kérdezte: Anonim Jó kérdező 4 éve

Hogyan kezelhető a féltékenység?

Elvesztettem a bizalmamat a páromban és állandóan féltékenység kínoz. Mit lehet ez ellen tenni?Visszanyerhető még egy megcsalás után a párunkba vetett bizalom?

6 Válasz

 • Keresztes Attila

  6 Keresztes Attila Jó válaszadó mondta 4 éve


  Üdv! Aki nem birtokolja a másikat azt meg lehet csalni? A fél-tékenység nem a félelem egy formája? Ha szeretem a másik embert, akkor miért zavar, ha jól érzi magát mással IS? Persze ez nem azt jelenti, hogy nem gond, ha valaki megcsalja a párját, ha ellenkezőjét ígérte meg neki… De minden érzés egy reflexió, még a féltékenység is. Kevés a részlet ahhoz, hogy többet meg lehessen erről tudni, de az első lépés az önbizalom és önmagunk megismerése. Amíg ez nincs a helyén, addig minden elcsúszik előttünk… A párkapcsolatról bővebben itt: http://www.pszichologus-maganrendeles-online-is.hu/blog/category/parkapcsolat/


 • Major Klára

  5 Major Klára Jó válaszadó mondta 4 éve


  Kedves Ismeretlen,
  Azzal kezdem, hogy a féltékenység elsősorban önbizalom hiányból fakad. Említi azonban a megcsalást. Ezek szerint félrelépett a párja, de mégis visszatért Önhöz? Mennyire tették helyre ezt a történetet? Mert a kérdése alapján úgy vélem, nem eléggé. Ha még mindig bujkál Önben a kisördög, és nem tud szabadulni a féltékenység gondolatától, akkor van min dolgozniuk. Mindkettejüknek, mert a bizalom nem állítódik vissza egyoldalúan. Biztosaknak kell lenniük egymásban, és ehhez nem elegendő pár szerelmes szó, bizonygatás, vagy a párja visszatérése. Mély, őszinte, akár némely pillanatában egymást megbántó beszélgetésekre van szükségük ahhoz, hogy el tudja felejteni a bántó gondolatait. Ha egy idő után sem áll helyre a lelki békéje, két utat választhat: vagy Ön kér terapeutától egyéni segítséget, vagy ketten fordulnak tanácsadásért megfelelő szakemberhez. Sok sikert kívánok a megoldáshoz!
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  06-30-302-48-03
  www.mediacios-iroda.hu


 • Dr. Varga Éva

  4 Dr. Varga Éva Jó válaszadó mondta 4 éve


  Kedves Kérdező!
  A bizalom az mindig attól a személytől függ, aki megbízik vagy sem másokban, nem pedig attól a személytől, aki felé irányul. Mindenki saját maga dönti el azt, hogy számára mi fogadható el egy kapcsolatban, mi az, amellyel már nem akar együtt élni. Vannak, akik többet néznek el, mások az első alkalom után is kilépnek a kapcsolatból. Ha azt az energiát, amelyet a féltékenységre fordít inkább a kapcsolatuk harmonikusabbá tételére fordítja, akkor feleslegessé válik a féltékenykedés, hiszen a párja nem akar kifelé tekintgetni a kapcsolatukból, ezzel elejét veheti egy esetleges megcsalásnak. Ha pedig már valójában megtörtént a megcsalás, akkor kérje meg a párját arra, hogy mondja el, hogy mi volt az, amit a kapcsolatukon kívül talált csak meg. Ön ezek után eldöntheti, hogy lát-e rá esélyt, hogy egymásra figyelve jobbá tegyék a kapcsolatukat. ha úgy érzi, hogy erre már nincs esély, akkor a lezáráson érdemes dolgoznia.
  Üdv. V.É.


 • 3 A kérdező mondta 4 éve

  !

  Köszönöm szépen a válaszokat

 • Sebestyén Erzsébet Tara

  2 Sebestyén Erzsébet Tara Jó válaszadó mondta 4 éve


  Kedves Kérdező!
  Nem tudom, mit tett a párja pontosan. Abból a szempontból, amit szeretnék önnek megmutatni nem is igazán fontos. Induljunk most ki ne a párjából, hanem Önből. Az, hogy ő mit tett, az ő dolga, ő a felelős érte. Viszont mindez, valamint a féltékenység Önnel történt, történik, Ön érzi. Tapasztalatom szerint, az az érzés, amit egy szituáció kivált belőlünk, már korábban is bennünk volt. A jelenlegi helyzet csupán aktiválta. Vagyis, Ön már korábban is féltékeny volt. A kérdés az, hogy miért. Vajon honnan fakad a félelme. Hiszen a féltékenység is egyfajta félelem. Az, hogy milyen volt a szüleivel a viszonya, milyen mintákat hoz, hogyan élte meg a szülei párkapcsolatát, mind hatottak, hatnak önre. Kineziológiai oldásokkal, illetve a családállítással rá lehet jönni, hol a probléma gyökere. HA megoldja, nem fog rávetülni a párjára, s talán ő sem tesz olyasmit, ami miatt Önnek féltékenykednie kell, létrejöhet a bizalom. Izgalmas munka.
  Sok sikert.
  Tara


 • Dr. Bán Marianna

  1 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 4 éve


  Kedves Kérdező,
  ami történt, fel kell dolgozni, az önértékelését helyre állítani...a tanulságot levonni, amin kell, változtatni. Nem könnyű, de ha mindketten akarják, sikerül. Lehet, hogy külső segítségre van szükség: az oldást lehet segíteni szelíd módszerekkel,pl. homeopátiával, Bach- terápiával. Személyes tanácsot, cselekvési tervet csak lelki alkata ismeretében lehetne adni, a közhelyeknek, általánosságoknak nem sok értelme lenne.
  Üdvözlettel, Mariann


Új válasz