kérdezte: Anonim 4 hete

Mit lehet egy ilyen helyzetben tenni?

Kétségbeesésem okán keresem önöket,hátha egy objektív vélemény helyre tud billenteni.Sok éve élünk együtt a párommal. Ő minden nap este 10 után ér haza.Vendéglátós. Ezt követően internetezik minden nap hajnalig.így vezeti le a stresszt. Semmit nem mesél a dolgairól.Fogalmam sincs mi történik vele és körülötte. Ez régen is így volt, de mostanában kezdett el nagyon zavarni. Egyedül vagyok mellette. A kevés pénz, külön szabadnapok ehhez tesznek még egy jó adag feszültséget. Én gyanakvó és bizalmatlan lettem. Feleségnek nem kellettem,mert több éves meddőségi kezelés sem segített abban, hogy család legyünk.Kudarcunk ellenére együtt maradtunk, de él bennem a gondolat, hogy nincs családja.Elhangzott olyan a részéről, hogy nem vagyok neki senkije. Miért mondana nekem bármit.
Születésnap,névnap,karácsony alkalmával sosem köszönt fel, miiközben a rokonait igen.
Azt érzem, hogy egyáltalán nem kellek ennek az embernek. Ennek ellenére a szememre veti, hogy mindig bennem merül fel a szakítás gondolata, illetve az, hogy nem kellek neki.
Nyilván ez az egész helyzet sokkal összetettebb annál, hogy összefoglalható legyen.
Jelenleg hetek óta tartó állóháború van köztünk, amire lassan rámegyek. Úgy élünk egy lakásban, mint két idegen.
Hogy kommunikáljak jól?

0 ember szerint jó kérdés

4 Válasz

 • 4 pinkldy80 mondta 2 hete

  !

  Szia! Nem is értem,hogy miért vagy vele? nem vesz semmibe,a jelenlétedet. Szerintem,neked nincs sok önbizalmad,vagy egyáltalán nincs és ezért fogadod ezt el.

 • Bibók Bea

  3 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 3 hete


  Kedves Kérdező!
  Nagyon szomorú ez a párkapcsolati helyzet, amit leírt, így azt érzem, az Ön élete is mélyponton lehet. nem tudom, vajon higgadtabb időszakban lehetne a nehézségekről beszélgetni? Ha el lehetne mondani, hogy Ön hogyan érzi magát ebben a kapcsolatban, akkor talán könnyebb lenne. Bár a a viselkedése valóban olyan érzetet kelthet, hogy Ön nem kell neki, nem fontos. Méltatlan ez a helyzet.
  Ha a pár egyik tagja a másikat nem veszi figyelembe, akkor nagy kérdés, hogy a másik fél miért és meddig marad a kapcsolatban. A levele alapján már gondol arra, hogy kilépjen. Erre a helyzetre két megoldás létezik. Az egyik, hogy beszélgetni tudnak, a párja komolyan veszi az Ön nehézségeit, és közös erővel változásokat eszközölnek, ez külső segítséggel történhet.
  A másik megoldás, ha ő eaz előzőhöz nem partner, akkor Önnek kell elég erősnek lennie, hogy képes legyen kilépni egy olyan kapcsolatból, amiben Önt folyamatosan bántják, nem veszik figyelmbe és nem kap szeretetmorzsákat.
  Ha ez saját erőből nem megy Önnek, én várom szeretettel, hogy elég erőssé váljék a kilépésre.

  Üdvözlettel:
  Bibók Bea
  Szexuálpszichológus
  Szexuálterapeuta
  Szextanácsadó
  Párkapcsolati tanácsadó
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu
  https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia/


 • 2 A kérdező mondta 3 hete

  !

  Tisztelt Szakértő Asszony!
  Pont azzal értem el ezt a fokú eltávolodást, hohy elmondtam mi zavar és hogy lenne jobb szerintem.Illetve mit szeretnék.

 • Geist Klára

  1 Geist Klára Jó válaszadó mondta 4 hete


  Kedves Kérdezőm!

  Most már elsősorban önmagára kellene figyelnie. Miért marad ott, ha rosszul érzi magát? Ha partnere viselkedésének semmilyen következménye nincs, akkor ő tartósan így fog viszonyulni Önhöz. Ne hagyja, hogy levegőnek nézze. Nyilvánuljon meg és mondja ki z igényeit. Ha partnere ezután is ezt az elkerülő viselkedést folytatja, Ön is érezni fogja, hogy mi a jó válasz, cselekvés, ebben a helyzetben.
  Egyéni terápiára szüksége lehet az önállósuláshoz.

  Üdvözlettel: Geist Klára


Új válasz