kérdezte: Anonim 3 éve

Fogorvos kesztyű nélkül

Kedves Krisztina!
Az eset már kb. négy éve történt.
Egy nagyon kedves idős fogorvoshoz járt az egész családunk.
Én és a gyerekek elmentünk ellenőrzésre (11 és 6 évesek).
A fogorvos nem használ kesztyűt. Ez igazából akkor nem is tudatosult bennem. Kezet mosott előtte utána. Akkor nem is gondoltam, hogy bármit elkaphattunk volna. Én már azóta váltottam, és máshova járok a gyerekekkel, de a férjem ragaszkodik ehhez az orvoshoz. Esetleg ön szerint el kellene mennünk HIV szűrésre, vagy ennyi idő után már jelentkezhetnének tünetek?
Válaszát köszönöm szépen.

0 ember szerint jó kérdés

4 Válasz

 • Énekes Kriszti

  4 Énekes Kriszti Jó válaszadó mondta 3 éve


  Kedves Levélíró!

  Csak akkor fertőződhettek volna meg HIV vírussal, ha az orvos vérzik és Önökön is van nyílt seb. Ha Ő nem vérzett a kezelések alatt, akkor nem.

  Tünetek sokszor évekig nem jelentkeznek. Csak a leírtak alapján nem látom okát, hogy HIV szűrésre menjenek. Manapság a legtöbb fogorvos használ gumikesztyűt, de a legfontosabb, hogy mind az eszközök, mind az orvos keze fertőtlenítve legyenek.

  Üdvözlettel:

  Kriszti


 • 3 rosered mondta 3 éve

  !

  Bocs hogy még belekontárkodok de a HIV-en kivül millió más virust el lehet igy is kapni. A fogorvos számomra sajnos olyan szinten is gyanús nem e aberrált ember.Ezt nyilván senki nem vallja be és nincs rá irva sem. Én életemben nem találkoztam ilyen esettel még mert egy normális orvos de akár ember is nem nyúlkálna idegen emberek szájába saját kézzel. Elég undoritó. Ez valahogy alap. Az meg már a teteje hogy ha az illető orvos is, neki kéne ezzel a legjobban tisztába lennie hogy ilyen helyeken az ember steril kesztyüt használ. Nekem nagyon gyanús ez is.

 • 2 rosered mondta 3 éve

  !

  Amúgy a HIV -nek évekig is van lappangása, olyan is van aki csak hordozó lesz de nem jelentkeznek nála a tünetek vagy akár 10 év is eltelhet. Egyénenként változó kin mikor jön ki a tünet. Én a saját megnyugtatásodra csináltatnék HIV tesztet és soha többé nem mennék ilyen fogorvoshoz aki igy dolgozik. Ezt az ürgét meg bejelenteném az illetékes hivatalba hogy ellenőrizzék mert közveszélyesen dolgozik.

 • 1 rosered mondta 3 éve

  !

  Ezt a fogorvost sürgősen felejtsd el. És a férjed is! Akkor is igy ragaszkodna hozzá ha valami bakteriális fertőzést elkap amiből sosem gyógyulna ki vagy lenyomorodik egy életre? Próbáljon meg kicsit felelősen gondolkozni már csak rátok a családjára való tekintettel is. Ez kb olyan mintha óvszer nélkül betenné másnak fittyethányva a következményekre mert előtte úgy is mosakodtam. Azon csodálkozom még senki nem jelentette fel ezt az orvosnak nem nevezném embert. Teljesen megszegi a higéniás szabályokat amit a munkája megkövetel. Én dolgozni sem dolgoznék egy ilyennel. Ez kb olyan mintha egy sebész kesztyü nélkül mütene vagy egy nőgyógyász kesztyü nélkül vizsgálna meg valakit. Én nem is értem hogy jártatok hozzá. Én ha megláttam volna hogy kesztyü nélkül akar a számba nyúlni felállok és elmegyek. Borzasztó hogy 2015-ben még van olyan fogorvos (én életembe nem hallottam még ilyenről) aki igy végzi a munkáját! Én megláttam volna egy ilyet az biztos bepanaszolnám mert veszélyezteti nem hogy magát de más embert is. Ha valaki egyszer elkap tőle valamit szépen megütheti a bokáját.

Új válasz