kérdezte: szabogabor146 10 hónapja

Próbálkozak vagy ne?!

Tisztelt Hölgyem
Azzal kéréssel fordulok önhőz, hogy van egy nő aki nagyon tetszik nekem aki rég óta ismerösöm facebookon eddig barát volt de már rég éreztem, hogy bele szeretem csak volt párja és nem akartam ezzel le támadni őt meg nem is lett volna korrekt. Szakítottak a minap és buta dolgot tettem vártam 4 napot és meg vallotam neki, hogy szeretem. Ő erre azt válaszolta, hogy érzéseimel nem tud mit kezdeni és kár lenne barátságot ezzel szét rombolni meg nem vagyok az esete magyarán mondva nemet kaptam. Én szóvá tettem neki, hogy honnan tudja, hogy nem vagyok az esete mikor 2 -szer talákoztunk összesen. Meg honnan tudja szét lenne rombolva barátság ha meg sem próbáljuk. Erre ő azt mondta nem akar kapcsolatott. Amit meg is értek.
Kérdésem önhőz, hogy ki lehet jönni a "barátzónából" és próbáljam meg később nála lehet igent mond
Nekem nagyon tetszik facebookon napi színten beszégetünk de most úgy döntöttem hanyagolom nála ezt témát
Mit tanácsol próbáljam meg nála később még egyszer?
Várom válaszát tisztelettel szabogabor146

0 ember szerint jó kérdés

4 Válasz

 • Major Klára

  4 Major Klára Jó válaszadó mondta 9 hónapja


  Kedves Szabó Gábor,
  Kezdjük azzal, hogy nem nagyon értem, mit jelent az, ha valakinek megmondaná, hogy tetszik Önnek, az a letámadással lenne egyenlő. Kevéssé hiszem. Jóval inkább azt gondolom, hogy valóban nincs miért pusholni valakit, aki éppen együtt jár egy másik sráccal, de hogy a tetszését, vagy mondjuk kezdetként a szimpátiáját kifejezheti a lány felé valamilyen finom módon, az biztos. Így elkezdődhet egy indirekt udvarlási szakasz, ami vagy realizálódik (beérik) később, vagy nem. Aztán a következő, amit nem értek, hogy alapos ismeretség nélkül milyen alapon vallható szerelem bárkinek? Azt tartom elképzelhetőbbnek, hogy magányosként, a hosszúnak tűnő várakozási idő alatt igen sok mindent az egyoldalú vonzalma mögé képzelt. A lánytól kapott elutasítása azért hihető, mert valós tartalom és alap nélkül kimondani azt a szót, hogy „szeretlek”, az jóval inkább elbizonytalanító, minthogy lenyűgöző lenne. Szeretném a kijelentését - mikor megkérdezte tőle, hogy miért kapott elutasítást, pedig nem is ismerik egymást, hiszen összesen kétszer találkoztak - megfordítva alkalmazni. Azt kérdezem, hogy maga minek az alapján jelenti ki, hogy szereti őt, ha nem is ismerik egymást, hiszen összesen kétszer találkoztak? Gondolja végig, Ön hinné-e egy lánynak, hogy szereti magát, minden előzmény és tapasztalat nélkül? Őszintén remélem, hogy nem. Az pedig, hogy a „barátzónából” átnavigálhat-e társsá, annak a megválaszolása ma lehetetlen. Jómagam leginkább azt tanácsolom, vonja le a megfelelő tanulságokat a történtekből. Ön talán túl fiatal még, vagy mégsem, hanem inkább párkapcsolati tapasztalatok terén járatlan, esetleg egy tartózkodóbb, hátrahúzódóbb személyiség. A leírt történet az életében az egyik lépés azon az úton, aminek segítségével megtapasztalja, ezáltal megtanulja, hogy miként közeledünk, udvarlunk, vallunk szerelmet, vagy egyáltalán, hogy miként kommunikálunk írásban és szóban egy olyan valakivel, akihez vonzódunk. A történtek után teljesen egyetértek azzal az elhatározásával, hogy momentán visszavonul ebből a facebookos levelezgetős kapcsolattartásból, ami valljuk meg, eddig semmi különösebb eredményt nem hozott. Ön el lett utasítva, vegye komolyan. Majd ha a lány akar valamit, jelentkezik. Remélem, akkor tudni fogja, miként reagáljon.
  Ha úgy érzi, hogy személyesen hatékonyabban és mélyebben tudunk beszélgetni erről az egész témáról, keressen meg bizalommal.
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  Életvezetési tanácsadó
  06-30-302-48-03
  www.mediacios-iroda.beszweb.hu


 • 3 szabogabor146 mondta 9 hónapja

  !

  Köszönöm válaszát mind két hölgynek.
  Kedves Bibók Beátához szólnék ismét. Olyan dolgokat tudtam meg emlitet hölgyről ami még jobban fel keltette az érdeklődesem íránta.Természetesen meg fogadom a tanácsát. De mikor elöszőr szerelmet vallodtam neki azt mondta nem vagyok az esete nem akar kapcsolatott és nem akarja ezt a barátságot szét rontani. Viszont minap olyan dolgokat árultel nekem ami arra késztett ne adjam fel pedig azon voltam. Pl. Mostani exe se volt az este. Még is össze jöttek. Mikor másodszor szerelmet vallodtam neki sajnos levelét későn kaptam meg és talán el tudtam volna kerülni ezt a hibát. De meg történ. Lényeg hogy akkor azt mondta hogy nem akar kapcsolatott és nem akarja szét rontani ezt a kapcsolat. De viszont nem vagyok az esete már ki hagyta. Mai nap során derült ki, hogy nagyon régi exe legnagyobb ellensége volt ezzel azzal, hogy én a "barátja vagyok" már is ki esett. Hisz az ember fel télezheti ha legnagyobb ellenségének adott esélyt akkor "barátjának" mért ne. Tehát marad az az indok, hogy nem akar kapcsolatott. Szavai amit írt itt csöngnek a füllemben és türelmes leszek. És nem írok harmadik szerelmes levelet mert hátha kevés esély is elmegy ha egyátalán volt ilyen.
  Ön is igy látja dolgot? Vagy esetleg tudna adni tanácsott? Előre is köszönöm szépen tisztelttel szabogabor146

 • Bibók Bea

  2 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 9 hónapja


  Kedves Gábor!
  Megértem a dilemmáját. Ilyenkor a vágy nagyon dolgozik az emberben, és az elérhetetlenség ezt még fokozza.
  Amikor egy kapcsolat vége szakad, akkor annak, aki benne volt egy gyászidőszak következik, amiben feldolgozza a hiányt, csalódást, fájdalmat. Ilyenkor nem könnyű és nem is ajánlott egy új kapcsolatba belépni. Én azt tanácsolom, hogy ezt értse meg és támogassa ebben a barátnőjét.
  Az, hogy ez később, amikor túl van a krízisen a barátnője, hogyan alakul, azt nem lehet bejósolni. Ha türelmes és a barátnője mellett áll, esetleg kialakulhat egy kötődés, akár a baráti szálak mellett szerelmes érzelmi szálak is. Türelmet javaslok és majd érzi, hogy nyitott-e a barátnője egy szerelmi kapcsolatra, vagy sem.
  Üdvözlettel:
  Bibók Bea
  Szexuálpszichológus
  Szexuálterapeuta
  Szextanácsadó
  Párkapcsolati tanácsadó
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu
  https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia/


 • Pásztor Klára

  1 Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 9 hónapja  Tisztelt Kérdező!


  Saját praxis sok személyes konzultációjára építve azt gondolom, hogy még egy nyílt retorikai roham itt nem jó irány.

  Nem azt tanácsolom, hogy még lezárja a helyzetet, de legyen észrevétlenül kezdeményező, ha a másik napi témái, valóban érdeklik Önt!


  Szürke hétköznapokban jelenlét közös programokban, közös vásárlásoknál, még hozhat átgondolható változást!

  Érdekes lehet egyközös párkapcsolatépítő mediáció, ha a másik is belevág ebbe!


  Pásztor Klára
  Házasságvédő mediáció
  Válás - vagyonmegosztás vitarendezése

  https://valas-karterites.blogspot.com


Új válasz