kérdezte: mszoni 10 hónapja

Nem érti, hogy egyes viselkedése bántó

Kedves Szakértők!
Mikor párommal próbálnék egy dolgot megbeszélni amivel megbántott, ő szülőmet okolja.Nem gondokodik el rajta, hogy mit csinált, és miért volt az bántó. Van, hogy azt mondja oka volt, hogy szüleimről úgy beszélt. Mondtam neki, nekem is y,x okom van, hogy így nem akarok vele pl. találkozni. Felsőbbrendűsködik olykor, okoskodik, azt gondolja mindig neki van igaza. CSaládjából is hozza.. Nehéz természetű tud lenni, ha olyanja van elégedetlenkedő, önsajnáltató stb. Olykor hangoztatja , hogy nem szereti az embereket, bántják egymást, stb. Persze megvannak a jó dolgai is. NAgyon közvetlen, barátságos, könnyen beszélget. Rálát dolgokra.Ijesztő realitással tudja a jövő dolgait látni. Jó társaság tud lenni, de ha olyan hangulata van,akkor pocsék is. Ügyes dolgokban, de nem érzékeli a határt. Sem meggbántásban, sem, hogy az már nem okosság, hanem okoskodás. Elgondolkozok többször, kevésnek érzi magát, olykor, azért olyan néha a viselkedése? Felsőbbrendűsködésével, okoskodásával azt gondolom az üres kalász magasan hordja a fejét. Olyankor nem jut el odáig a felismerésig, hogy ez már okoskodás. Sajnos vagy sem túl alkalmazkodó és ezáltal lemondó tudok lenni. Próbáltam neki elmondani attól, hogy túlzottabban tudok alkalmazkodni, még nem kell engem x,y-ba nézni. Szakértők, emberek már kérdezték miért vagyok ebben a kapcsolatban, de arra nem gondolnak, hogy ezáltal tanít valamire az élet. Különben lehet, hogy nem tanulnám meg. NEm szeret probléműról beszélni, én szoktam felhozni. Ki mit hoz s családból is. VAgy nem tud a helyzettel mit kezdeni. Szereti, ha kezében van az irányítás. Esetekben szorong, fél. Nem érti, miért nem elég nekem az ő minimál igénye.HA neki is elég az ami. Pedig nem vgyok se nagy igényű, de pénz szóró. Ő a sprórolást túlzásba tudja vinni. Olykor az igényesség rovására megy. Ő nem fektet bele egy olyan kabátb ami kicsit drágább, és nem azt nézi, hogy évekre jó a kabát, hanem olcsóbbat akar, de nem talál. Gyerekkorába gondolom mivel apukája kiküldetésben volt hetekre, anyukájától hozza sajnos, hogy valamiért információra nincs szülségük, valahogy anyjától vett át dolgokat. Okoskodás, nem fejlődnek, nem változnak, technikától félnek, olvasni nem olvsnak. Apja másmilyen volt. Miért anyjával "azonosult"? Valahogy nem ad ezen túl. Ha anyja úgy csinálja, úgy mondja, akkor úgy a jó. Ilyenek. MIért nem gondolja, hogy lehet másképp is? Sajnos anyja se tud szerintem elgondolkodni és belátni. Büszkeségük, hiúságuk nem engedi?: Akkor veszít tekintélyéből?

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

  • 1 Petúnia Jó válaszadó mondta 10 hónapja

    !

    A másikban nem bízás, a félelem, rettegés, lelki elzárkózás megvadítja az embereket, de úgy is mondhatjuk, elvadítja, ahogy Csipkerózsika elvadult, áttörhetetlen, szúrós csipkebokor mögött alszik 100 évig (elzárkózás, védelem keresés), az egész udvarral, szüleivel együtt. Királyság, felsőbbrendűség van itt is, de a szolgálók parasztok, azok se különbek, nem származás kérdése tehát a gőg (lenézés, elzárkózás, bizalmatlanság).
    A nem bízás, rettegés, pánik szeretetlen, tehát Istentől elszakadt állapot. Nem lehet Istent kihagyni a szeretet megértéséből, mivel az egész lelki békém csak abból jöhet, ezáltal a bizalom is, hogy előbb Benne bízok, hogy megvéd a rossztól, de legalábbis kihoz belőle, és ad jót. Aki a rossz elleni védekezést egyedül szeretné megoldani, az lesz önistenítő, hisz Isten helyét foglalja el, és nem is tud persze megfelelni az elvárásának, hogy védelme legyen, hogy képes legyen megvédeni magát, de legalábbis kijönni a rosszból. Az önistenítő bizalmatlan, hisz erre épül a védelmi elképzelése, hogy bízni senkiben nem szabad. Az anyjában sem bízik, az ember istenítése nem bizalom, hanem félelem, félelemből engedelmesség.

Új válasz