kérdezte: Anonim 3 hete

házassági probléma

üdvözlöm!

A házasságommal kapcsolatban szeretnék érdeklődni. 28. éve vagyunk házasok a férjemmel amiből a 26 év szerelemben telt el. a 27. évben kapott egy új kolléga nőt, aki az első percben elhatározta, hogy bármi áron megszerzi magának a férjem. Hiába mondtam neki, hogy próbáljon meg távolságot tartani, mert addig fog "nyomulni rá" míg el nem éri a célját és tönkreteszi a házasságunkat. A férjem folyton bizonygatta, hogy tudja róla, hogy ribanc és mint nő soha az életben nem kellene neki, különben sem az esete. A nő szinte éjjel nappal a nyakán lógott, hívogatta, üzeneteket küldött neki és egyre több időt töltött vele, de még mindig az előzőeket hajtogatta. Hiába mondtam neki, hogy próbáljon meg távolságot tartani tőle, erre inkább tőlem kezdett távolodni. A 27 házassági évfordulónk után több családi probléma és a nő nyomása során teljes kiégésbe került. depressziós lett szinte annyira, hogy semmi nem érdekelte. Ezt követően a nő még inkább ráhajtott és teljesen ellökött magától, majd 2017 áprilisában egyik nap arra jöttem haza, hogy elköltözött. egy hétig bírtí mikor azt mondta, hogy szeret és hiányzom neki .Haza költözött. egy hétig minden jól ment majd a nő újra elkezdett ráhajtani és megint eltávolodott tőlem, bunkó módon viselkedett erre én próbáltam beszélni vele, hogy ez így nem jó, nem működik, költözzön egy-két hétre az anyjához és próbálja meg tisztázni a dolgokat. Másnap beszéltünk és kiderült, hogy nem az anyjához költözött hanem albérletbe. Később megtudtam,hogy két hétig a nővel volt és csak utána ment albérletbe, majd eltelt több mint egy hónap mikor utoljára kérdeztem, hogy hogyn döntött haza jön vagy nem. Azt mondta, hogy szert és zárjuk le a múltat induljunk új lappal, amibe bele mentem, mert garantálta nekem ,hogy inne kezdeve a nőt csak kollégának tekinti. megint eltelt két hét minden jól ment, igaz a nő folyton nyomult rá és megint azt látom ,hogy kezd elhúzódni tőlem. Teljesen tanácstalan vagyok miután a nő közölte velem, hogy minden áron megszerzi magának amit el is mondtam a férjemnek.Azóta is minden beszél vele telefonon, csetelnek, vagy találkoznak. Nem tudom, hogy mit tegyek hisz szeretem a férjem és nem értem, hogy egyik nap szeret utána meg megint nem. Ha meg megmerném kérdezni akkor úgy fogná fel, hogy zaklatom és megint a nőhöz menekülne. Nem szeretném elveszíteni a férjem, de nem tudom hogy mit tehetnék még. 51 éves elmúlott és ez lehet egy kapuizárási pánik? Nemhiszem, hogy az lenne. Kérem segítsen.

0 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • 3 panni mondta 2 hete

  !

  Kedves Kérdező, nagyon jól tudom min mész keresztül, ugyanebbe a szituációban vagyok, bár csak 7 év után, és még nem költöztünk szét. Annyi látszik, hogy valószínű megvan köztük a kémia ezért olyan nehéz ellenállnia, viszont valami mégis hiányzik, hiszen akkor nem költözött volna el tőle is két hét után. Ha minden harmónikus lenne velük, dúlna a szerelem és már a válásról beszélgetnétek. Szerintem időre és távolságra van szüksége, hogy tisztázza az érzelmeit és a gondolatait magában. Az én férjem elmondása szerint már megbánta hogy anno belekezdett, de teljesen megzavarodott és nem tudott gondolkodni sem, most időt kért még és már kezd tisztábban látni a másikat illetően. Sajnos a vonzalmat elég nehéz leküzdeni (munkahelyen!!!), főleg hogy ti már nagyon régóta vagytok házasok, és ez biztos hízeleg a férfiasságának, hogy még mindig kell a nő(k)nek. Nehezíti a helyzetet hogy kollégák, de ha ilyen erőszakos a nő ez akár még a hasznodra is lehet, a férfiak nem szeretik a rámenős nőket, főleg akiknek értékrendje sincs (hisz nem tiszteli mások házasságát). Esetleg emlékeztethetnéd, hogy gondolja végig mit kaphat a másiktól ami nálatok hiányzott. Téged ismer, tudja milyen egy elmondásod szerint stabil boldog kapcsolat veled, fél év alatt szerintem már megismerhette a másikat is annyira hogy vajon ott mire számíthat.
  Próbálj többet foglalkozni magaddal, nekem segít valamennyire hogy többet mozgok ami már látszik is fél év után (és tetszik a férjemnek is), jobban odafigyelek nőként hogy hogyan öltözzem stb. Próbálj úgy változtatni apránként ami neked nőként jól esik, a férjed is észreveheti és az önbecsülésed sem lesz a padlón. Hidd el a mázon túl sokkal értékesebb a tartalom, amire majd a férjed is rá fog jönni idővel. Én is próbálok kitartani még, neked is csak ennyit tudok javasolni, aztán még mindig el lehet válni.
  Nem tudom, hogy nálunk hogy végződik majd, engem is nagyon megvisel ez az egész, és tudom, hogy sokan már kiadták volna az útját, de túlságosan értékesnek tartom a kapcsolatunkat, hogy csak úgy annyiban hagyjam. Remélem minden rendbe jön majd.

 • Bibók Bea

  2 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 2 hete


  Kedves Kérdező!
  tehetetlennek érezheti magát ebben a helyzetben, hiszen nem igazán tud mit tenni. próbálna segíteni a férjének, de láthatóan nem jut el hozzá. A férje valószínű meg van most kicsit keveredve, lehetséges, hogy idő kell neki. Viszont az sem jó út, ha Ön türelmes és a várakozás alatt tönkremegy.
  Két megoldáson lehetne gondolkozni.
  Az egyik, ha mindketten szeretnék a kapcsolatukat megmenteni, akkor egy párterápiát javasolnék, ahol a párkapcsolati egyensúlyt vissza lehetne állítani, vagy az is lehet, hogy az az eredmény, hogy biztosak lesznek abban, hogy külön folytatják. Mindenesetre valamerre elindul a dolog és nem állnak egy helyben, hogy nem tudják, hogyan tovább.
  Ehhez ketten kellenének, az lenne a legáldásosabb, de ha a férje nem szeretne jönni, csak Ön is jöhet, ha úgy érzi, szívesen átbeszélné.
  A másik megoldás egy ultimátum, egy határidővel, Ön ad egy időpontot, ameddig döntsön a párja. Vagy megy, vagy marad, Visznt ebben az esetben is szükség lenne külső segítségre akkor, ha Ön mellett marad, azért, hogy a nehézségeken úgy tudjanak túl lendülni, hogy magasabb szinten tudják folytatni a párkapcsolatukat.
  Én várom Önöket annak reményében, hogy meg akarják menteni a kapcsolatukat.

  Üdvözlettel:
  Bibók Bea
  Szexuálpszichológus
  Szexuálterapeuta
  Szextanácsadó
  Párkapcsolati tanácsadó
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu
  https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia/


 • 1 mazsola7 Jó válaszadó Jó kérdező mondta 3 hete

  !

  Nagyon sajnalom,en atmentem hasonlon,bar ott nem kollegano volt a " rastartolo",hanem egy haverja elettarsa....
  Sajnos,hiaba adom a tanacsot,hogy ezt a ferjednek kell vele " lerendezni",gondolom o se eleg hatarozott,es meg tetszik is neki a helyzet,hogy igy odavan erte egy masik no....
  Itt csak a teljes ignoralas segitene azaz munkahelyvaltas,varosbol elkoltozes,teloszamcsere.De ez is csak addig,es akkor mukodne,ha a ferjed elfonte e,veled akar elni,es a not erelyesen elhajtana...

Új válasz