kérdezte: Anonim Jó kérdező 5 hónapja

Van visszaút?

Kedves Szakértő!
Párommal lassan öt éve vagyunk együtt, mindketten 25 évesek vagyunk. Kapcsolatunk elején minden tökéletes volt számomra, párom elhalmozott a szeretetével, sok közös programunk volt, mindig éreztem hogy szeret és haladunk előre. Két év elteltével viszont bizonytalan lettem, úgy éreztem hogy túl fiatal vagyok (ekkor már együtt is éltünk), indokolatlanul féltékeny voltam és nagyon sokszor mondtam a páromnak, hogy nekem ez nem megy és lehet hogy szakítanunk kéne. Utólag belátva borzasztóan viselkedtem vele, és csak bepánikoltam a kötöttségektől és hogy működni fog e a dolog. Ő szakitott velem végül, mert nem tudott ebben a feszültségben élni, amit megértek. Végül három hónap elteltével újra összejöttünk, és lépésenként újra építettük a kapcsolatunkat. Most nem élünk együtt, de rendszeresen és sokat találkozunk. Féltékenység azóta nincs, és mindent megteszek ami tőlem telik, hogy tartalmas legyen a kapcsolat és szeretve, biztonságban érezze magát. Viszont azóta párom érzelmileg elérhetetlen sokszor, nem dicsér, nem mondja hogy szeret, tetteiből néha érzem néha nem. Sokszor az az érzésem, hogy egyet lépünk elöre kettőt hátra, és ha túl közel kerülnénk egymáshoz érzelmileg, ellök magától és visszavesz. Így egy helyben toporgunk, nem haladunk semerre. Egyszer úgy érzem én vagyok a legszerencsésebb nő a földön és szeret, egyszer meg úgy mintha csak távoli barátja lennék akivel néha összefut..Lehetséges hogy a szakítás és a régi rossz emlékek miatt fél? Vagy már csak a megszokás tartja mellettem? Van itt még remény arra, hogy újra tud bízni és szeretni, szeretni hagyni magát? Előre is köszönöm! Ildikó

1 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • Bibók Bea

  2 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 4 hónapja


  Kedves Kérdező!
  Az Ön által leírt helyzet nekem leginkább azt juttatja az eszembe, amikor a sebek gyógyulnak, de néha felszakadnak. Óva intem attól, hogy anyáskodjon a párja felett. Élje meg a kapcsolatot a maga természetességében, adja magát. Tévhit, hogy a konfrontáció baj, akkor nem vagyunk szerethetőek, ha nemet mondunk. Arra biztatnám Önöket, hogy bátran fejezzék ki szavakkal is a szükségleteiket. Azt tapasztalom a munkám során, hogy a párok akkor vonzódnak egymáshoz, amikor kicsit távolabb kerülnek egymástól. Amikor fantáziálni lehet a másikról. Jó lenne, ha el tudnák egymásnak mondani, hogyan is vannak együtt? Mit szeretnek a megújult kapcsolatukban. Egy nyílt, őszinte beszélgetés nagyon sokat tud segíteni.
  ha nem boldogulnak, akkor a párterápia jelenthet megoldást.
  Ha úgy érzik, eljönnének, én várom Önöket szeretettel.
  Üdvözlettel:
  Bibók Bea
  Pszichológus, szexuálpszichológus
  Párterapeuta és szexuálterapeuta
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu
  https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia/


 • Pásztor Klára

  1 Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 4 hónapja  Kedves Kérdező!


  A kapcsolatok megújítása még szakemberekkel közösen sem egyszerű feladat.

  Félig-meddig megújított párkapcsolat motorja a másik oldalról lehet némi érdek, szexuális birtoklás, hiúság stb.

  Úgy tűnik Önnek érdemes továbbvinni a párkapcsolat felépítését, de ezen az oldalon is jó szakembereket talál ehhez! (Elsősorban pszichológus stb.)

  Sok sikert kívánok ehhez!


  Pásztor Klára
  Házasság megújítása mediáció
  Válóper - Vagyonmegosztás esetei

  https://valasmenete.wordpress.com

Új válasz