kérdezte: mszoni 9 hónapja

Kissé uralkodó típus.

Kedves Szakértő!
Páromat nem tudtam egy ideig "hova tenni", a vele tapasztalat dolgokat, aztán kutakodás után rájöttem, hogy ő uralkodó típus. SZeret irányítani,megmondani, stb. Van, hogy egoista és önző is. Valahogy nem értelmezi, hogy a viselkedése miatt távolodtam el tőle, másra fogja. Erről is olvastam. Kényelmes másra fogni ahelyett , hogy magába nézne. ÉS akkor kimagyarázza, megmagyarázza. Engem néz olyankor ....-nek, vagy ő az? Valamikor fellengzős, arrogáns modorral mondja a magáét, és van, hogy megijesztéssel akar rám hatni. Lehet vele beszélgetni, de szeret győzni. Ha kigondolása szerint alakul a dolog. Többször megfordult a fejemben a kapcsolat befejezése. Viszont szeretnék neki határozottan és magabiztosan odamondani, vegye észre magát! Valahogy az nehezen megy neki. Nem tudom miért nem igazán érzékeli viselkedésének következményeit. HA meg akarom vele értetni, szülőmre fogja, hogy a szülőm által okozott dolog miból att van. Megvanak neki az aranyos dolgai. De nehéz természete van. Eszes, és rálát dolgokra. Mivel domináns pozíciója megtartására törekszik, így nála belátás, ne haragudj, stb. nem mennek. Ő úgy működik, majd átmegy, majd idő múltával. Hogy a másik hogy működik, nem érdekli. Családjában ezt látta. Ezzel azonosult. Ő nem nyílik meg. Vagy kitalálom, rájövök dolgokra, hogy mitől olyan amilyen vagy nem. Így kicsit nehéz. Ezért is olvastam sok cikket illetve nyomtattam is. Illetve ha úgy van, nem teregeti ki a lapjait., nem vállalja nyíltan szándékát. Hogy ez honnan jön neki? NAgyszájú, nagy hangú tud lenni, ugyanakkor félénk és szorongó. Ad egy képet magáról, belül azért van más is... Ő annak idején jól alkalmazkodó, könnyen egyetértőnek ismert. CSak változtam. Már megvan jobban a saját kigondolásom, véleményem, akaratom. Tehát olyan irányba változtam ami neki nem igazán jó.Van amikor fellengzősséggel, vagy megijesztéssel akar rám hatni. Miért nem tud máshogy? Volt, hogy odaszóltam neki, ennyit tudsz?Olyankor kibillen, és abbahagyja.

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Pásztor Klára

  1 Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 8 hónapja  Kedves Kérdező!

  Ünnepek idején a leírt párkapcsolat okozhat rosszérzést.

  Párkapcsolat megőrzése, házasság megvédése szakmai feladataink egyik része, míg a válás és válóper jó megoldása a másik terület.


  Ünnepek alatt érdemes elgondolkodni a részben közös, részben önálló párterápián, melyet szakmai partnereinkkel tud megvalósítani.

  Párkapcsolaton belül a kommunikáció helyzete a párkapcsolat sorsát is kijelöli!


  Pásztor Klára

  Házasság védő mediáció
  Kíméletes válás - kíméletes válóper

  http://valasintezet.blog.hu

Új válasz