kérdezte: Anonim Jó válaszadó 6 hónapja

Mikor adjam be a válóperes keresetet?


Már a nyári szabadság alatt rossz volt a légkör. Most ráadásul más vároba is fog dolgozni, nem is beszélünk.


Régóta gondolkodom, hogy itt a vége! Mikor érdemes beadni a válópert, beszéljek vele előtte?

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • dr. jur. Pásztor Klára

  2 dr. jur. Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 6 hónapja  Kedves olvasó!  Minden válás, sőt gyakran élettársak szétválása ügyeiben eljön ennek a kérdésnek az ideje, változó tartalommal kitöltve!


  Szakmai munkánk során ennek a kérdésnek jó válás válasz kialakítása egyik komoly feladat!

  Külön munkacsoport segíti a nők és külön szakemberek az apák információi beszerzését, párbeszéd TFKKE stratégiával kialakítását.  Ma a válás, ha válóperbe fordul az sok kiadás, ami most nehéz egy takarékos őszi hónapban.


  A kiadás legkisebb része a 30.000Ft illeték.  Válóperes kiadások nagy összegre duzzadnak, ha nincs a válás előtt nem percentrikus szakmai tanácsadás, majd egyéni felkészülés.


  Minél hirtelenebb, tartalmatlanabb a válóperes beadvány, annál nagyobb lehet később a veszteség, vagy a szükséges korrekciós kiadások összege!  Ezekből következik a válaszom - Ön helyzetében most a személyes tanácsadás, majd válás információk és szakértői területek információi begyűjtése ajánlható részemről!


  Válaszom másik része, hogy itt az idő a válás kommunikáció erősítésére, ehhez jó szakemberek állnak rendelkezésére irodánkban is!  Válóperes formanyomtatvány kitöltése, önálló beadása egyszerű - a tartalom, a részletek tény és adatproblémái viszont lényegesek!  Ebben teljes ügyfélfogadással fogadjuk az olvasókat is! Pl. Egy telek értéke, ha elhanyagolt és nem látogatott pontosítandó ma!

  Válásnál az érvelések nagyon eltérnek, ahogy ki nem beszélt érdekek a válófelek között.


  Gyakori, hogy más fontos válóperes érdek a feleségnek, s más a férjnek , de eről már nem beszélnek részletesen - pereskednek!
  Válás részletei jellemzően több szakma munkája után alakulnak ki pontosan. Ekkor egy jó válás kommunikációs felkészülés mellett több út vezet a válás megállapodáshoz!  Élettársaknál akár per nélkül, míg házasságban akár egy rövid, egyszerű válóperrel!


  Olvasóink számára az első lépés egy személyes monitor tanácsadás lehet, ha takarékos megoldást keresnek!  Szívesen látjuk irodánkban kérdéseivel, több szakterületi feladat megoldásánál is!  Egyéni konzultáció, szakterületi monitor beszélgetés bejelentkezés: 06-302-164-102 (Munkaidőben 10h-18h)
  Dr. Pásztor Klára

  Jogász / dipl.betegjogi képviselő/ dipl.pszichopedagógus


  Válás - Kapcsolattartás - Vagyonok - Ingatlanok, Építkezés
  Közönségszerviz olvasói számára 2020 október szakértő ajánlata a témához nőknek!  https://valasmenete.wordpress.com


 • Major Klára

  1 Major Klára Jó válaszadó mondta 6 hónapja


  Kedves Kérdező!
  Előrebocsátom, hogy jóval több információra van szükség a felelősségteli tanácshoz. Mostanában rendkívül sok, pár mondatos kérdés érkezik, megnehezítve a válaszadást. Segíteni ugyanis akkor lehet a legjobban, ha a szakember a teljes, árnyalt hátteret ismeri. Ebből kiindulva meg fogja érteni, hogy elsősorban kérdések sora merül fel bennem. Hiszem, hogy a válaszai által még körültekintőbben tudok majd a segítségére lenni. Mondja, mióta házasok? Vannak-e gyerekeik? Milyen hosszú ismeretség után házasodtak össze? Előtte együtt éltek? Mit jelent, hogy "mindig rossz volt a légkör"? Azt írja, hogy esetleg beszélne a párjával. Eddig ezt nem is tették meg soha? Sosem volt jó a kommunikációjuk, vagy csak újabban nem működik? Ha utóbbi, mitől változott a helyzet? Mit tudtak a kapcsolatuk alatt megbeszélni, és az mitől ment? Miért a válás jut először eszébe? Vagy ez már nem az első krízis, és besokallt? Kire támaszkodhat segítségként, akivel megoszthatja a problémáit?
  Tudja, a kérdése azért nehéz, mivel az eddigi életéről fog dönteni, és a kimenetel erősen meg fogja határozni a jövőjét. Nagyon fontosnak tartom, hogy megfelelően informálódjon, mielőtt bármit lép. Egy válópernek komoly következményei vannak, anyagi és lelki téren egyaránt. Egyik sem elhanyagolható, de tisztában kell lennie vele, mielőtt bármit lép. Nem mindegy, hogy fel tud-e készülni ezekre, vagy csak egy hirtelen elhatározásból fejest ugrik belé, mert egyelőre nem lát más megoldást. Félre ne értse, nem lebeszélni akarom az elhatározásáról, csak figyelmébe ajánlom, hogy a saját egészséges önvédelme érdekében mit tegyen meg a legnagyobb körültekintéssel. Fontosnak tartom ezen felül megkérdezni, mit gondol, miként vélekedik a párja a helyzetükről? Egyáltalán érzi, hogy probléma van, vagy egyáltalán nem?
  Mindenképpen egy előzetes konzultációt ajánlok, mielőtt bármit lépne. Gondolja át, és várom szeretettel a jelentkezését, hogy úgy tudjon dönteni, ahogy azt a helyzetük, a körülményeik, a lelkiismeretük leginkább megkívánja. Mivel egy válókeresetet akkor szabad beadni, ha abszolút biztonsággal tudja, így kellett tennie, nincs más út - ezért fontos az előzetes egyeztetés. Vagyis megnyugtatóan informálódnia szükséges, és a helyzetükkel kapcsolatban minden felmerülő kérdésre meg kell tudja adni a választ.
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  Életvezetési tanácsadó
  +36-30-302-4803
  www.mediacios-iroda.beszweb.hu


Új válasz