kérdezte: mszoni 6 hónapja

Győzni akar, önző?

Kedves Szakértők!
Nem értem, nem tudom mire vélni páromban, hogy vannak olyan beszélgetések, viták, és neki kell lenni mindig igazának. Nem is lehet vele megértetni dolgokat, nem is engedi, ő győzni akar. Nemrég mondtam neki, jó, rádhagyom. Nemrég anyjával történt beszélgetés során tapasztaltam ezt, észrevettem, hogy verseng velem és neki kell, hogy igaza legyen. Elképesztő. Épp nemrég olvastam, találtam egy cikket, az önző emberek 4 ismérve. Páromra ismertem. Mondjuk a versengést, győzni bármi áron gondolom otthonról hozza,de miért vált ez fontossá? Csak neki lehet igaza, Ő győzzön.Másokat meg se hall nagyon, hajtja az igazát. Megértés, elfogadás helyett verengés. Az ő igényei, elvárásai. Nem ilyen drasztikus, mint érzékelni, de ilyen.figyelem rá irányuljon, elismerjék, igaza legyen. Amit anyjától tanult, tud, az szent, felül nem lehet írni. Aranyos ő, ez a néhány sor dolgaira részlet. Gondolom nevelésbeli hiányosságok okozhatják ezt.. részben. Félreértés ne legyen! Nem ilyen a párom, amit leírtam. Csak vannak ilyen dolgai. Ugyanakkor ilyen dolgaiért nehéz tud vele lenni.

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Pásztor Klára

  1 Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 6 hónapja  Kedves Kérdező!

  Szakmai tapasztalat, hogy a házasság és élettársi kapcsolatok alapmotorja a kommunikáció és a párbeszéd a résztvevők között!

  Éppen ezért a házasságot, élettársi kapcsolatot a kommunikáció minősége, a torzulások meg is határozzák.

  Önnek fontos mérlegelnie, hogy a bizonyos önzés mértéke mennyire veszi körbe az önök napi kommunikációját, döntéseit?!


  Pásztor Klára
  Házasság megújító mediáció
  Válás - Válóper - Vagyonmegosztás vitarendezés

  http://valasmenete.blog.hu/

  --------------------------------------------------Hasznos válás információk naprakészen 2018!-------------------------------

  Nők válása https://valasmenete.wordpress.comÚj válasz