kérdezte: mszoni 11 hónapja

Páromnál nagy az egója, viszont elismerés utáni vágya is van

Kedves SZakértők!
Ez a többedik levelem, de most így alakult, hogy megint eszembe jutott valami és jó meglátásokat szoktak írni.
Szóval a páromnak az egója túlszárnyal, túlértékeli magát, ugyanakkor folyton azt akarja, hogy elismerjem. Eszes dolgokban, rálátásai vannak, ugyanakkor arrogáns és goromba, úgy gondolja ő tud mindent a legjobban. HA mondom neki olvasson x.y dologról cikket, találtam egy jó cikket olvassa el, ő nem. Sajnos ezt némileg csalédból is hozza. Anyja is ilyen és neveltetés... Szóval párom most azért arrogáns és vegyes érzelmű, mert nem őt ismertem el, hanem a saját lakásomba a fűtés másmilyen lesz. Az a baja, hogy nem mellette teszem le a voksomat. Van benne sajnos egyfajta áldozati gondolkodásmód is. Az egó, elismerés utáni vágy így vegyesen. MAgabiztos tud lenni, tűnni is, ugyanakkor nagyon félénk és szorongós is. Nem akarja elfogadni, a másik szemléletét. Úgy gondolom ez éretlenség is. Kontroll, irányításmánia és biztonságérzet. Arra is gondoltam, hogy neki annak elváltak a szülei és a változás, ami bizonytalansággal járt, rossz volt, a megszokott családi élet után. Erre tudom visszavezetni. A nevelőapjukhoz lelkileg nem kerültek közel, .... Amikről anno mesélt, hasonlóan élheti most is meg. ...mert ha nem lenne átalakítás, már a lakásban lehetnénk. nyugodtan. Csak sajnos azt nem akarja megérteni., mikor elmondanám a bántásait. MErt sajnos a gyermeki lelke nem tudja ezt befogadni. SOk írást, cikket találtam, mert nekem kell a tudás, az információ. Hogyan tudom a párom így kezelni mikor gyerek lelke van olykor de ott az ego. Ilyenkor nehezen jönnek a szavak. Megérzéseim vannak, olykor nehéz szavakba alakítani. Értésére kell adnom, hogy megérem és elismernem. De hogyan beszéljek vele, hogy elfogadóbb legyen? Kineziológushoz is tervezem, hogy megyek kommunikációs problémák miatt. hátha jobban jönnek majd a szavak. Jobban tudom kezelni. Hátha szakember segít. Mérges tudok rá lenni, de ott van benne az a kisgyerek is aki a nyugalmat keresi és nem mindig jól kommunikálja. NEkem kellett felfejlődnöm és még mindig, hogy dolgokat lássak, kezeljek. Jó lenne stabilan rálátnom a dolgokra.

1 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Pásztor Klára

  1 Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 11 hónapja  Kedves Kérdező!


  Talán egyetlen ember sincs, akiben a fenti tulajdonságok különböző arányú keverékét, magatartásában ne lehetne fellelni.

  Sok válaszban írtam meg az egyik piaci és szakmai tapasztalatot: Párkapcsolat lényege a könnyeden születő kompromisszumok sorozata.Fontos, hogy milyen az érzelmi és bizalmi háttér a kompromisszum születése, fogantatása idején.

  Jó ötlet a párkapcsolata szakemberekkel átgondolása, javítása!

  Pásztor Klára

  https://valasintezet.blog.hu
Új válasz