kérdezte: mszoni Jó kérdező 3 éve

Kritizáló, bíráskodó vielkedés

Kedves SZakértők!
Sajnos anyu eléggé beszippantotta a mama látásmódját. Kritizáló, bíráskodó mind a kettő. Gúnyosan, mérgese, cinikusan nagyon tudnak bíráskodni, kritizálni másokat. Az ő maguk gondolkodását tartják jónak, aki ettől eltér, az ....
Más szemszögből nem tudják,nem nézik a dolgokat. Odáig se képesek eljutni, hogy a dolgoknak megvannak az okai.
Nem tudom honnan, miért van ez náluk. Pár alkalommal próbáltam elmagyarázni nekik dolgokat, megmutatni más szemszögből is. Anyu pedagógus létére elég kellemetlen viselkedése tud lenni. Nem veszik észre magukat. Írhatom csak anyura nézve is. VAn, amikor mérgesebben odamondok neki, hogy mi egyes dolognak az oka, vegye már észre magát. Illetve próbáljon már gondolkodni. Elvált, egyke gyerek. Ők alapjában azért tudnak esetekben emberekre haragudni, mert, hogy az a valaki milyen volt velük, pedig ők a jót adták. Valahogy mintha nem lenne realitás érzékük. Ok-okozati érzékelésük, gondolkodásuk nincs. VAlamiért azt nem akarják. VAlahogy azt gondolják magukról, hogy ők jók, mindig csak adnak, viszont ha nem kapnak cserébe olyan viszonzást,akkor jajjj. NEm rossz emberek ők, de bajosak. Persze szerintem ők ezt maguknak megmagyarázzák. Kimagyarázzák. NEm veszik észre, ha valamivel megbántják a másikat, viszont, ha őket megbántják, akkor ők azt nem érdemelték, mert ők jó emberek és ők csak adnak. Pl. Ezt érdemeljük... , a jóságomért...., stb. Sajnos ők irányítóak lennének, és nem értik miért akar a gyerek a saját feje után menni, mert majd ők megmondják, hiszen ők tudják. Nem tudnak kibújni a szülőiség alól. NEm tudják átadni a stafétabotot, hogy a gyerekem már felnőtt, és hagyom, és ha valami van, jöhet beszélni róla. Anyu bizonyos hálaképpen(?) úgy gondolom túl törődik a mamával. Túl eleget akar neki tenni, de sokak is tudnak egymásnak lenni.Sajnos anyu visszaigazolásokat várna a környezetétől, aképpen értékeli magát. Valahogy a mama túl elfpgult. Gondolkodásukra jellemző, hogy csak ők vannak a földön, és ők a leg..... hiába vannak sorstársaik, ők a leg szerencsétlenebbek olykor, senki nem csinálja úgy, mint anyám, senki nem dolgozik úgy, mint anyám stb. Vajpn honnan, miért ez a gondolkodásmód? Anyu miyen jó "gyerek" mert a mamáért áldozatot hoz. Csak épp élete nincs és másokra irigy, stb.
Miért van nekik ez a beszűkült gpndolkodásmód. Akiket elmartak maguktól azok rosszak, oka persze nincs, hiszen ők jók. És áááá ők nem bántanak meg másokat, őket bántották. Amúgy ők jó lelkű emberek, csak a gondolkodásmóduk. Olykor mikor valamire elmagyarázom anyunak az ok-okozatot, van, hogy nem tetszik neki és hagyjam békén. Mielőtt azt írnák, magammal foglalkozom, nem velük, csak ezekre a dolgokra nem tudom a válaszokat. Nem az ő analizálásuk tölti ki az életemet. Jó lenne tudnom már végre, ugyan mire ez a gondolkodásmód?

0 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • Keresztes Attila

  3 Keresztes Attila Jó válaszadó mondta 3 éve


  Kedves Érdeklődő!

  Mindenki a másik ember bírálatával van elfoglalva, ez természetes. Ám inkább azzal kellene töltenünk az időt, hogy önmagunkat próbáljuk megismerni és elemezni. Miért zavar a másik ember? Mit árul el ez rólam? Mást is zavar? Mi van a gondolataim, érzésemen túl? Ki látja mindezt?

  További vizsgálódás: https://www.keresztesattila.hu/blog/a-negativ-erzelmek-gondolatok-feloszlatasa-eluzese-hatasos-onvizsgalattal/


  Újfajta medicina, gyógyítás – díjmentes felmérés és megoldások
  www.keresztesattila.hu


 • Dr. Bán Marianna

  2 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 3 éve


  Kedves Kérdező,
  Ha családja nem nyitott az Ön látásmódjára, fogadja el. Legyen Ön annyira toleráns, hogy hátralép, és nem akarja minden áron megváltoztatni Őket. Az okok boncolgatása messze meghaladja e fórum kereteit. Amit tehet, egy egészséges önvédelem megteremtése.
  Üdvözlettel, Mariann


 • 1 pinkldy80 Jó válaszadó mondta 3 éve

  !

  Boldogtalanok, fásultak, és megkeseredettek. Ösztönösen és tudatos szinten is húznának le,vennék el a kedved. Előtted a jövő még bármi lehet. Előttük mi áll? Már semmi nagyon. Te fiatal vagy irigyek rád. Ők kielégületlenek testileg mind lelkileg. Mindent és mindenkit kritizálnak emiatt. Engedd el a füled mellett amit mond, még ha tiszteled is,mert anyád,nagyanyád. De örülj neki,s lény boldog,hogy ezt te átláttad. Örülj,ha bármi jó ér,de ne nagyon előttük,mert úgysem örülnének, őszintén veled. Hidd,el nagyon sok ilyen van,mégha rokoni kapcsolat. Van aki a saját lányát lehúzza, becsméreli, csak,hogy ne örüljön,ne legyen öröme. Hidd el,hogy van ez így.

Új válasz