kérdezte: Anonim 8 hónapja

Mit érzek?

Fél éve van egy párom.ő 27 éves én 25. Az ismerkedésünk elején minden tökéletes volt, azt leszámítva, hogy nem igazán az esetem külsőre. De úgy gondoltam, mivel a belső értékek fontosabbak belevágtam a kapcsolatba. Sikerült ezt elfogadnom, minden remek volt, úgy éreztem megtaláltam a nagy Ő-t. De pár hete azt érzem, egyszer szeretem, egyszer nem, vagy hát olyan közömbös.. Jó hogy van, tisztelem, fontos nekem, szeretek vele lenni, sőt, amióta ő van, a barátaimat is hanyagolnom mert egyszerűen vele akarok mindent csinálni, vele a legjobb programozni, de nincs ez a nagy fellángoló szerelem. fél év után ez normális? Eléggé túl agyalós, gondolkozós vagyok, hajlamos vagyok a pici vagy nem létező problémákból hatalmasat csinálni. (ezt csinálom jelenleg is..) Az előző és első kapcsolatom 3 évig tartott. 18 évesen jöttünk össze de az olyan más volt. Fiatalok, tapasztalatlanok voltunk, nem gondolkodtunk és csak a pillanatnak éltünk. Egy percig nem gondolkodtam azon vajon szeretem e vagy sem. A jelenlegibe meg annyira jól akarok mindent csinálni, hogy túlagyalom a dolgokat és pozitív dolgokból is negatívat tudok kreálni. Megőrülök ettől! Van ennek a kapcsolatnak így bármi jövője?

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • Bibók Bea

  1 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 8 hónapja


  Kedves Kérdező!
  A kapcsolatok elejére jellemző a lángoló szerelem.Amikor kialakul a biztonság, akkor mind a két félek ismét fontosakká válnak majd az egyéni igényei, hobbijai, barátok. nem lehet 50 évig lángolni, ezt nem szabad várni. Amikor biztonságossá válik egy kapcsolat, akkor a stabilitás és biztonság miatt, és a kiszámíthatóság miatt is kevésbé izgalmas, viszont egy állandóságot kölcsönöz. Ez megnyilvánul a szexben is, nincs az a kisajátító, elemésztő tűz. Nem szabad azt várni egy tartósabb kapcsolattól, amit az elején érez az ember, bár még ez a kapcsolat azért nem túl hosszú, de a kapcsolatok és a pár élete, motiváltsága változik. Át kell gondolnia, hogy van-e oka annak, hogy kevésbé motivált Ön, van-e valami olyan zavaró tényező, ami miatt nem tudja tartósan elképzelni a párjával az együttlétet.
  Beszélgessenek la, esetleg néhány újítást is bevezethetnének. Kevesebbet filmezzenek például, legyenek aktívabbak.
  Kívánom, hogy sikerüljön.
  Üdvözlettel:
  Bibók Bea
  Pszichológus, szexuálpszichológus
  Párterapeuta és szexuálterapeuta
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu
  https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia


 • Major Klára

  2 Major Klára Jó válaszadó mondta 7 hónapja


  Kedves Ismeretlen,
  nem hiszem, hogy túlgondolkozná az Önben zajló érzéseket. Sokkal inkább ösztönösen fogalmazza meg, mit érez, és ez jó, nehogy elveszítse ezt a képességét. Nem tudom, mitől ijedt meg jobban? Attól, hogy kezd kiszeretni a párjából, hogy nem fél évtizedig tart majd egy új kapcsolata, vagy hogy még nem a végleges, örök szerelmet találta meg? Huszonévesen, de bármikor a későbbiekben sem történhet meg, hogy ne tanulságokkal jönne ki egy még nem tökéletesen sikerült kapcsolatból is. Jelenleg momentán ott tart, hogy van egy fiú, akinél előrébb tette a belső értékeket, mint a külalakot és ezt nem bánta meg. De kezdenek kétségei lenni, szinte mindegy is milyen téren. Próbálja ne feledni, hogy 18 éves korához képest jóval előrébb tart – mivel hál’Istennek jóval nagyobb a párkapcsolati tapasztalata -, de ezt olyan okosan meg is fogalmazza. És bizony épp emiatt létezik, hogy most nem három évig jár majd ezzel a sráccal, hanem rövidebb ideig, mert hamarabb felismeri, ha nem azt kapja, vagy nem azt tudja adni, mint amit szeretne. Ne feledje, ahogy az évei száma nőnek, a párválasztás felelőssége egyre nagyobb súlyú lesz, hiszen ott munkál mindenkiben, hogy egyszer már a tökéletesig el kell(ene) jutnia. Azért ez egyelőre ne aggassza, bár tudom, könnyű ezt kívülről mondani. Inkább megnyugtatásnak szánom, hogy a bizonytalanság érzetét csökkentsem, vagy a nulla felé szorítsam. Szeretném, ha örülne annak a felfedezésnek, hogy érettebb, okosabb, még érzékenyebb, nem is tudom, milyen dicsérő szavakkal folytassam még. Egyszóval kétségbe esésre nincs oka. A kapcsolatuknak akkor van jövője, ha abban Ön boldog és elégedett. Ha kicsit is inogni látszik etéren, akkor a döntés felelőssége a magáé, de nem hiszem, hogy nehézségei lesznek, amikor meg kell hoznia. Az pedig, hogy folyamatos, ezer százalékos lángolás nem létezik, arra szakértői válaszok nélkül is biztosan rájött már.
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  Életvezetési tanácsadó
  06-30-302-48-03
  www.mediacios-iroda.beszweb.hu • A kérdés lezárult! A kérdező megkapta a választ kérdésére.