kérdezte: megcsalva 9 hónapja

Megcsal a feleségem, van rá esély hogy visszakapjam?

49 éves vagyok, feleségem szintén. kb. 3 hete jöttem rá hogy megcsal az exével (első szerelme) Az ex kb 2 éve jött be a képbe, de én csak kb 2 hónapja vettem észre hogy nem stimmel valami. Utánanéztem egy kicsit és rájöttem hogy ók ketten a hátam mögött összejöttek. Még nem borítottam a bilit, mert bizonytalan vagyok, hogy mit csináljak. A feleségem és köztem lévő kapcsolat semmi nem változott, sőt egy kicsit még talán bensőségesebb is lett, (a szex mindig kellemes volt mindkettőnknek heti 2-3 alkalom) bár mindig jó kapcsolatban voltunk tehát sokat beszélgettünk, együtt játszunk számítógépes játékokat, bringázunk, kutyát sétáltatunk, gyerekeket nevelünk,(2 van) nyaralni is évente többször megyünk, pl 1 hónapja földközi tengeri szigeten nyaraltunk egy hetet kettesben -és ez is fergeteges volt-, tehát házasságunk tartalmasnak és jónak mondható, anyagi problémáink nincsenek, (ház, ingatlanok, autók, jól menő vállalkozás) vitázni is kulturáltan és ritkán szoktunk, és Ö mégis megcsal.
Ahogy elnéztem általában hetente szerdán járnak össze. Lebuktassam őket, vagy csak leültessem a feleségemet egy beszélgetésre, ahol bevallhatja hogy mi a helyzet?Várjak, majd elmúlik. Felborítsam az ex házasságát egy emaillel a feleségének, had szívjon, talán így leszáll a feleségemről? Vagy írjak neki emailt hogy szálljon le a feleségemről?
Mit rontottam el? Le tudom "győzni" az exét?. Van rá esélyem egy olyan férfit "legyözni" aktiől csak a legjobbakat kapja (szex), szeretet, megértés, viszont az életét velem éli, és ugye a "valódi életben" lehetnek gondok, bár a mienkben nem tudom hol van. Komolyan mondom, teljesen fogalmatlan vagyok abban a tekintetben, hogy mi lehet a baj. Kapuzárási pánikja lehet? Már ott tartok, hogy 49 évesen elmegyek a feleségemmel edzeni, (mert az tudom hogy bejön neki) hogy még jobban nézzek ki bár még sohasem voltam, gymben de ma megvásároltuk cuccokat hozzá és hétfőn megyünk. Mondjuk ebben az is benne van hogy addig sem tud találkozni az exével- de tény hogy mindentől függetlenül ebben a korban szerintem sem árt egy kis mozgás télen sem, bár nem vagyok elhízva vagy ilyesmi.

0 ember szerint jó kérdés

7 Válasz

 • 7 Miramar mondta 6 hónapja | válasz erre: 4

  !

  De ez valami új kezdete is lehet a kapcsolatotokban :) Amennyiben még együtt vagytok persze.. Mint nő mondom, aki hasonló helyzetben volt.

 • 6 megcsalva mondta 8 hónapja | válasz erre: 5

  !

  Kivel kéne hármasban? Hugoddal? :D

 • 5 Erik Berger mondta 8 hónapja | válasz erre: 3

  !

  Tényleg nem trollkodni akarok, de mi lenne ha hármasban csinálnák?

 • 4 megcsalva mondta 9 hónapja | válasz erre: 2

  !

  Kedves Bea, köszönöm válaszát, ez egy teljesen új megközelítés, sok igazság lehet benne,
  "egy kaland pedig a titokzatosságot, a kiszámíthatatlanságot."
  Igen én is azt hiszem hogy ez van mögötte. Az biztos, hogy ezzel nem tudok mit kezdeni, az újdonság varázsát nem tudom hogy tudnám nyújtani, és ha tudnám is valószínűleg az sem lenne elég új, egy régi bútordarabtól, mert ez olyasmi mint az antik bútor, hiába kap új huzatot, attól még régi marad, és aki megszokta észre sem veszi talán hogy a huzat új lett.

 • Bibók Bea

  3 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 9 hónapja


  Kedves Kérdező!
  Sajnálom Önt, mert nagyon nehéz érzésekkel élhet most. Ez egy krízis, amibe került a házasságuk. leveléből nem drül ki ugyan, de vélhetően egy hosszú házasság van Önök mögött. A megcsalás során egy ember a romantikát, a titokzatosságot éli meg, amit sajnos egy hosszú kapcsolat egy idő után már nem tud adni. A házasság a biztonságot, a kiszámíthatóságot és a stabilitást adja, egy kaland pedig a titokzatosságot, a kiszámíthatatlanságot. Nagyon pozitív, hogy meg tudták őrizni a szexuális vágyat kettejük között, ez azt mutatja nekem,hogy van önök között egy játékosság, ami életben tartotta a szexuális energiákat is.
  A helyzetben talán a leginkább jó megoldás az lehetne, hogy leül és megbeszéli a feleségével azt, hogy rájött, megérezte ezt a viszonyt. Ugyanis nem a bosszúállás a cél, hanem az, hogy ezt a krízist fejlődésre tudják használni, ehhez beszélgetni kell és átgondolni, milyen nehézség van a kapcsolatban. Ehhez a két embernek őszintének kell lennie, nem megy úgy, hogy nem vallunk színt.
  Nagyon jó volt olvasni, hogy közös időtöltéseik vannak és a közös edzéseikkel ezt még szaporítják. De felmerült bennem a kérdés, hogy a párkapcsolati célok mellett vajon vannak-e egyéni célok is? Önnek és a párjának van-e ilyen? Csinálnak-e valamit a saját kedvükért, mert ha mindig mindent a párunkért és a kapcsolatért csinálunk, akkor egyszer csak megszűnünk láthatóvá lenni a másik ember számára. Aki megtanulja, hogy mindig az van, amit ő akar. Néha fontos, hogy önérdek érvényesítőbb legyek, hogy képes legyek konfrontálódni, megmutatni magamat, erőt képviselni.
  A levele olvasásakor megfogalmazódott egy gondolat bennem, vajon ezzel Ön hogyan áll?
  Ha beszélt a feleségével, és mindketten úgy érzik, elkötelezettek egymás felé, akkor a párterápia, mint fejlődési lehetőség egy nagyon jó lehetőség. Én várom szeretettel Önöket, ha úgy gondolják, hogy közösen, egymás mellé állva megdolgoznak egymásért, a kapcsolatukért.
  Üdvözlettel:
  Bibók Bea
  Pszichológus, szexuálpszichológus
  Párterapeuta és szexuálterapeuta
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu
  https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia


 • 2 megcsalva mondta 9 hónapja

  !

  Kedves Klára, köszönöm a válaszát. Várom a többi szakértő válaszát is a támában.

 • Major Klára

  1 Major Klára Jó válaszadó mondta 9 hónapja


  Kedves Ismeretlen,
  azzal kezdem, hogy az idő nem old meg semmit. Kérdi ugyanis, hogy várjon, vagy ne várjon a leleplezéssel? Muszáj árnyalnom annyival a válaszomat, hogy alapvetően Öntől függ a döntés. Amit a soraiból kiérzek, az annyi, hogy szinte elképzelhetetlennek tartja a történteket, hiszen az életük, a körülményeik ismeretében a feleségének nincs oka a félrelépésre. Véleményem szerint leginkább azt fontolgatja, hogy vajon biztosan jól látja-e, amire rájött? Az esze ugyanis annyira ellentmond mindennek …, Igen, ha az eszünkön múlna oly sok minden, teszem én hozzá. Házassági válságok szakembereként még azt is mondom, hogy az Önéhez hasonló esetekben az érintettben az is felmerül, hátha csak ront azzal, ha asztalt borít, mert kimúlhat ez a kaland csendben, minden különösebb botrány nélkül is. Igen, igaza van, kimúlhat - esetleg -, de az is lehet, hogy mégsem. Ám akkorra már ott állnak lelepleződve, és a továbbiakban nem lehet semmit a szőnyeg alá söpörni, szembe kell nézniük valamivel, amire talán egyikük sem tudja még az okos és valódi válaszokat. Jelzem, egyáltalán nem baj, mert amikor ezen a ponton fognak állni, végre nyíltan fognak beszélni arról, amiről eddig nem esett szó, és aminek ez a félrelépés lett a következménye. Hiszen krízisből mindig jóval erősebben, és tanulságokkal telien lehet kijönni, amire ilyenkor a legkevésbé sem gondol senki, de adjon ez erőt a továbbiakhoz.
  Elgondolkodtató, hogy vajon mi történhetett, ami miatt ebbe az exével történt kalandba két kisgyerek és kívülről egy látnivalóan harmonikus kapcsolat ellenére belebonyolódott a felesége? Önnek el kellett-e rontania bármit ahhoz, hogy ő alkalmanként más karjaiban keresse a boldogságot? Utóbbiban egyáltalán nem vagyok olyan biztos, de egy levél alapján nem létezik felelősség teli válasz. Ön egyelőre csak magában keresi a kulcsot, viszont lehet, hogy az a feleségében található. Pedig példásan végig gondolja szinte az összes lehetőséget és abszolút hiszem, hogy nem jött rá az okra, hitelesnek tűnik a dilemmája. Ám ez az álmatlan éjszakáin és a bizonytalanságán nem fog segíteni. Mielőtt még bármit tenne, jómagam biztosan egy személyes konzultációt ajánlok, nehogy meggondolatlanul bántó dolgokat vágjanak egymás fejéhez. Azért hozzáteszem, hogy szerintem sérelem itt már mindkét oldalon megjelent. A felesége valami miatt tett egy lépést, aminek oka van, de egyelőre talán ő maga sem tudná megfogalmazni, mi az. Egyet tudhatunk, hogy borítani, őszintén beszélgetni, esetleg válást emlegetni nem akar, mert azt már megtette volna, ha így gondolná.
  Ön rájött a félrelépésére, tehát sérelem a maga oldalán is van, viszont a kiváltó okot nem tudja. Nehéz helyzet ez mindkettőjüknek, hiszen kihat az egész családjukra, a közvetlen környezetükre, a gyermekeikre, akár ebben a szakaszban, akár később. Egy szó, mint száz, ha elfogadja a javaslatomat, keressen meg telefonon, hogy személyesen folytassuk tovább a beszélgetést.
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  Életvezetési tanácsadó
  06-30-302-48-03
  www.mediacios-iroda.beszweb.hu


Új válasz