kérdezte: mszoni 5 hónapja

Tekintélyelvü nevelés

Kedves Szakértők!
Felnőtt koromban jöttem rá szülőm természetére. Egy dolog, hogy szeret irányítani, de olyan tulajdonsággal is rendelkezik, hogy az ő javaslatát, elképzelését fogadja el mindenki, mert ő ért hozzá, ő tudja jobban. A nem vele gondolkodást akár félelem keltéssel, agresszívabb magatartással provokálja. Tekintélyelvú. Azt mondta nagyapja ezzel érvényesült. Csak nem mindegy az ember hol akar eezel érvényt szerezni. Hanem osztom nézeteit akkor jönnek a negatív címkézések. Mindenkinél jobbnak, többnek, magasabbrendünek gondolja magát. CSak magát nem veszi észre.céljait érényesítse, eszközök tárházával. véleményét nyíltam nem vállalja, azt mondja: x,y ezt gondolja rólad. Tévhitben van. Sajnos a minta alapján azt tanulta így kell, és ez meg ez lesz belöle.Ő kioszt és megmond. Kitalálja memondja kinek mit kell csinálni, mi hogy lesz jó, hogy lehetek boldog. ha más elképzelésem van, szid.
éppen magát nem képes észrevenni, hogy környezetében alig van valaki.KIgondolásai, elvárásai miatt gyerekének sose lesz olyan partnere, aki megfelelő, mert mindig eljön egy olyan pont, hogy utána azt mondja ez ezét meg ezért nem jó, Őt ismerjék el, neki a másik nem számít. Grandiózus énkép, pénzszórás. Azonkívül, hogy beszélni vele, mit lehet tenni? Tartós kapcsolatra nem alklmas. Nőknek teszi szépet akár több szálon is. Mire rájöttem miben és miért váltam az eszközévé... vagy voltam az eszköze.Ügyes dolgokban, de a természete. vagy eltávolodni , vagy eredményes beszéd?

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

  • Geist Klára

    1 Geist Klára Jó válaszadó mondta 4 hónapja


    Kedves Kérdezőm!

    A valódi, felnőtt függetlenedés, ha nem veszi ÁT a szülőjétől a hangulatát, véleményét. Ez inkább az adott egyénről szól, az Ő szemszöge. Ahogy látom, elég gyakran ír szülőtől való függetlenedés témában. Ezt lehetetlen on-line megoldani. Bátorítom, hogy kérjen egyéni terápiás segítséget.

    Üdvözlettel: Geist Klára


Új válasz