kérdezte: Anonim 5 éve

Hogyan felejtsem el a volt páromat ("gyorsan")?

Közel 2 és fél évig voltam együtt a volt párommal és fél éve nem bírom elfelejteni őt. Valami tanácsot szeretnék kérni, hogy ez sikerüljön végre.
Azért lett vége, mert egyre kevesebbet tudtunk találkozni, így ő jobbnak látta ha vége lesz. (Szerintem kiszeretett belőlem a kevés találkozás miatt) Persze én még szerettem őt akkor, és még most is úgy érzem, hogy szeretem. Ezért nehéz elfelejtenem. A vele töltött 2 és fél év, nagyon jó volt, nem csak a páromat találtam meg benne, hanem egy barátot is. De ő azt szerette volna, hogy szakítás után maradjunk barátok, amibe beleegyeztem (ez lehet hülyeség volt). Neki azóta van barátnője.
Hogyan tudnám ezt hamar feldolgozni illetve lezárni, hogy vége lett a kapcsolatnak?
(tegnap is feltettem ezt a kérdést, csak mivel új vagyok itt, nem tudtam hogy is működik ez, de most kicsit részletesebben írtam le.) Előre is köszönöm a válaszokat!

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • Major Klára

  2 Major Klára Jó válaszadó mondta 5 éve


  Kedves Ismeretlen,
  Köszönöm a válaszát, a több információ lehetőség arra, hogy az esetének legmegfelelőbben tudjak reagálni.
  Mit jelent az, hogy egyre kevesebbet tudtak találkozni? Ez egy távkapcsolat volt? Vagy a kevesebb találkozó már mutathatta a megromlás jeleit, amit Ön nem vett, vagy nem akart észrevenni? Például azért, mert a ritkuló együttléteikre hinni akarta a magyarázatokat? Alátámasztja a feltételezéseimet – amit ír is - hogy akkor is, és most is változatlanul szereti őt. Ám egy párkapcsolathoz ketten kellenek, de ezzel nagy újdonságot nem mondok. Levelének legfőbb kérdése, hogy miként tud segíteni azon, hogy könnyebben elfelejtse őt? Az önbizalom, az önbecsülés foka megkerülhetetlen, ettől tudja a megfelelő helyre tenni majd bármelyik kapcsolatát. Sokat segít kérdések sorával szembenézni és azokat megválaszolni. Ami természetesen ideális esetben a szakítás idején együtt történik meg. Ezen rég túl vannak, és úgy veszem ki a soraiból, hogy nem igazán éltek vele, legalábbis nem az Ön számára feldolgozhatóan. Pontosabban kapott egy magyarázatot, ami abszolút lehetséges, hogy a párja szempontjából igaz. De Ön mit gondol: mi veszett el, mi változott meg, mitől szerethetett ki magából? Bár hiszem, hogy minden pillanatban rajta jár az agya, de tud-e kicsit objektíven, kívülről nézni magukra? Nem létezik, hogy egyszerűen ennyi idő kellett a párjának, hogy rájöjjön, valami miatt nem magában találta meg az életreszólót? Ön egyébként sosem, és semmivel nem volt elégedetlen? Mindig minden szép és jó volt? Semmi repedezés, semmi jel? Nem írja hány évesek, és milyen párkapcsolati tapasztalattal rendelkeztek a megismerkedésükkor. Tudom, hogy éppenséggel nem túl vigasztaló, de higgye el, a szakítások által tanulságokat kap, amelyektől a jövőben jobban, másként, máshogy választ, viselkedik, dönt majd. Minden történés által gazdagabb, okosabb és tökéletesebb párja lesz a következő, eljövendő fiúnak. Egyébként mit gondol, mitől fut bele egy olyan csapdába, hogy egy nyilvánvaló szakítás után elfogadja a „maradjunk barátok” ajánlatot? Mert ezáltal nem fogja visszakapni, az fix. Maximum az ő lelkiismeret furdalását csökkenti, amivel aztán beljebb egy fikarcnyit sincs, sőt ráadásul minden beszélgetésük, találkozásuk fel fogja tépni azt a sebet, ami már fél éve nem gyógyul. Ami szomorúságot, fájdalmat most megél, az egyébként teljesen elfogadható, normális, természetes. Ha azonban még hosszasan így marad, javaslom, kérjen szakemberi segítséget. Azért érdemes, mert képessé válik a feldolgozásra, és nem évekig hurcol egy olyan kudarcot, amiről nem is biztos, hogy tehet. Ha erre az elhatározásra jut, keressen meg, szívesen ajánlok kiváló kolléganőt. De addig is írjon, hogyan halad a saját munkával.
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati, családi, válóperes mediátor
  06-30-302-48-03


 • 1 Szuszmilla Jó válaszadó Jó kérdező mondta 5 éve

  !

  ezeket a kiegészítéseket hozzá írhatod a már feltett kérdésedbe hozzászólásként hiszen ugyan ahhoz a témához tartozik:) és akkor nem kell több kérdést követned neked sem a szakértőnek sem:)

Új válasz