kérdezte: Anonim 7 hónapja

Falcolás, forduljak szakemberhez?

Tisztelt szakértő!

22 éves lány vagyok. 16-17 éves koromban kevert szorongásos depresszióval kezeltek. Abban az időben vagdostam is magam. Kb. 2 hónapja újra megvágtam magam, akkor úgy gondoltam, hogy ez csak egy egyszeri eset volt. Azonban néhány napja újra megtettem.
Hónapok óta elég sokat vagyok lehangolt, sokszor csak estére lesz jobb a kedvem. Viszont olyan is van, hogy ok nélkül nagyon boldognak érzem magam.
A kezelőorvosomhoz nem mehetk vissza, mivel nagykorú lettem. Azon gondolkozok, hogy felkeresek egy pszichológust, de nagyon félek hogy megállapítja, hogy visszacsúsztam a depressziós állapotba, vagy pedig, hogy azt mondja, hogy csak feltűnősködök, ugyanis nem érzem azt, hogy lett volna különösebb okom arra, hogy megvágjam magam.
Ön mit javasol? Forduljak szakemberhez? Lehet veszélyes önmagamra nézve a falcolás?
Igazából nem nagyobb vérerek fölött csinálom, így én nem érzem problémának, de tudom, hogy mások annak gondolják, ezért vagyok tanácstalana.

Válaszát előre is köszönöm!

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • Keresztes Attila

  2 Keresztes Attila Jó válaszadó mondta 2 hónapja


  Üdv!

  Soha ne kételkedjen önmagában és bántsa saját magát. Persze, ezt könnyű mondani. Ilyen kevésnek érzi magát, hogy úgy gondolja bűnhödnie kell? Ki kell jönnünk a félelemből, mert az nem jó tanácsadó. És egyetlen gondolattal indul el. Abból lesz érzés, majd szomatikus tünet. Az elején kell a láncot megszakítanunk. Ki Ön a gondolatai, érzése nélkül?


  Szenvedést tapasztalunk, vagy szenvedésnek éljük meg a tapasztalatainkat? – a szabadság érzés tudatosság, éberség, és a létezés értelme

  https://www.keresztesattila.hu/blog/advaita-leggyorsabb-ut/szenvedest-tapasztalunk-vagy-szenvedesnek-eljuk-meg-a-tapasztalatainkat-a-szabadsag-erzes-tudatossag-eberseg-es-a-letezes-ertelme/


  Keleti-nyugati szemléletű (online) pszichológusok, orvosok magánrendelése
  www.keresztesattila.hu


 • Dr. Bán Marianna

  1 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 7 hónapja


  Kedves Kérdező,
  igen, mielőbb keressen fel szakember, mert bár azt írja nem érzi problémának,attól még az. Kérhet tanácsot a korábbi orvosától is, aki ajánl "felnőtt"- szakembert. Mindenképpen veszélyes ez a viselkedés, és a hangulatzavar is. Nem a megállapítástól kell félni- valójában félni sem kell- a struccpolitika nem segít! Azonban ha figyelmen kívül hagyja a mostani jeleket , az állapota meredeken fog romlani- ez már valóban aggodalomra adhat okot. De nem az aggasztó, ha kezelik! Ne késlekedjen!
  Üdvözlettel, Mariann


Új válasz