kérdezte: Anonim 10 hónapja

Hogyan kezeljem a helyzetet?

Páromnak előző kapcsolatából van egy kisfia, aki 2 hetente hétvégén tölt időt nálunk. A kisfiú velem való kapcsolata jó, de inkább az apjára hallgat és csak kiszolgálás terén tart a személyemre igényt.
A problémám az, hogy ha a gyermek bármit tesz, ami rossz, a párom "elsimítja". A gyereknek nem jelzi, hogy ez vagy az nem jó. Nem hívja fel a figyelmét, ha valamit rosszul csinál, elront, megrongál.
Pl a gyerek csokit eszik, amitől tiszta csoki lesz a keze, majd ezzel a kézzel fog meg tárgyakat (szekrény ajtó, kilincs, tiszta ruha....) a párom szó nélkül letörli a felületeket, mintha mi sem történt volna, de a gyereknek nem szól, hogy figyeljen oda és előbb mosson kezet. Vagy ha a gyerek lever és eltör valamit akkor párom szó nélkül felsepri, kidobja de nem mondja a gyereknek, hogy odafigyelve csinálja illetve legközelebb legyen körültekintőbb. A gyerek sosem fog feleőséget vállalni a tetteiért ha ez így amarad.
Úgy érzem (mivel nem az én fiam) hogy a párom feladata lenne rászólni, hisz a gyermek felé 100%-osan elfogadó és nem szeretnék én lenni a gonosz mostoha.
Mit tegyek? Hogyan mondjam el páromnak, hogy ez nem jó.

Emma

0 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • Pásztor Klára

  3 Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 9 hónapja


  Kedves Kérdező!


  Az Ön kérdésén keresztül mindenki felé jelzem, hogy a takarékos per ma már lehetséges válásoknál is!

  2018 egy új év, a perrendtartás változásai, parlamenti jogalkotók felismerték az emberek közötti vita, mindig kommunikáció sérelmén alapul. A jog az élethelyzetekre nem tud teljes, megnyugtató választ megadni.

  Olcsóbb per, takarékos per az irodánk munkájával a hasonló ügyekben jó eredménnyel érhető el!

  Keressen bennünket az új évben! Ön jó döntése, a jogvita kiadásait csökkenti!


  Pásztor Klára
  Takarékos perek - Jogviták lezárása
  Válás, vagyonmegosztás, szülői viták

  https://valasmenete.wordpress.com


 • 2 pinkldy80 Jó válaszadó mondta 10 hónapja

  !

  Szia! Sehogy. ne kezeld. Párodnak lelkifurdalása van, mert otthagyta a gyerekét. Ha többször szóltál, de nem változtatott akkor vagy nem pont úgy érzi a dolgokat, mint te vagy nem akar rászólni. Ne szólj te sem, mert akkor tényleg gonosz mostoha leszel. Fogadd el a párod így, engedékeny szülőként..

 • Geist Klára

  1 Geist Klára Jó válaszadó mondta 10 hónapja


  Kedves Emma!

  Fontos lenne, hogy párjával mgállapodjanak az Önök, "otthoni" szabályiban. Ezeket életkortól függően, lassan meg kellene tanítani a gyermeknek. Kb. 4 éves koruktól tudnak a gyerekek szabályokat követni
  Kapcsolati szinten beszélgessenek párja bűntudatnak oldásáról, isz gyanús, hogy nem akar a gyermekkel konfliktusba kerülni.
  Próbáljon Ön is valamilyen kapcsolatot - pl. közös játék - megteremteni a gyerekkel....akkor nem nézi majd levegőnek, jobban szót fogad.

  Üdvözlettel: Geist Klára
  szakpszichológus
  gyakorlati kiképző családterapeuta
  párterapeuta
  szexuálterapeuta
  30 374 7495
  www.terapia-parkapcsolat.hu


Új válasz