kérdezte: Anonim Jó kérdező 9 éve

Hogyan kezelhető a mindennapi stressz?

Nagyon rosszul érzem magam és rosszul viselem a stresszes helyzeteket amiből mostanában akad bőven.Párkapcsolati problémáim vannak magammal sem vagyok elégedett úgy érzem a munkahelyemen se tudok helytállni.
Mit tehetnék hogy a helyén tudjam kezelni a dolgokat és ne reagáljak túl érzékenyen ilyenkor? A legkisebb feszültség érzésre is sírás kerülget....

1 ember szerint jó kérdés

10 Válasz

 • Keresztes Attila

  10 Keresztes Attila Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Kérdező!

  Érdemes lenne egy belső stabil pontot kialakítania, így fel tudnak oldódni a problémák. És valóban sok klassz út létezik, említésre került pl. a jóga (http://www.pszichologus-maganrendeles-online-is.hu/blog/hatha-ilyengar-jnana-kundalini-bikram-etka-radzsa-bhakti-karma-dhyana-krya-kismama-astanga-himalajai-tantra-mantra-joga-baba-mama-joga-fajtak/) is, mely a meditációkat is magába foglalja. Ez egy folyamatos munka, életmód, mely szép lassan átalakíthatja az életét. Ezzel kapcsolatosan többek között itt talál díjmentes és gyakorlati segítséget: www.keresztesattila.hu Hajrá!


 • Kálmán Hedvig

  9 Kálmán Hedvig Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Kérdező!

  Nagyon tetszik Dr. Rusznák Tamás megfogalmazása: "nincs egy királyi út". (Ezért is, és az egyetértésem kifejezésére is nyomtam meg a válasza mellett a tetszik gombot.)

  A saját magához, és jelenlegi élethelyzetéhez illő megoldást magának kell kiválasztani. A kínálkozó módszerekről érdemes az interneten való böngészéssel tájékozódni. Ha teljesen tanácstalan, akkor pedig egy szimpatikus embert kiválasztania, aki támogatja az eligazodásban is!

  Kívánom, hogy mielőbb érezze a megkönnyebbülést.
  Üdvözlettel

  Kálmán Hédi
  http://anyulurege.hu


 • Hrubiák Anett

  8 Hrubiák Anett Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Kérdező,

  Az e-mail értesítés szerint tőlem kérdezett, a jövőben azt javaslom szólíts a nevemen, hogy a többi szakértő is tudja kinek szól konkrétan a kérdés.

  Azt javaslom, hogy a belső gyermekeddel vedd fel a kapcsolatot. A túlérzékenység fakadhat a túlzott, referencia személytől (az, akinek gyerekkorodban kiszolgáltatott voltál. A párkapcsolat tükrözheti őt is) származó kritizálásból, és ha átgondolod mit jelent a stressz, talán azt is megérted, hogy a lelked mélyén talán működhet egy program arról, hogy "nem vagyok elég jó". A stressz ugyanis nem más, mint a teljesíthetetlen (vagy annak tűnő) magas elvárásokból fakadó feszültség (sajnos a mai rendszerben ez megszokott és szinte az élet természetes velejárója. Nem kellene, hogy így legyen). Ez a feszültség tehetetlenséget szül, melyből kialakulhat a gyakori késztetés a sírásra.

  A belső gyermekről - ahogy én látom - itt olvashatsz:
  http://ahrubiak.wix.com/noiteljesseg#!tr/cjg9

  Sok szeretettel,
  Anett • Dr. Varga Éva

  7 Dr. Varga Éva Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Kérdező!
  A stressz kezelését meghatározza a szervezet általános állapota, a tanult viselkedés és a genetikai minta. Az szervezet általános állapota függ attól, hogy mennyit pihen, milyen az állóképessége, sporttal, relaxációval levezeti-e a napi feszültségét, milyen környezeti hatások érik, stb. Ezek azok a tényezők, amelyeken az ember saját maga is tud változtatni megfelelő életmóddal, tudatos viselkedéssel. A tanult minta korigálásához már szakember segítsége szükséges (pszichoterápia). A genetikai adottságok nem változtathatóak, legfeljebb gyógyszerek segytségével a hatásuk módosítható.
  Ha megfelelő életmód, stesszoldás mellett sem áll helyre a lelki egyensúlya, akor szakember segítségét kérje.
  Üdv. V.É.


 • Turánszky Edina

  6 Turánszky Edina Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Anonim!
  A negatív stressz kihat a lelkiállapotunkra, a fizikai közérzetünkre, az egészségünkre egyaránt. Ha a stresszforrást nem tudjuk megszüntetni, akkor a stresszt kell kezelni. Ha ehhez még lelki terhek is társulnak, akkor egy összetett problémával állunk szemben.
  A relaxációs-meditációs stresszoldás tünetileg nyugtat meg, lecsendesíti az elmét, oldja a testi feszültséget. Ezt lehet olyan kezeléssel kombinálni, amely a stressz mellé járuló, illetve részben azt okozó lelki terhek okait tárja fel és kezeli. Relaxációval, meditációval kapcsolatban is (legalább) kezdetben célszerű segítséget kérni, különösen a megfelelő légzéstechnika elsajátításához. Ebben, illetve a stresszoldás - okok feltárása és kezelése kombinált módszer tekintetében személyesen is szívesen segítek.
  http://www.faro.eoldal.hu/cikkek/stresszoldas.html
  Üdvözlettel:
  Turánszky Edina


 • 5 melinda_szekesvari Jó válaszadó mondta 9 éve

  !

  Kedves Kérdező,

  anélkül, hogy olvastam volna a válaszokat, melyeket eddig kapott, a JÓGÁ-t javaslom. Kezdje Hatha jógával, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan más színben lát mindent.
  Üdvözlettel,
  Melinda

 • Dr. Rusznák Tamás

  4 Dr. Rusznák Tamás Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Kérdező!
  Az már az eddigi válaszokból is kiderült, hogy nincs egy "királyi út", ami biztosan elvezet a mindennapi stressz kezeléséhez, a stresszel (a stressz okozó helyzetekkel) való megküzdéshez. Egy biztos, célszerű lenne saját maga felé fordulnia (szeretettel és elfogadással), és mindenekelőtt feltöltenie a lemerült erő/energia forrásait. Ehhez már jó tanácsokat kapott. Ezek persze még nem feltétlenül oldják meg önmaga elfogadását, a párkapcsolati problémákat, de segíthetnek abban, hogy ezekhez is hozzáláthasson. Sem az önismeret mélyítése, az önelfogadás, önbizalom erősítése, sem a párkapcsolati nehézségek megoldása nem megy egyik pillanatról a másikra, (bár sokszor gyorsabban mennek, mint gondolnánk), ezért is kell erőt és időt biztosítani ezekhez. Ha tényleg szeretne javulást elérni és nem megy egyedül, ami bárkivel előfordulhat, akkor érdemes segítséget kérni.
  Üdvözlettel:
  dr. Rusznák Tamás


 • Dr. Bán Marianna

  3 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Kérdező,
  az előttem szólókkal egyetértve támogatásként javaslom: Kalium phosphoricum Schüssler D6, Kalium sulphuricum Schüssler D6, Magnesium phosphoricum Schüssler D6 szopogatótabletták, 3x1-1 adagban, 1 hónapig. Pár nap szünet után, szükség esetén ismételhető. Tehermentesítő, feszültségoldó hatásúak, "napfény a léleknek".
  http://www.banmarianna.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=132
  http://www.banmarianna.hu/images/tanacsok_homeopatias_szerekhez.pdf
  http://www.banmarianna.hu/images/taplalkozasi_ajanlasok.pdf
  http://www.banmarianna.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=87#schussler
  Jó lenne, ha rendszeresen mozogna, és relaxálna. Személyre szabott komplex terápiához az egyéni jellegzetességek feltárása, konzultáció szükséges.
  Üdvözlettel, Mariann


 • Sebestyén Erzsébet Tara

  2 Sebestyén Erzsébet Tara Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Kérdező!
  Rengeteg módszer segíthet abban, hogy a napi stresszeket kezelni tudjuk. Agykontroll, jóga, meditáció, csi kung, prána nadi. JAvaslom, olvasson utána ezeknek, s amelyik szimpatikusnak tűnik, azzal kezdjen el foglalkozni. Ha később másik is érdekli, azt is kipróbálhatja. Emellett szerintem a kineziológiai oldások segíthetnek a már felgyűlt negatív érzelmek következtében kialakult blokkok feltárásában és oldásában. Tehát egy kicsit segítséggel, egy kicsit önálló munkával, viszonylag rövid idő alatt létre tudja hozni a lelki egyensúlyát.
  Üdvözlettel:
  Tara


 • Major Klára

  1 Major Klára Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Ismeretlen,
  A tömören összefoglalt problémáiból egy is elég lenne ahhoz, hogy ne érezze jól magát a bőrében. De haladjunk szép sorjában: mit jelent az, hogy rossz? Melyek a stresszt jelentő helyzetek? Tudna példákat mondani, miből állnak a párkapcsolati gondjai? Mióta vannak együtt, külön, vagy közösen élnek, milyen szituációkhoz kapcsolódik a nézeteltérésük? A párja, vagy az Ön elégedetlensége a meghatározóbb? Mi miatt hiszi, hogy nem megfelelően áll helyt a munkahelyén? Ezt ki is fejezik a munkatársai, főnökei, vagy csak ez az érzés él magában? Mit gondol a sikertelenség okának, ha egyáltalán erről beszélünk? A válaszai alapján hiszem, hogy közelebb kerülünk a megoldáshoz. Várom a levelét szeretettel,
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati, családi, válóperes mediátor
  06-30-302-48-03


Új válasz