kérdezte: Judit1960 10 hónapja

Jár-e asszonytartás Németországban akkör is,ha én még a válás előtt hazaköltözöm?

Szeretnék elválni a férjemtől,mert az alkoholizmusa és az agresszív viselkedése,veszekedései a tovább együttélésünket lehetetlenné teszik.Igaz,hogy tettlegesen még sosem bántott,de szavakkal nagyobbat lehet ütni mint ököllel.Nem tudok Vele tovább együtt élni.Most egy baráti családnál lakom,de természetesen ez a megoldás csak átmeneti.Én 57 éves vagyok,rokkantnyugdíjas.76%-os rokkantságomra 68500Ft ellátást kapok.Dolgozni nem tudok,ebből a kis pénzből megélni még kevésbé. Szeretném megtudni,hogy válásunk után köteles-e asszonytartásdíjat fizetni.Válaszukat előre is hálásan köszönöm!
Tisztelettel:Judit1960

0 ember szerint jó kérdés

4 Válasz

 • Major Klára

  4 Major Klára Jó válaszadó mondta 9 hónapja | válasz erre: 3


  Kedves Judit,
  köszönöm megtisztelő válaszát.
  Időpontot vagy telefonon tudunk egyeztetni, vagy a honlapomon feltüntetett email címen, ahol a díjazásomat is megtalálja: www.mediacios-iroda.beszweb.hu
  Az összes többi téma jóval inkább személyes egyeztetést kíván, de látom a leveléből, hogy ezt Ön is látja.
  Üdvözlettel, Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  Életvezetési tanácsadó
  06-30-302-48-03
  www.mediacios-iroda.beszweb.hu


 • 3 Judit1960 mondta 9 hónapja | válasz erre: 2

  !

  Kedves Klára!
  Köszönöm a válaszát,egyelőre úgy tűnik,hogy a problémám megoldódik(egy időre legalábbis).
  Megegyeztünk a férjemmel,hogy holnap(08.05.)elhozom a holmimat,az közös életünket végleg megszakítjuk,de válásról eddig szó nem esett.Azt mondta,természetesen általa biztosított maradok,így az orvosi ellátásra jogosult maradok.Nekem ez így tökéletesen megfelel.A válás nem elsődleges,nem kívánok újra férjhez menni,egyszerűen csak nem tudok már Vele tovább együtt élni.
  Ha haza kell majd mennem,mert nem tudok dolgozni,akkor fog szóba kerülni a válás,mert rokkant vagyok,nagyon kevés a nyugdíjam és az összes vagyonom egy sok milliós adóssággal terhelt romos ház.Én nem százezreket kérek majd Tőle,pusztán annyit,hogy nem haljak éhen,a gyógyszereimet megtudjam venni.Nincsenek nagy igényeim,nem iszom,nem dohányzom,nem kávézom,semmilyen káros szenvedélyem nincs.Ő 1800 euro körül keres havonta,amit én kérnék az 100,maximum 150 euro.
  Hogy a válás hol lenne célszerű,nem tudom.Otthon költségmentességet kérnék,itt nem tudom lenne-e rá lehetőségem.
  Köszönöm szépen a telefonszámot,de kérnék hozzá egy időpontot is,hogy mikor hívhatnám és természetesen egy árat is!
  Köszönettel! Rőder-Herger Judit

 • Major Klára

  2 Major Klára Jó válaszadó mondta 9 hónapja


  Kedves Judit,
  Őszintén együtt érzek Önnel, a leírtak alapján végtelenül nehéz és kiszolgáltatott helyzetbe került. A kérdése viszont igen összetett és egy rövid, de akár egy hosszabb levél sem tud korrekt állásfoglalást adni, mivel mindig a válaszai határozzák majd meg a soron következő kérdést. Tehát általánosságban hogy tudja, asszonytartás kérelmezése esetében az az elsődleges kérdés, hogy Önnek van-e bármilyen, a nevén lévő vagyona (pl. ingatlan tulajdon, vagy ingatlan tulajdonrész, stb). Az is felmerül, hogy külföldön, vagy Magyarországon fogja-e/tudja-e elindítani az asszonytartás iránti kérelmét – ha egyáltalán a kapott információk alapján erre joga van. A mediáció valóban kiváló módszer, és jelentősen rövidebb megoldási út az Ön által felvetett problémára, mint egy hosszú bírósági eljárás, de azért a mediációról és a két módszer különbözőségéről is érdemes személyes egyeztetés keretén belül tájékozódnia. Kérem, mindenképpen hívjon fel, hogy a jó válaszokat egy személyes találkozó keretében meg tudjuk találni.
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  Életvezetési tanácsadó
  06-30-302-48-03
  www.mediacios-iroda.beszweb.hu


 • Pásztor Klára

  1 Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 9 hónapja
  Kedves Kérdező!

  A házastársi tartás jogvita mindig körültekintéssel kezelendő!

  Leghatékonyabb a válási mediáció keretein belül, de hivatalos jogvita rendezéssel közösen kialakított egyezség, ott a méltányosság, a feleség védelme, asszony jogai jobban megvalósulhat.

  Ebben az irodánk készséggel támogatja a kedves kérdezőket, olvasókat!

  Minden hasonló igény először szakemberekkel közösen átgondolandó, majd a biztos házastársi tartás vita álláspont után van értelme a másik felet felhívni a hivatalos válási mediációra!

  Bíróság előtt a rászorultság, a rászorultság házasságon belüli kialakulása lényeges a részleteit és bizonyítottságát illetően.

  Kérjük egyeztessen időpontot a 06-305-992-842 ügyfélszámon!

  Pásztor Klára
  Házasság felbomlása - tartásdíj jogvita
  Válás-vagyonmegosztás-Közös ingatlanok esetei

  https://vagyonmegosztas.wordpress.comÚj válasz