kérdezte: Anonim 2 éve

Bűntudatom van, mit tegyek?

Kedves Attila,

Borzasztó kínos helyzetemről (annak érzem) szeretném véleményedet kérni:

30-as éveim elején járó férfi vagyok, 4 éve boldog párkapcsolatban élünk párommal. Akadnak vitáink, "megvívjuk" az azt hiszem minden kapcsolatban jelentkező vitáinkat, néha veszekedéseket de mindig kibékülünk és szeretjük egymást. 1-2 éven belül tervezzük az esküvőnket, együtt élünk és gyermeket is szeretnénk, szóval közösen tervezzük a jövőnket.

Van azonban egy most hatalmasnak érzett lelki terhem: kamasz-fiatal felnőtt korom óta fantáziálok biszexuális élményekről, teljesen változó intenzitással. Volt időszak, amikor egyáltalán nem jött felszínre és volt amikor gyakrabban. Párkapcsolatot, szerelmet, közös életet férfival soha nem képzeltem el és nem is vágytam rá. Néhány hónapja azonban annyira erősek lettek ezek a fantáziák, hogy rávettem magam az orális szex kipróbálására egy hasonló korú sráccal. Az élmény tökéletesen választ adott a gyermekkorom óta görgetett bizonytalanságomra, egyáltalán nem vágyom többé ilyen élményre, azt hiszem a sokáig tartó elnyomás és a túlzott kíváncsiság vitt rá, hogy kipróbáljam. Ezt magamban el tudtam rendezni, a párom irányába viszont rettenetes bűntudatom van, mivel ő nem tud erről az esetről. Soha nem fog kiderülni, és nem tekintem megcsalásnak csak egy gyermekkorom óta hordozott szexuális tartalmú "?rendezetlenségnek?".Kavarognak bennem a negatív érzések: félelem, bűntudat, gyengeség, szégyen, illetve a bűntudat amiatt is, hogy nem akarom hogy ezeket érezzem...

Biztos vagyok abban, hogy soha többet nem akarok férfival szexuálisan érintkezni, de a fenti érzések nyomasztanak illetve az a dilemma, hogy megosszam ezt a párommal vagy ne? Nem érzem megcsalásnak a dolgot, ugyanakkor ha csak pusztán az eseményt magát nézem (hullámzóan gondolok és érzek ezzel kapcsolatban) és a társadalmi normákat akkor ez mégis egy megcsalás, ráadásul azonos neművel. Ha erre gondolok, a hideg kiráz, miközben a saját értékrendem alapján nem ítélem el és ha fordított esetben párom egy nővel próbálná ki - mindegy, hogy milyen okból és hogy elmondja-e -, akkor nem tekinteném megcsalásnak. Ami még nyomaszt, az maga a tudat, hogy ő nem tud erről. Előbbi gondolatból már azt is vízionáltam, hogy ha ez így marad, akkor nem ismeri egy részemet és hazugságban élünk tovább.

A következő kérdéseim lennének:
- mit gondolsz magáról az élményről? Miből fakadhat, miért érzem ennek ellenére magam heteroszexuálisnak?
- van-e jogom ezt nem elmondani? Félek, hogy összetörik, megsértem ezzel, elveszítem a bizalmát, esetleg nem lesz képes közeledni hozzám, röviden: tönkremegy a kapcsolatunk.
- indokolt-e ekkora bűntudatot éreznem a történtek miatt illetve hogy tudnám ezt csökkenteni?

Előre is köszönöm válaszod, üdv.:

0 ember szerint jó kérdés

  • A kérdés lezárult! A kérdező megkapta a választ kérdésére.