kérdezte: mszoni 11 hónapja

Légből kapott a másik okolása?

Kedves Szakértők!
Én az a típus vagyok aki folyamatosan fejlődik, változik. Párom viszont úgy van, hogy elvan.Amikor annyira eltávolodok tőle, és megérzi, hogy bajban van a kapcsolatunk, akkor elkezdi anyut okolni, hibáztatni, Nem nagyin tudok vele dolgokat megbeszélni amit kellene, mert kritikának vagy támadásnak veszi és visszatámad. Volt annak idején, hogy rosszul kezeltem és nem úgy sült el a dolog. Légből kapottnak neki így jó valamiért, hogy anyut veszi elő és ő a hibás? Sokat olvasok, de miért nehéz nekem olykor magamtól rálátni? Bűnbak , más hibáztatása. Vlamikor addig csavarja, hogy neki legyen igaza. MAga igazát mondja, hajtja, meg se hallgatja a másikat. ha mondok neki egy esetet, vagy mi miért távolít tőle, azt mondja ezért meg ezért oka volt rá és igenis igaza van. Lehetetlenít a beszélgetést. Változtam, másként érzékelem. Távkapcsolatban élünk, valahogy az utóbbi hónapokban már olyan, mint volt. VAgy én élem meg másként. PRóbálom megérteni, rájönni dolgokra, most nem tudom miért nehezebben megy. Általában cikkek segítenek, de jó lenne magamtól is. Én változtam az biztos, lehet, hogy ő is csak nem jó irányba? Régebben is negatív tudott olykor lenni, de az utóbbi hónapokba egye jobban. Nehéz lett vele. Le tud meríteni ha olyanja van. Mi ez? Valamibe nincs is a helyzet magaslatán valamikor ő se tudja a választ. Értetlenkedik. Sajnos olyan is tud velem lenni, mint vele voltak a szülei. MIért? Mondja, mondja, jóakarásból, óvásból, intésből. Annak szeretne látni, mint voltam annak idején. Van megérzésem, de nem tudom megmagyarázni.Nem tud mit kezdeni, hogy erősödtem? Változtam, gondolataim, észleléseim. Ő ragaszkodó, csak sajnos le is merít. Nem tudom hogyan tudnám elfogadtatni vele dolgokat. Megértse és elfogadja, és ne indulatosan, (lehet fájdalmában is) mást hibáztatva. Vagy a dominanciáját, irányítást gy akarja magánál tartani? Aranyos tud ő lenni, jókat lehet vele beszélgetni, csak arról nem amiről kellene. Örül nekem, ragaszkodik, csak beszélni nem lehet vele. Mitől fél?

0 ember szerint jó kérdés

23 Válasz

 • 23 Petúnia Jó válaszadó mondta 10 hónapja | válasz erre: 22

  !

  Azért választott önmagával nagyon ellentétes nőt, akivel nem jön ki, mert azt hitte, mellette megváltozik, de nem tud, az alkat, az alkat, ám békés ember azért még lehet, élhetnek békben, toleránsan, miután belátja a férfi, hogy régimódi álmaiban nem ön a társ, abban mondjuk, egy milliomos nő, illetve időnként ruccanjanak el mondjuk egy kemencés, bográcsos, szalonna sütős, tűz köré ülős tanyára falatozni, vagy ilyen baráti kört építeni, akik így főznek, ott megélheti régimódi álmait, amik amúgy jók lennének, csak kurva drágák.., és nehezek, mert melósak, irtóra. Főzzön lekvárt, aki bír, 8 órán át a kavarva, fröcskölést tűrve stb.

 • 22 Petúnia Jó válaszadó mondta 10 hónapja | válasz erre: 21

  !

  Amúgy ő nem akar olyan lenni, mint a szülei -amit onnan tudunk, hogy csak a megvetett uralhat le, a konzervatizmus pl.-, de olyan, alkatilag, de kivetít, okol (így szabadul meg a gőztől, a feszültségtől), hogy miattuk az. Nem tudja, hogyan lehetne más, de más akar lenni, ezért folyton feszült. Alkatilag konzervatív, aminek érzi ő a hátrányát, szégyelli is, de tanácstalan. Az önelfogadás nélkül nem szűnik meg a görcs, a túlzásokra való hajlama, ettől még marad konzervatív, csak az a fajta, aki nem kínoz vele, bár ő másképp akarja.. , de ebből is látszik, hogy nem illenek, ha Ön modern nő. Lehet, hogy megérti majd, mit jelent sütőt pucolni, és akkor nem fog haragudni, meg meglátja, mennyivel könnyebb valami ételt lassú tűzön nem leégetni, ez a legtöbb, ami elérhető, de ettől még valószínűleg ő olyan, aki a régi világ hagyományát kedveli, mondjuk a kemencét.., az még többe kerül, működtetni is, mint a villany sütő, azt se könnyű működtetni, egy modern nőnek arra nincs ideje, ereje, ő mással foglalkozik inkább, pláne, ha dolgozó.

 • 21 Petúnia Jó válaszadó mondta 10 hónapja

  !

  "Sajnos olyan is tud velem lenni, mint vele voltak a szülei. MIért?"

  Tudom, hogy a drága sütő miatt indult útnak a marakodás, ezért ezen vezetem le, mert lényeges, nagyon is. Egy férfi nem tudhatja, mit jelent egy hagyományos gázsütő felső, alsó pucolása, és a különböző sütési hőfokok előnyét se érti, lévén életében még egy teát se csinált. Érdemes egy gázsütő tisztításra -a felső rész nehezebb talán, hisz a rácsokra odagyantásodik minden- meginvitálni, csinálja ő meg, majd megérti, miért akarta minden este leharapni az anyja a fejét. Az ő édesanyja is biztos szeretett volna ilyen modernet, amivel könnyű az élet, de mivel nélküle szenvedte végig az életét, nem igen bocsátja meg senkinek, a fiának se, férjének se, a múltat, és leendő menyének se.., hogy ő kíméletes életet élhet, sikeresebb lehet a konyhában.

  A férfi azért olyan a nővel, mint vele a szülei, mert a szüleit látja a nőben, akiket utál, nem ért meg, csak a szüleiben elfojtva élt ez a vágy, amit a nő már megvalósított, de ekörül folyt az élet otthon, a tűzhely az életünk központi helye, mint evés, és a vele járó gondok, a főzés.. Persze vannak, akik akkor se vesznek jó sütőt, ha telik, mert ők másra spórolnak, inkább szenvednek majd, azt gondolván, a jobbik utat választották, pedig nem -hisz ami megterhelő, ott könnyíteni kötelességem, pláne, ha telik is rá, és a panaszosnak, irigykedőnek, azaz az elmarasztalónak, hogy: Minek ez? Nekem is jó a volt a régi típus, módszer..., annak mindig telt, volt módja rá, csak nem élt vele, ezt garantálom-, de a sütő miatti szenvedés, a múlt felé is visszagondolva, örök marad, ezért szerintem is jól tette, hogy megvetette, csak azt ne várja tőle, hogy ez szerelemet, szeretetet hoz, mert nem Isten..

 • 20 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  "Sokat olvasok, de miért nehéz nekem olykor magamtól rálátni?"
  "PRóbálom megérteni, rájönni dolgokra, most nem tudom miért nehezebben megy. Általában cikkek segítenek, de jó lenne magamtól is. Én változtam az biztos, lehet, hogy ő is csak nem jó irányba?"

  Nehéz az mindenkinek. Évtizedekig elemzünk..., mégis mindig önellentmondásba kerülünk... Nincs az embernek az isteni tudás megengedve, Jézus direkt példázatokban beszélt, hogy ne értsék, hogy muszáj legyen visszakérdezni, hogy kiderüljön, ki valóban a kíváncsi; és ott van Bábel tornya, amit Isten dönt le, a nagyratörő ember tudásvágya miatt.

  Az ima, Istenre várakozó állapotok, elcsendesülés, az agy kikapcsolása (az alvás is ilyen) az meg van engedve, sőt kötelező, és kell is a pihenő, ettől még fogunk gondolkozni ezután is, kell is..., attól vagyunk emberek, emberségesek, hisz aki nem gondolkozik, eszetlen, fejetlen, óvatlan, elhamarkodottan ítél, ezáltal félre ért(het), sőt, gonosz, haragos lesz emiatt, hisz mást várt, jobbat, de így mindenkiben, mindenben csalódik, mert sose figyel oda eléggé.. Kegyelmet kérni igen, de magunktól istent várni, azt nem!

  Persze, ott van az ön által is említett megérzés, amit nem tud megmagyarázni... "Van megérzésem, de nem tudom megmagyarázni."

  A ráérzés fontos, ihlet, isteni kijelentés, megvilágosodás, kell is, nélkülözhetetlen, de alázatra nem nevel, ám szükséges, mert Aha (=ja, akkor ez van, ez a tény) élményként lehetőséget ad, hogy összehasonlíthassuk eddigi meglátásainkat az Istenével. Tanulásra vagyunk kényszerítve az alázatért, hosszabbított pálya a megértéshez, tapasztalatban is hosszabbított.. NE AKARJON AZ EMBER ZSENI ÉS VARÁZSLÓ ÉS SUPERMAN LENNI, EZ A LÉNYEG. De az ókori kínai bölcs is azt mondja: "Gyakran egész nap nem ettem; s egész éjszaka nem aludtam, hogy gondolkozzak. Nem használt. Tanulni jobb." Kung Fu-Ce (=Konfuciusz)

  "Gondolkodás nélkül tanulni: kárba veszett munka. De tanulás nélkül gondolkodni veszélyes." (Konfuciusz)
  "Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes." (Konfuciusz)

  Tehát nehéz magunktól rálátni, az embertelen mérce, kegyelem viszont van ellene, de mégis mindig jön mellé az összezavarodás, zavar, nehogy elkényelmesedjünk, mert az elgonoszít. Akkor ott a kérdés, mégis mi az én utam, ha folyton összezavarodom? A komfort zóna elhagyásán van az utam, ahol nem csak másokra várok passzívan, de elhagyni lehet magas mércével is, az se kell, hanem az emberséges, azaz a nem lenéző, tehát ott van dolgom, sorsom, ahol nem lenéző vagyok, de abban fejlődni is kell, csak erőltetni nem lehet, az a színlelés, izzasztó feszülés volna, tehát csak arra menni, ahol már nem kellene félve, udvariaskodva színlelnem a békét, rejtett haragommal, túl sokat várásommal...., magam felé is, amit hamar orrom alá is dörgöl az élet, mert bántani fognak ott, lenéznek..

 • 19 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja | válasz erre: 17

  !

  javítás:
  modernek elnevezett=modernnek elnevezett

 • 18 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja | válasz erre: 17

  !

  Mondjuk azt várta a sütőtől, hogy a hét-nyelven beszélő kaják miatt, amiket itt végre meg tud csinálni, párja megszereti, békén hagyja, nem piszkálja többé.

 • 17 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  Kérdése volt korábban is, hogy miért nem szeret olvasni a párja, és miért nem érdeklődik a modern lehetőségek iránt, mint a drága=modern sütő, és a számítógép.., és miért öltözik igénytelenül.
  Most az írja: "Én az a típus vagyok aki folyamatosan fejlődik, változik. Párom viszont úgy van, hogy elvan." "Nem tud mit kezdeni, hogy erősödtem?"

  Aki nem szeret olvasni, az tanulni nem szeret, aki tanulni nem szeret, az nem szeret gyermek lenni, aki a kíváncsiság maga. Aki nem szeret gyermek lenni, az nem szereti a szüleit, nem tiszteli őket (az sem, aki tanulás mániás pörgőgép, álkíváncsi, valójában csak szerepel, pozőr, önistenítő, ahogy a lusta is). Lehet, hogy kifelé mást virít, színlel, hogy tiszteli szüleit, ekkor látszik az, hogy isteníti őket.. Színlel, mert nem tudta elfogadni, megbocsátani szülei bűneit, hibáit, ez az embertelen mérce maga, hisz senki se hibátlan.. Nem elnézőnek kell lenni, nem felmenteni, nem szeretni a rosszat, a gonoszt bennük, hanem a haragot elengedni, letenni, azaz/egyúttal saját sorsomra/dolgomra figyelni, saját kezembe véve azt, akkor a fókusz a szüleimről a saját sorsomon/dolgomon van, így kilazulok, erőre kapok, örömet érzek, hiszek, merek, sikerélmények érnek. A szülők tisztelete az, csak úgy megy, hogy/ha elismerem, van bennük jó is, amire én építhetek, hasznosíthatom, amit tőlük tanultam, kaptam, örököltem tehát tőlük értéke(ke)t is..

  Akit bántanak, mint Önt, aki azt gondolja, hogy elfejlődése, túlfejlettsége, túl-fejlődése, magasabb szintje miatt bántanak, a párja, sőt a mama is, az tévedés. Nem vonzok be támadást, ha fejlett vagyok, ha valóban fejlődés az utam, csak akkor, ha álmodozás egy rossz-mentes világról, énről, tárgyakról (számítógép, drága sütő, bukás mentes élet). A legmagasabb szintű harcművész az, akinek nincs szüksége harcra, kardra, mert nem is támadják meg (busidó), nem kell védekezni, szellemileg se. Nem támadják, mert a szeretetben, az emberségben rendben van =békében van, nyugodt, higgadt, szeretetben fejlett, senkit se néz le, hisz magát is elfogadta hibáival, korlátaival (hisz a korlát nem hiba, hanem másféle képesség van helyette), bűneivel együtt (megbocsát magának, ami nem önfelmentés, nem nyegleség, nem felelőtlenség, hanem épp fordítva, mert szükséglet). Voltaképp már szent, feddhetetlen.

  Az igénytelen ruha viselője, aki egyúttal öreges, konzervatív is, mindenkiben ellenséget lát, sőt csábító démont, szexuális zaklatót, akit megvet, akitől retteg, akit vádol, utál, bánt, bár jól ki is használ, ha lehet, mert pánikbeteg, ami az összeomlása következménye, ami meg a túl magas mérce miatti, idegösszeomlás egyszóval, és ebből jön, nő ki neki a fantáziálás, szörnyeket, szörnyűeket, rémeket látás, aggódás felső fokon, idegrohamok folytonossága, felpaprikásodás, felmérgesedés, hisztéria, dühöngés, robbanékony, kiszámíthatatlan.., ám tudja és szokta keverni bűbájjal, urizálással, kifinomult modorral, pozőr, bár igen mesteri is lehet benne, ezért szeretetnek látszik, elfogadónak, de nem az... Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, nem is az, aki túl könnyen barátkozik, aki túl kedves, eszményi, az hamis. Betegesen szülő függő, aki konzervatív (vagy szakadt, tépett, vagy épp retro, de modernek elnevezett) ruházatú, ő önállótlan.
  A sütő miatt is azért érte Önt támadás, mert a fejlődést várta tőle a magánéletére vonatkozóan, ami tőle nem jön.

 • 16 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  Tehát összegezve, a kérdésre, hogy légből kapott-e a mama okolása a párja részéről, a válasz az, hogy IGEN, mert a sorsáért mindenki maga felel, Ön is kapott erre esélyt, hogy kezébe vegye sorsát, amivel nem élt, nem a mama szúrta el, de a mama mégis azt hiszi, igen, és a párja is, -embertelenül- túl sokat várt a mama magától, és a párja is a mamától, sőt a sajátjától is, sőt saját magától is, sőt Öntől is..

 • 15 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja | válasz erre: 14

  !

  -Ügyesen- cselekvő, SORSÁT IRÁNYÍTÓ csak akkor tudok lenni, ha mércém nem magas, hanem emberi, akkor én is emberséges maradok, nem gőgös lenéző, aki nem éri el, amit kitűzött, de tagadja, csak mégis makacskodik, ezért kikészül, összeomlik, lusta, majd a felelősséget másra nyomja, hogy egyrészt, nem ő a hibás, másrészt tessék már őt továbbra is reptetni..., kényeztetni, betolni az álomvilágba, a Paradicsomba, ami már akkor is elbukott, mikor megvolt, épp a kényelem miatt..

 • 14 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja | válasz erre: 12

  !

  Az önkritika cselekvő felelősségvállalás a dolgaim, sorsom alakulásáért, mert hiába meg van írva, mi lesz, mi lehet, de nem nélkülem fog megtörténni, illetve nélkülem nem fog, passzív nem maradhatok, csak a másikra várva. Ha passzív maradok, bevonzom a vádaskodókat, illetve bármilyen egyéb bántalmazót. Piszkálnak, hogy kimozduljak kényelmi, a rossz-mentes tündérvilágról álmodozó, ám boldogtalan zónámból. Ezért vonzotta be a mama a már általában túlzó típusú vádakat, bűnbaknak tevést, mert nem vállalt felelősséget sorsáért, ahogy Ön sem, ahogy párja se, csak kivetít egy magához hasonlóra, egyezőre.

 • 13 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  A párja viszont szintén önvád miatt vetít ki -vádol, bánt, sérteget- megkönnyebbülési, feszültségoldó céllal. Tehát, amivel a mamát vádolja, vagy Önt, azzal magát, csak öntudatlanul.

 • 12 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  A másik okolásában mindig van valami részigazság -hisz a világ csak tükröz, minket vissza, ugyanakkor akiben az önvád lakozik, azt nem lehet másképp letükrözni, mint túlzóan, hisz maga felé is túlzó, azaz túlzóan vádolja magát, az önkritika bőven elég, de akinek az nincs, az szokott önvádban élni, mivel amit elfojtok, tagadok, az leural, tehát megnövekedett változatban él bennem, körülöttem-, de sose annyi, mint amennyit a vádaskodó kigondol, kifantáziál, rémeket látva. Tehát annyi részigazsága van a vádnak, hogy a mama nem rendelkezik önkritikával, tehát felmenti magát a felelősség alól.., megoldást csak másoktól vár.

 • 11 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  "csak beszélni nem lehet vele. Mitől fél? "

  Kedves Kérdező!

  Ahhoz képest, hogy pedagógus szülő gyermeke, kapcsolati készsége nulla -egy növényé, rovaré is fejlettebb-, beszédkészsége csak akkor működik, ha a családjára panaszkodni kell. Attól nem fél. Talán így van ezzel a párja is. Nem kell annyira félni, hogy téved, hogy hülyeséget ír. Talán épp a pedagógus szülő miatt ilyen? Magas a mérce otthon? Esetleg az én mércém tűnik magasnak? Lehet vitatkozni vele! Érvek, ellenérvek, egyetértés, van rá mód itt. Néma gyereknek anyja se érti szavát, mondják. Valamit azért böffentsen már néha, ha már ilyen sokat írtam, van miből mazsolázni..

 • 10 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja | válasz erre: 9

  !

  Másrészt szeretik megmutatni, hogy ők megtehetik, hogy nagy-lábon élnek és másokra sokat költenek, hogy ő urak, közben jól tönkremennek anyagilag. Móricz regények ajánlottak a dzsentrikről.., Úri muri, Rokonok. Magyarországon erős a dzsentri tudat. Mikszáth műveit is ajánlják róluk.

 • 9 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja | válasz erre: 8

  !

  Még a sorsot átmenetileg kikerülő, de megleckéztető, bölcsebbé tevő útról el kell mondani, hogy egyrészt ezek kábítóan, szédítően csábítóak, könnyű, gyors sikert ígérnek, tehát ördögien ravaszok, másrészt ott megtanulom, hogy én se tudom elkerülni a rosszat, gonoszt, sőt az ördögöt se, nem tudom megvédeni magam tőle, s én magam se vagyok jó, ezért nem várhatom mástól se, hogy hibátlan, bűntelen legyen, így az okolásról le tudok szokni, de ha mégse, jön az újabb, csalis leckéztetés.

  A másik ellentmondás, hogy azt írtam, az elkényeztetett, gazdag az mohó, tehát LÁTSZÓLAG nem spórol. Kétféle módon élnek, egyik oldalon szórják a pénzt, a másikon igénytelenségig spórolnak. Valahol nekik is kell ügyelni a bevétel, kiadás egyensúlyára. Aki a ruhán, bútoron, házon, szappanon, gyermekén stb. spórol, az az evésre költ sokat, általában, és rokonokra, ismerősökre, de van, aki csajozásra, pasizásra..is, meg autóra..stb. Kényeztet, magát is, mert szeretetéhes, hízelgést akar, elfogadást, általa istenítettektől, no meg protekciót is remél (gyakran esnek pofára, legalábbis nem azt kapják, ami jó lenne). Megesik, hogy rangkórság miatt csinálják, rangban lévőket etet stb., ez mindenkinél megvan így vagy úgy, vagy másképp gürizik nekik ingyen, ajánlom Az úrhatnám polgár-t Moliére-től.., Kállai Ferenccel, sokat lehet nevetni, és A fösvényt , és a Tartuffe-öt, utóbbit is szintén Kállai Ferenccel..
  Másrészt, aki igénytelenül öltözik, nem mosdik stb., a szexuális zaklatástól szeretne általa védelmet.

 • 8 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  Tisztelt Kérdező!

  Nincs olyan ősi vagy nem ősi tanítás, ami mentes lenne az önellentmondástól, ne csodálkozzon hát, ha nekem sem sikerült másképp.
  Minden ősi tanítás ránk bízza, hogy ezt az ellentmondást feloldjuk, logikával. Ha érthetőbb tanítást kapunk, elgonoszodunk, elsatnyulunk a kényelemtől, ahogy az ördög is, és az angyalok egyharmada, és minden ördögi, ravasz, ártó, megszállott ember, s most itt gonoszkodnak köztünk...

  Önellentmondás feloldása:
  Azt írtam, ahol bizalmatlan vagyok, sorsom bízni, de kilépni is. Ez azt jelenti, hogy alapvetően sorsom lenne, de mivel nem megy, haragom pusztító erőként dolgozik ott majd, ha maradok, ezért kell kilépni. Ki kell lépni, majd visszatérni. Bizalmat erőltetni nem szabad, az a tapadás, az ártó, elnyomó erő. Kapok kerülő utat, egy feszültségtől megszabadítót, tanítást, leckét (megleckéztet az élet), hogy bölcsebb legyek.
  Feszültté az tesz, hogy elvárás feszít bennem, azt hiszem, az élet egyszerű. Az elvárás tapasztalatlanság tehát, egyben gőg is. Egyszerűnek gondolom, mert vagy fekete vagy fehér, vagy jó vagy rossz, gonosz, együtt létüket tagadom. Felszínesség a neve, és az elkényeztetés következménye. Igen megvadít, de bűbájossá is ez tesz, azaz önistenítővé, legyőzhetetlenség tudatúvá, felsőbbrendűség tudatúvá. Ajánlom a tékozló fiú történetét a Bibliából, ahol is ahhoz, hogy az otthonát, apját megbecsülje, távolban a moslék evésig kellett eljutnia. Az otthon megbecsülése, a szülők tisztelete, enélkül lelki béke elképzelhetetlen. Ma is így van, aki nem evett menzát pl., vagy sose kellett a leckével korrepetítor nélkül küzdenie stb., nem fogja tisztelni a szüleit, épp azért, mert jó-dolgában, elkényeztetve elgonoszodik, elgőgösödik, elbutul, mindenen csak hőbörög, semmi se elég jó neki, mindent un, miközben elengedni se tudja azokat, őket, mert mohó, szeretetéhes, függő, csüngő.. Nem alakul ki céltudatosság, nincsenek megoldandó feladatok, unalmában gonoszkodik, mint az ördög és a démonok is, és minden ördögi, ravasz ember.

 • 7 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  Az Ön szüleit párja részéről érő vádaskodás, okolás tehát azt jelenti, hogy a párjának az Ön szülei által képviselt a sorsa, de fél, hogy csalódik.

 • 6 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  Tehát mi is az, hogy légből kapott, azaz képzelődés? Nem a helyemen vagyok, sorsomat megtagadtam, képzeletemben lehet számtalan szép tündér is akár, csillogó varázsvilág, ahogy ijesztő szörnyek is, egykutya..

 • 5 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  Ha bizalmatlanul állok valakihez, valamihez, kilépni dolgom, nem erőltetni a bizalmat, ami megvadít, bepánikoltat, kimerít, kikészít, felzaklat, megőrjít, válságba juttat, ami miatt rántok magammal másokat is, tapadok is.

 • 4 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja | válasz erre: 2

  !

  Légből kapott=fantáziálás, képzelet, beképzelés, belső kép, elképzelés, pánik kép, azért nem realitás még, mert a hit teszi azzá, vagy szünteti meg, eldönthetjük, hogy engedünk-e a hitnek, de a hit a lelkiismeret, azaz a sors elfogadása, annak korlátait, de lehetőségeit is. Tehát van, aki lezuhan a lifttel, van, aki nem, attól függ, dolga volt-e beszállni. Aki pánikolt, nem volt dolga beszállni, azaz, aki nem bízott.... a sorsban. De nem bízhat, ha nem sorsa.

  -képzelődni, az vádaskodni, bizalmatlanul hozzá állni, az a sors elhagyása
  -csak a lelkiismeret, tehát a sorsfeladat szerinti döntés megnyugtató, azaz bizalmat szavazó=hinni tudó
  -tehát akiben, amiben nem bízom, nem is dolgom vele lenni, vele foglalkozni, szóval benne bízni nem dolgom, azaz nem sorsom-
  Persze ott van, hogy mi van azokkal, akik szép tündéreket látnak pl., az is tündérmesés élet elképzelés, azaz nem sors szerinti, azaz másoktól elváró csak, a tündérek egyben boszorkányok is..

 • Geist Klára

  3 Geist Klára Jó válaszadó mondta 11 hónapja


  Kedves Kérdezőm!

  Ez természetes, telik az idő a kapcsolatban és az Ön igényei változnak. Lehet, túl hosszú ideje vannak már távkapcsolatban. Gondolja meg, hogy van e még fejlődési lehetőség? Azt is át kéne gondoloni, Ön mennyire független az édesanyjától? Párjával egyeztessék újra kapcsolati igényeiket. Az, hogy ő támad, lehet elégedetlenség vagy figyelem felkeltési szándék is.

  Üdvözlettel: Geist Klára
  szakpszichológus
  gyakorlati kiképző családterapeuta
  párterapeuta
  szexuálterapeuta
  30 374 7495
  www.terapia-parkapcsolat.hu


 • 2 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  Légből kapott=önmagából, a lelkiismeretéből, de lévén a lelkem Isten is, ezért Istentől kapott, ettől még nem realitás, csak képes, szimbólumos beszéd

 • 1 Petúnia Jó válaszadó mondta 11 hónapja

  !

  "Ő ragaszkodó, csak sajnos le is merít. "
  Ezt tapadásnak hívják, nem ragaszkodásnak. Aki pánikban van, tapad, lemerít, (energia)vámpír, nyúz, zaklat, terhel.

  "Sajnos olyan is tud velem lenni, mint vele voltak a szülei. MIért?"
  A pánik, tehetetlenség, őrület ugyanazt hozza ki az emberekből, az okolást, bántást, felelős keresést, aki megoldja a gondot, nélküle, de csillagjegytől függ, nem szülői mintától, hogy milyen módon űzi a bántást (bosszút), legfeljebb a szülő egyező csillagjegy (típus), ezért tűnik egyformának. Karmikus/sorsszerű örökségünk, hogy a szülői, s egyéb ősök alkatát is örököljük így vagy úgy, hogy amit ő nem tudott megoldani, mi dolgozzunk rajta. Csupán bosszúnak számít az elvárás, nem pedig megoldás keresésnek, ahhoz kellek én is. Nem mer felelősséget vállalni, azaz dönteni, másra hárítja, aztán mégis csak a másikat okolja a bukásért. Legalul írom, hogy a bátorság az, ha merek tévedni is, ekkor tudok csak döntéseket hozni, különben bebénulok, bepánikolok, és embertelen leszek, gonosz, aki retteg a tévedéstől, bukástól.

  "Vagy a dominanciáját, irányítást gy akarja magánál tartani? Aranyos tud ő lenni, jókat lehet vele beszélgetni, csak arról nem amiről kellene. Örül nekem, ragaszkodik, csak beszélni nem lehet vele. Mitől fél? "
  A dominanciáját kedvességgel akarja megtartani, kihízelegni a jogot, ezért, míg azt érzi, ő a döntnök, kedves, -szenvedélyesen- örül, de mikor csalódik, megőrül, megvadul. A csalódástól fél, hogy nem ő fog dönteni, hogy csalódni fog, ha nem ő dönt, hogy nem neki lesz igaza, azaz, hogy téved!, mert neki az a döntés tetszene -látszólag!-, de mégsem ebben vele egyet értő valakit keres. Azért nem, mert a tudatalattija mégsem ért egyet a döntésével, azaz az igazi, elfojtott, börtönbe zárt, utált, bizalommal meg nem tisztelt énje, a lelkiismerete.. A tudatosság szintjén azt éli, vagyis próbálja sikertelenül megélni, amit mások várnak el tőle. Ha valamivel csak látszólag értek egyet, azaz félelemből!, akkor a tudatalatti direkt ellenkezőket keres, azokra tapad, miközben vehemensen, elnyomva próbálja meggyőzni őket arról, amiben nem is hisz, csak fél nem hinni.. Támad, aki fél. Az Ön szüleit is ezért támadja, mert ellenpólus, akikkel titokban egyetért tehát, ahogy Önnel is. Ám retteg a tévedéstől, az begörcsöltet, bepánikoltat, haragossá, butává, képzelgővé tesz (légből kapottnak ezt a fantáziaképet nevezik, a téves elképzelést, de attól még nem elvetendő, hisz a lélek nyelve, meg kell fejteni, szimbólumok, és a lélek is levegő féle, légnemű). Kiszállni is ki tud belőlünk a lélek, amikor elszáll valaki a gőgtől, akkor a lelkiismerete, lelke elhagyja, helyébe valószínűleg démonok lépnek, van, hogy az ördög.. Sértett gőg, hogy miért kell neki szenvednie a szüleitől, és ősei miatt.

  A bátorság, azaz nem félés abból fakad, hogy nem akarunk istenek lenni, csak emberek, azaz törvényszerűen hibázóak, ezáltal kifejlődik az emberségesség is, az alázat által. A sors iránti alázat, amiben benne van az is, hogy szüleim, őseim meg nem oldott dolgait nekem kell..

Új válasz