kérdezte: Anonim Jó kérdező 1 éve

Már feladta a kapcsolatunkat?

Kedves Válaszoló!
Párommal négy éve vagyuk együtt, kapcsolatunkban kb két hónappal ezelőttig nagy problémák nem voltak, nagyon boldog voltam mellette. Mindketten 24 évesek vagyunk. Évek óta próbált együtt dolgozni édesapjával a családi vállalkozásukban, de az apa természete és kapzsisága miatt belátta lassan, hogy sajnos nem fognak tudni együttműködni. Így új munka után nézett, talált is hamar kb három hónappal ezelőtt. Teljesen mániákussá vált, folyton azt hajtogatja hogy most kell megalapoznia a jövőjét, ami igaz is, de lassan depresszióba hajtja magát. Mindig ideges, ingerlékeny, van hogy napokig nem alszik, csak dolgozik (otthon végzi a kért munkákat a műhelyében). Másról egyáltalán nem beszélgetünk, csak a munkájáról. Nem érdekli semmi, sehova nem jár el, semmi nem szerez neki örömet. Próbálok türelmes lenni és megérteni, de nagyon rossz hogy azóta hetente egyszer kétszer találkozunk csak, akkor is este amikor bfejezte a munkát, és semmit nem csinálunk együtt, csak megmutatja amit csinált, beszél róla pár órát aztán lefekszünk aludni. Elfoglalom magam, nem arról van szó, jó munkám van, barátaim, hobbijaim, de nagyon egyedül érzem magam a kapcsolatunkban. Eddig ketten voltunk benne, de az utóbbi három hónapban egyre inkább azt érzem hogy neki ez már csak egy nyűg, és nem érdekli jó lesz e vagy rossz. Elmondtam ezeket neki is, a válasza mindig az hogy értünk is teszi ezt most, és sokkal többet tudunk majd együtt lenni ha beindul az üzlet. De mindenkinek arra van ideje amire akarja hogy legyen, kocsival negyed órára lakunk egymástól, ha más nem fél órára nem hiszem el hogy nem tudnánk találkozni mint régebben. Barátaival se jár el egyébként sehová, maximum két hetente egyszer pár órára. Mit tehetnék hogy néha kicsit kizökkenjen a munkából és érdeklődjön irántunk is? Lehet tenni valamit egyáltalán, vagy ez azt mutatja hogy már nem akar velem lenni? Nagyon rosszul esik hogy ennyire nem igényli az együtt töltött időt. Azt mondja neki is rossz ez így és hiányzom, de tenni semmit nem tesz az ügy érdekben..
Köszönettel: Ildikó

0 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • Major Klára

  3 Major Klára Jó válaszadó mondta 12 hónapja


  Kedves Ildikó,
  Nem hiszem, hogy a kedvesének nyűg lenne a kapcsolatuk, hogy már ne érdekelné őt. Őszinte szívvel türelmet ajánlok Önnek a kialakult helyzethez. Ez a fiatalember úgy tűnik, életében először kóstolt bele abba, hogy milyen is az, mikor boldogan fog neki a munkának, és nem utolsó sorban, hogy azáltal sikerélményt is kap. Említi a levele elején, hogy mennyire nem ment az apjával közös vállalkozásuk, annak természete és kapzsisága miatt. Ebből a kilátástalannak tűnő helyzetből ő a lábára állt - ez is nagy szó! -, és még sikeres is lett. Véleményem szerint egy olyan átmeneti időszakot élnek meg, amiben a jelzett türelem és megértés kiemelt szerepet kell kapjon, már ha úgy érzi, képes rá. Hogy értse, Ön jóval előrébb jár a párjánál, mert a munkájával nem volt problémája - legalábbis nem említi -, az automatikusan szervült bele úgy általánosan az életébe, a párkapcsolatába, a barátokkal tartott időbe. Tehát az a törés, amit ő az édesapja mellett szenvedett el, és amit most olyan megveszekedett erővel próbál bepótolni, az elfogadást igényel, természetesen nem a végtelenségig, de három hónap abszolút nevezhető kezdeti időszaknak. Egyébként teljesen igazat adok Önnek atéren, hogy mindenkinek arra jut ideje, amire megteremti azt. De próbáljon az ő bőrébe bújni kicsit, és átérezni, min megy keresztül. Üzenhetem, hogy próbálja féllábon is átvészelni azt az időt, míg ő elhiszi, hogy nem fogja elveszteni ezt a kivételezett állapotot, ha nem 24 órában csinálja a munkáját, mindent elfelejtve mellette. Ezt is meg kell tanulni, ha szabad ezt a kifejezést használnom. A párja egyébiránt még a közelében sem jár a depressziónak, nyugodjon meg. Bizonyítani akar, és biztosan magának nem ez jut először eszébe, de a munka terén élvezi az örömét. A többi egyelőre háttérbe szorult, és mivel ez eddig nem jellemezte a kapcsolatukat, hát igen fájó, amit teljesen értek. Azzal egyetértek, hogy szükséges számára jeleznie, miszerint átesett a ló túloldalára, mert van élet a munkán túl is, de mindenképpen úgy próbáljon fogalmazni, hogy a párja érezze ki belőle a megértését és a büszkeségét. Tudom, hogy nem könnyű feladat, de menni fog, hiszen szereti őt. Ha úgy érzi, nehezen vergődnek zöldágra, keressen meg bizalommal, közös erővel próbálunk tovább lépegetni, miként találjuk meg a kulcsot a megoldáshoz.
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  Életvezetési tanácsadó
  06-30-302-48-03
  www.mediacios-iroda.beszweb.hu


 • Bibók Bea

  2 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 1 éve


  Kedves Ildikó!
  Bizony nagyon nehéz lehet Önnek, hiszen hiányzik a párja, aki most a saját problémájával van elfoglalva. tehetetlennek érezheti magát, mert láthatóan nem tud neki segíteni, nem is igényli. A párja krízist él most át, amiben meg kellene találnia az utat. Amikor összecsapnak a fejünk fölött a hullámok, akkor sokszor egyedül szeretnénk maradni. Mert sebzettek vagyunk, az önértékelésünk sem az egekben van és mindezt férfiként azért is nehéz megélni, mert a férfiúi önbizalom odaveszik. A férfiaknak a pénz sokszor egy bizonyíték arra, hogy mennyi a férfiúi értéke.
  Már négy évet lehúztak egymás mellett, ez már nem egy kezdődő kapcsolat. A kapcsolat hullámzó van, hogy a párkapcsolatban élők távolodnak, van, hogy közelednek. Most éppen egy távolodás zajlik. talán ez a kapcsolat megéri a türelmet. Ön most azzal tud segíteni, hogy türelmes, elfoglalja magát, és felajánlja a segítségét, amit a másik igénye szerint ad majd meg neki.
  Ezzel együtt fontos lenne a párjának segítség, hiszen meg kellene birkózni a hogyan tovább kérdésével. Az egyéni célok, az, hogy merre tartson az ember nagyon fontosak, anélkül válságot élünk meg.
  Én várom a párját szívesen egyedül is, vagy akár párterápia keretén belül is. Hisze mindkettejüknek nehéz ez a helyzet, de másként nehéz. Jó lenne, ha megértenék egymás nehézségeit és tudnának támogatást adni egymásnak.
  Várom Önöket, ha úgy érzik, jönnének.
  Üdvözlettel:
  Bibók Bea
  Szexuálpszichológus
  Szexuálterapeuta
  Szextanácsadó
  Párkapcsolati tanácsadó
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu
  https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia/


 • Pásztor Klára

  1 Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 1 éve  Kedves Kérdező!

  Párkapcsolatok megújítása, élettársi kapcsolatok megújítása a hasonló vívódások után még lehetséges!

  Vezető beosztású politikusok, elismert ügyvédek, jó szakemberek könnyen sodródhatnak a karrierjük bűöletébe, majd a teljesítéssel járó kihívások miatt szinte üvegfal alakul ki a hozzátartozókkal.

  Nők sem mentesek alkotó, vezető helyzetben ezektől a gondoktól.

  Mindenképpen javasolom a párterápiát, vagy a párkapcsolati mediációt! Egy párkapcsolaton belüli új megállapodás, új alapok még sikert adhatnak Önöknek!

  Pásztor Klára
  EMV Első Magyar Válási Intézet
  Házasság és kapcsolatvédő mediáció

  http://valasintezet.blog.hu/


Új válasz