kérdezte: tulipán83 10 hónapja

Most akkor feldolgoztam, vagy nem?

33 éves nő vagyok. 12 éves voltam, mikor szüleim elváltak, csúnya válás volt, volt ott minden. Apám alkoholista. Utána talán még egy évig kereste a társaságom, aztán eltűnt az életemből. Kb. 19 éves lehettem, mikor megkerestem, hátha tudunk egy normális viszonyt ápolni. Csak az érdekelte, tudok-e neki pénzt adni piára. Nagy csalódás volt. Állítólag most otthonban van, de nem tudok róla semmit.
Nem tudom eldönteni, hogy feldolgoztam-e apám hiányát, mert olyan ürességet érzek, ha rágondolok. Semmi fájdalom, nem hiányzik, talán nem is hiányzott soha, elfogadtam, hogy így alakult. De lehetséges ez? Mégis csak az lenne a normális, ha lenne valaki az életemben, aki betölti ezt a szerepet.
Kellene ezzel valahogyan foglalkoznom?
Apakomplexusom nincs, többször volt akár fiatalabb barátom is. Hosszú kapcsolatok jellemeznek, de keveset voltam egyedül. Nem azért, mert erőltettem; mindig jött valaki, aki a szívembe lopta magát.
Ezen kívül talán még annyi fontos lehet, hogy ragaszkodó vagyok, ugyanúgy tárgyakhoz, mint emberekhez. Szorosan kötődöm, nehezen válok meg bármitől/bárkitől.
Mi utalhat arra, hogy esetleg nem dolgoztam fel, és foglalkoznom kellene vele?
Köszönöm a választ!

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Bibók Bea

  1 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 10 hónapja


  Kedves Kérdező!
  A konkrét kérdésére a konkrét válasz, az utal arra, hogy nem dolgozta fel, hogy megírta a levelet. Abból is azt érzem, hogy ez nincs rendben, hogy az érzelem nélküliség az apátia leginkább egy feldolgozatlan gyász következménye. Ahogy érez az édesapja iránt, illetve pontosabban fogalmazva, ahogy nem tud érezni, az azt mutatja, hogy nincs feldolgozva. Fontos lenne, hogy ÖN is tovább tudjon lépni, hogy érzelmileg képes legyen akár a hiányát is megélni. Fontosak az érzelmek. érzelem a düh is, a félelem is, tehát a negatív érzelmek is kellenek, fontosak.
  Várom szeretettel, ha úgy érzi, foglalkozna ezzel a problémával.
  Üdvözlettel:
  Bibók Bea
  Szexuálpszichológus
  Szexuálterapeuta
  Szextanácsadó
  Párkapcsolati tanácsadó
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu
  https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia/


Új válasz