kérdezte: Anonim 3 éve

Van valamilyen homeopátiás szer az orrmandula túltengése ellen?

Kedves Doktornő!

Mandulával kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A fülész szerint a gyerek orrmandulája nagy, emiatt gyullad be sokszor a füle. Ki szeretné venni, ezt én egyelőre nem szeretném.
Szeretnék valami más utat is kipróbálni. Van-e esetleg valamilyen homeopátiás segítség az orrmandula túltengése ellen, amivel vissza lehetne szorítani?
5 éves gyermekről van szó.

0 ember szerint jó kérdés

9 Válasz

 • Antalné Putnik Judit

  9 Antalné Putnik Judit Jó válaszadó mondta 3 éve


  Kedves Kérdező!
  A javaslatomat kiegészítő kezelésként írtam le. Egyébként pl. a nagyfiamnak is ki akarták venni a manduláját, a műtét reggelén mégegyszer megnézték és a mandula teljesen rendben volt már akkor , egy havi inhalálás előzte ezt meg.
  Így a műtétre nem került sor.
  üdvözlettel: Jutka
  http://borsika-levele.webnode.hu/


 • Dr. Bán Marianna

  8 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 3 éve | válasz erre: 5


  Kedves Kérdező,
  ha szimpatikus a honlapomon olvasható szemlélet, konzultációt ajánlok.
  Üdvözlettel, Mariann


 • 7 A kérdező mondta 3 éve | válasz erre: 1

  !

  Köszönöm szépen a válaszát!

 • 6 A kérdező mondta 3 éve

  !

  Köszönöm szépen a választ!
  Van még mozgásterünk, mert egyelőre nincsenek leletek, csak feltételezés, és erre egy lehetséges megoldás. Egyelőre ott tartunk, hogy mivel gyakran nyitva van a szája, feltételezi a doktornő, hogy nagy a mandulája, és ha az eltávolításra kerülne, meg lehetne előzni a fülgyulladást. Az orra szelel, hallása ép, nem betegesebb, mint az átlag, de a füle néha begyullad, amikor náthás, antibiotikumot kb. 4-5-ször szedett eddig. Az orrát jól fújja.
  Konkrét termékre gondoltam, sok véleményt olvastam egy Lymphomyosot nevű homeopátiás termékkel kapcsolatban, de azok mind szülői vélemények. Az ön véleményét is szeretném meghallgatni, mint orvosét, illetve természetesen a fülész doktornővel és a háziorvos doktornénivel is meg fogjuk beszélni.

 • 5 A kérdező mondta 3 éve | válasz erre: 4

  !

  Köszönöm a választ! Igen, van idő, a műtét egy lehetőség, ha a továbbiakban is lesznek gondok. Az orra jól szellőzik egyelőre, a mandulája nagysága egyelőre feltételezés.

 • Dr. Bán Marianna

  4 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 3 éve


  Kedves Kérdező,
  krónikus betegség terápiája is krónikus, rendszeres kontrollal, az állapotváltozáshoz igazított "gyógyszereléssel". Ha a kezelő orvos úgy ítéli, van idő, érdemes volna pl. a homeopátiához fordulni. http://www.banmarianna.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=87#holisztikus
  Üdvözlettel, MAriann


 • Dr. Asbót Júlia

  3 Dr. Asbót Júlia Jó válaszadó mondta 3 éve


  Kedves Kérdező!

  Látatlanban, a leletek ismerete nélkül nem lehet és nem is szabad műtétet helyettesítő gyógyszert javasolni.
  Több tényezőt kellene tudni ehhez.


 • 2 moonlight-mano Jó válaszadó mondta 3 éve

  !

  Ha már az orvos is azt mondja nagy a gyerek orrmandulája és emiatt gyullad be a füle.....Nem gondolja hogy felelőtlenség a gyerekkel szemben ilyen későn homeopátiás cuccokkal szórakozni a gyerek egészségén? Addig szórakozik ezzel amig a gyerek kap egy akkora fülgyulladást hogy majd rámegy a hallása. Gratulálok! A homeopátiás szerek legtöbbje leginkább megelőzésben jó (az se mindenkinek) de nem ilyen esetekben már mint ez. Maga a gyerek egészségével baszakodik.

 • Antalné Putnik Judit

  1 Antalné Putnik Judit Jó válaszadó mondta 3 éve


  Kedves Kérdező!
  1 liter forrásban levő vízbe cseppentsen 1 csepp kakukkfű, 2 csepp erdei fenyő és 2 csepp eukaliptusz illóolajat. Inhaláljon vele a gyerek, a fejét nem kell lefedni és a legjobb, ha Ön ölbe veszi , a karjait átfogva, nehogy a forró víz kárt tegyen benne. Ezt naponta kell elvégezni, ezután 1 óra hosszat ne menjen a szabadba a gyerek.
  üdvözlettel: Jutka
  http://borsika-levele.webnode.hu/


Új válasz