnerei vagyunk, az élet nehéz dolgaiban irodánkkal! 2017!________


  - Női válások, élettársi szétválások, vadházasságok jogvitái https://valas-karterites.blogspot.com


  - Családi ingatlanok jogvitái, ingatlanok kárai és esetei https://meghatalmazas.cafeblog.hu


  - Házasságban egészségügyi rászorultság(asszonytartás), beteg jogsérelmei. https://betegek.wordpress.com

 • 1 A kérdező mondta 3 éve

  !

  Hozzáfűzném, a főzés, barkácsolás, olvasás tud lekötni. Szeretnék varrni is, de nem igazán megy. Néha a hobbijaimban találok életértelmet, de aztán eszembe jut, hogy mik is történtek mostanság (dédim halála), és elkeseredek, aztán úgy érzem, bekattanok és csak az a cél lebeg a szemem előtt, hogy haljak meg.

Új válasz