kérdezte: Anonim Jó kérdező 7 éve

Hogyan éljük túl magányosan a karácsonyt?

Sajnos idén karácsonykor egyedül leszek. A családomhoz nem tudtam hazautazni a barátaim a családjukkal töltik a karácsonyt én meg egyedül vagyok.Mit tegyek hogy kevésbé érezzem magam rosszul?

1 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • Keresztes Attila

  3 Keresztes Attila Jó válaszadó mondta 7 éve


  Üdv! Ha nem tudnánk, hogy karácsonykor mindenki másokkal van együtt, akkor nem fájna nekünk az, hogy mi egyedül maradtunk? Akkor csak egy átlagos nap lenne ez is? Aki megismerte valódi önmagát, annak mindegy hogy vannak-e körülötte vagy sem. Mert nem ez ad örömöt neki, hanem a puszta létezés. Ami nem egyenlő az élethelyzetekkel, inkább az élettel… Hogy tapasztalható ez meg, így: http://letezes.keresztesattila.hu/blog/category/advaita-leggyorsabb-ut/


 • Major Klára

  2 Major Klára Jó válaszadó mondta 7 éve


  Kedves Ismeretlen,
  Szomorú a kérdése – legalábbis én így érzem -, de biztosan többen vannak, akikkel pont ekként történt tegnap este.
  Azt gondolom, ahhoz, hogy kevésbé érezze magát rosszul, megoldás lehet egy tudatos felkészülés, vagy előkészülés. Hogy ebben segítségére lehessek, első körben kérdéseket tudok feltenni, és a válaszaitól függ, melyik az az út, amerre érdemes elindulnia, mert van realitása. Hiszen ismeretlenül például nem tudom, mi akadályozta meg abban, hogy ne utazzon haza a családjához? Az anyagiak, esetleg nagyon messze van, vagy otthon nincs fogadókészség, nem megfelelőek a körülmények ahhoz, hogy együtt ünnepeljenek? Egyébként ki várná otthon? A szülei (mindketten), vagy vannak testvérei is? Csábították haza, vagy hívás sem volt? Boldog hátteret lel bennük mindig, netán ritka és az is szeretettelen idő, amit velük tölt? Vágyott hozzájuk nagyon, vagy mivel máshová nem mehetett, ez volt az egyetlen esélye, hogy ne egyedül legyen? Ezután pedig nézzük a barátokat. Igen, értem, szenteste a fa alatt nem lehet ott állni egy összetartozó család mellett – kívülállóként. Nem írja ugyan, hogy hány éves, és nem tudom, gyermekesek-e a barátai már, vagy sem, de nem szoktak a szűk családi vacsora után közös, nagy, humoros, előre kihúzott nevekkel ajándékozós, kötetlen estét szervezni? Úgy mindenkivel együtt. Sőt, lehet a barát barátját is elhívni, még színesebb, vonzóbb lesz az este. Mert így azoknak is jut az örömből, akik távol élnek a családjuktól, vagy épp úgy, mint maga, egyedül vannak. Ha eddig ez nem volt szokás, mit szólna hozzá, ha jövőre Ön vezetné be? Lehet ez persze 25-én délben, vagy este is. És akkor van mire várnia, készülnie, valakinek ajándékot vennie – és Ön épp ugyanezt fogja visszakapni. Ne értsen félre. Ezzel az ötlettel nem azt szeretném előre vetíteni, hogy máskor is egyedül fog otthon ülni, nem. Ez párral, pár nélkül is megy, működik. És ha már itt tartunk, akkor hadd kérdezzem meg, hol a fiú az életéből? Mert olyan az a néhány sor, amit küldött, mintha szóba sem jönne egy társ. Remélem, inkább csak nem került bele a levélbe, és nem a pesszimizmusáról van szó.
  Várom szeretettel a válaszát,
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  06-30-302-48-03
  www.mediacios-iroda.hu


 • Dr. C. Molnár Emma

  1 Dr. C. Molnár Emma Jó válaszadó mondta 7 éve


  Kedves Kérdező!
  A karácsonyt nemcsak családtagokkal, barátokkal is el lehet tölteni. Legyen nyílt a barátaival. Ugyanezt javaslom szilveszterre is.
  Üdvözlettel: DR. C. Molnár Emma


Új válasz