3 Válasz

 • Dr. Bán Marianna

  3 Dr. Bán Marianna Jó válaszadó mondta 8 éve


  Kedves Kérdező,
  a fentiek mellett fontos az állapot lelki- mentális háttere is, ami- természetesen- teljesen egyéni. Az elfojtott, fel nem dolgozott indulatok, érzések, sérülések komolyan befolyásolják az egész szervezet, benne a testi és energetikai folyamatokat, az alkati fogékonyságnak megfelelő betegségeket produkálva.
  http://www.banmarianna.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=117
  Üdvözlettel, Mariann


 • Dr. Kardos Zsuzsanna

  2 Dr. Kardos Zsuzsanna Jó válaszadó mondta 8 éve


  Kedves Mostohap34!

  1. Az ekcéma kialakulásában az öröklött allergiás alkat a legfontosabb tényező. Ez okozza a bőr kóros kiszáradását. Csecsemő-és kisdedkorban a leggyakoribb allergének a tej és a tojás, később pedig a levegőben előforduló anyagok /pollenek, állati szőrök, atkák/.
  Helyi irritáció /pl. fém, gumi, festék/ is lehet a kiváltó ok.

  2. Az ekcéma kezelése megfelelő bőrápoló szerekkel történik. Ide tartoznak a fürdető, hidratáló szerek, testápolók. Szükség esetén a bőr pillanatnyi állapotától függően a bőrgyógyász gyulladáscsökkentő, puhító, fertőtlenítő készítményt rendel.
  Jót tesz a hideg párásító használata.
  Fontos, a testtel érintkező ruha pamut legyen, ne műszálas.

  üdv.


 • Antalné Putnik Judit

  1 Antalné Putnik Judit Jó válaszadó mondta 8 éve


  Kedves Kérdező!
  Az ekcéma általában anyagcsere zavar során alakul ki.
  Fontos ilyenkor a máj tisztítása ( borsikakukaclevele.hu Hep-I gyógynövény tabletta ), az étkezés megreformálása , a tejtermékek helyett kókusztej, zabtejszín, a cukor helyett a stevia, nyírfacukor ill. agave szirup, az Omega-3-ban gazdag ételek fogyasztása pl. chia-mag, porcsin, a finomított pékáru helyett a teljes kiőrlésűek. Jó hatású a napi 1 bögre diólevél tea ivása, ill. a citromfű tából is jó hatású esténként egy pohárnyi.
  üdvözlettel: Jutka


Új válasz